דף הבית עסקים ניהול זמן וכסף
זמן וכסף
עדי פלאוט 09/02/09 |  צפיות: 2587

אם יש שני דברים, ש-כ-ו-ל-ם יגידו לכם שחסר להם מהם אלה יהיו "זמן וכסף". כדי שיהיה יותר כסף צריך יותר זמן וכדי שיהיה יותר זמן צריך יותר כסף... האם לעולם הבעיה תישאר ללא פתרון?

לקוח שלנו הציג בפני היועץ שלו את הבעיה הבסיסית ביותר שלו: אין לו זמן. הלקוח הוא מומחה ברפואה אלטרנטיבית, בעל פרקטיקה שקיימת כבר למעלה מ-20 שנה. מניתוח עלה, שאין לו זמן לדברים בסיסיים כגון קידום טלפוני או אפילו להתקשר למטופלים שלו, שיצאו מטיפול והוא צריך לעקוב אחריהם. ראינו גם שיש אנשים שמגיעים לפגישת הטיפול הראשונה, מקבלים תכנית ונעלמים... ואז הוא צריך "לרדוף אחריהם"... אך אין זמן!

זוהי מלכודת שקשה לצאת ממנה - כי כדי שיהיה לו זמן הוא צריך להיות יעיל ולהכניס יותר ויותר כסף. רק כך הוא יוכל להתרחב וביום מן הימים אפילו לחשוב על להביא עובדת שתעזור בתקשורת עם הלקוחות.

אבל זה לא סך כל הבעיה: דבר נוסף שעלה הוא שכאשר מטופלים מגיעים לפגישת המעקב, לא נעים למומחה שלנו לבקש על כך תשלום כי... וכאן עלו מלא סיבות שהן לחלוטין אישיות שלו. הוא אפילו שקל ברצינות להוריד את המחיר כדי שיהיה קל יותר לגבות תשלום עבור הפגישה השנייה.

אך היועץ התנגד. אין מה לעשות - אנשים מעריכים יותר את מה שהם מוכנים לשלם עבורו.

הלקוח מומחה בתחומו ובמקום להיות "מומחה עני", הגישה היעילה היא לשפר את יכולת הניהול, המכירה והגביה שלו ולעלות בסולם בהדרגה. העיקרון הניהולי שהיועץ התמקד בו טוען כי איש מכירות צריך למכור בסכום כזה, שיהיה נוח לספק את השירות. (זאת בניגוד לגישה המקורית של הלקוח, להציע את השירות בפחות כסף כדי שיהיה יותר קל למכור.)

כדי שמטופלים יצליחו עם תכנית הטיפול האלטרנטיבית שלהם, שמורכבת מתזונה ותרופות הומיאופתיות לאורך זמן, עדיף למומחה שלנו לסגור את הלקוח מראש לשתי פגישות, כך פגישת הבקרה מוגדרת מראש ועוד בתשלום. כך תכנית הטיפול הפכה מפגישה ראשונה ואחריה "פגישת נימוסים" על חשבון בעל העסק לתכנית טיפול הכוללת שתי פגישות - ושימו לב לדגש: התשלום עליהם הוא מחיר מעולה כי הוא פחות מ"מחיר" של שתי פגישות בודדות.

כך המומחה מבטיח מראש שהלקוח יגיע בתאריך ידוע ושהוא מחויב להגיע - כי הוא שילם!

לאחר השינוי הזה קרה דבר נוסף מאוד מעניין: כל אותם אנשים "מלאי צרות", שהיו מתקשרים ללקוח שלנו עם המון שאלות אחר הפגישה, "נעלמו" והתמעטו ברגע שהם שמעו שצריך לשלם על עוד פגישה. כך נוצר לו פנאי בו הוא יכול להתבונן כיצד להתקדם לצעד הבא של התייעלות.

זה הכל בראש.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 עדי פלאוט

עדי פלאוט, מנכ"ל ובעלים של קבוצת קומליין - חברת החזקות וניהול עסקי הפועלת משנת 2004.

בקבוצה פועלות חמש חברות: קומסקיור - יבואנית אנטי-וירוס NOD32 מבית ESET, וובוקס - ספקית שירותי מחשוב ענן מהראשונות בישראל, קומפון - המשווקת הבלעדית של שירות 'פון-פלוס' למענה טלפוני חכם ומתקדם, קומליין יעוץ עסקי – המתמחה בייעוץ לעסקים קטנים ובינוניים ופרומו המתמקדת באספקת שירותי שיווק ויחסי ציבור במדיות השונות.



 


מאמרים נוספים מאת עדי פלאוט
 
הכן את הבנקאי שלך לחורף: כך תקבל מהבנקאי שלך שיתוף פעולה להלוואות בתנאים משופרים
ראשית, השורה התחתונה: לא טוב לגשת לבנק מעכשיו לעכשיו לבקשת הלוואה, תמיד טוב יותר להכין את הקרקע מראש, לדעת בדיוק מהו הצורך המדויק ולא בתור כיבוי שריפות כי יתרון הזמן לא עומד לרשותכם.

הופ, הנה הלך הכסף לפרסום
איך זה קורה שדווקא תקציב הפרסום והשיווק הוא זה שנמחק ראשון מהתכנית? ולמה זאת השגיאה הקלאסית?

ניהול פיננסי "אנושי"
כיצד להיות עצמאי ולא להיות "לחוץ" מניהול פיננסי?

שתי גישות לגיוס עובדים
חברות ענק מחזיקות מדורי כוח אדם המגייסים עבורן עובדים אך ברוב השוק העסקי מנהל העסק נאלץ להתמודד עם גיוס כוח האדם ולפעמים אף לבצע את הפעולה בעצמו. יש מנהלים שלא יקבלו מועמד אלא אם הוא בעל ניסיון עשיר, מנהלים שיחפשו רק את העובדים הצעירים והזולים, או את אלה שנראים הכי טוב וכך זה ממשיך. כמובן שהגדרות התפקיד עוזרות להגדיר את הדרישות והמנהל, שמכיר היטב את התפקידים שתחתיו ידע להחליט על הקריטריונים הנחוצים.

המקל והגזר בעסקים
02/02/10 | מכירות
את שיטת "המקל והגזר" כולם בטוח מכירים – נותנים פרס על הישגים וקנס על כישלונות. אבל אפשר גם אחרת.

למומחים בלבד: מה באמת אנשים חושבים עליך?
20/10/09 | מכירות
אחד מהטיפולים הרווחים יותר והשגויים יותר בעסקים הוא להוריד מחירים - הרעיון שיעדיפו אותך מפני שאתה זול יותר ולאו דווקא טוב יותר. למען האמת, מחירים נמוכים אכן מושכים לקוחות ואכן מקלים על סגירת העסקות. אך ישנם מצבים שככל שהמחיר יהיה נמוך יותר כך גם המינוס בבנק יגדל או שלכל הפחות הרווח לא יהיה יותר מאשר משכורת ממוצעת כאשר הטרחה רבה יותר מאשר במשרה ממוצעת. לא שווה לטרוח במצב עניינים כזה משום שאין בו יחס נכון של עלות מול תועלת.

הסכנה מאחורי מכירות בסכום גבוה
08/09/09 | מכירות
לרוב העסקים יש סל מוצרים שכולל עסקאות קטנות, בינוניות, גדולות או אפילו ענקיות. העסקאות הגדולות הן אלה שדורשות את מרבית תשומת הלב כי הן גם אלה המכניסות לעסק את סכומי הכסף הגדולים והן דורשות את מרבית ההשקעה מצד בעל העסק או איש המכירות. לאחר כל ההשקעה כשהעסקה נסגרת, יש חוזה והצ'קים או כרטיס האשראי כבר בכיס, הנטייה הטבעית לרוץ מיד ולהשקיע את הכסף, לשלם איתו חובות או לרכוש איתו דברים שמזמן היו צריכים כבר להירכש ורק חיכו לתזרים מזומנים – זו הנקודה לעצור!!! זו בדיוק הדרך למלכודת פיננסית.

המדריך להקמת עסק מצליח
שאלה החוזרת על עצמה שוב ושוב בקרב בעלי עסקים: "שיווק זה טוב ויפה, אבל לפני שמשווקים עסק, איך מקימים מלכתחילה עסק שיצליח?"

הצד האפל של העסק או כיצד להזרים הכנסה מיידית?
אחרי חצי שנה של מיתון שהולך ומעיק יותר ויותר, עסקים רבים חווים קשיי תזרים בלתי פוסקים. יש לכך כמה פתרונות, בחלקם לוקח זמן עד שמתחילים לראות את הכסף וחלקם הם "מעכשיו לעכשיו". בעוד שבמקרים רבים בעלי עסקים פונים לבנק בבקשה להלוואה כדי להמשיך ולשרוד, במקרים רבים מדי זהו פתרון לא נכון, שרק הולך ומסבך את העסק בקשיי תזרים חדשים.

קל להוריד מחירים, קשה להעלות אותם לאחר מכן. מוטו בעסקים!
25/05/09 | מכירות
בגלל חוק טבע זה, כאסטרטגיה אני לא בעד להוריד מחירים גם אם זה בזמן מיתון. ואם חייבים לעשות זאת צריך למצוא דרך בה לא יראה הדבר כפתרון למצבה הרע של החברה.
כיצד בכל זאת מורידים מחירים מבלי לפגוע במוניטין של העסק?

     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI