דף הבית הודעות לעיתונות בריאות ג'נסן מגישה בקשה לאישור שיווק אירופי לתרסיס לאף אסקטמין לטיפול בדיכאון עמיד בפני טיפול
ג'נסן מגישה בקשה לאישור שיווק אירופי לתרסיס לאף אסקטמין לטיפול בדיכאון עמיד בפני טיפול
חיים נוי 12/10/18 |  צפיות: 5009
ג'נסן מגישה בקשה לאישור שיווק אירופי לתרסיס לאף אסקטמין לטיפול בדיכאון עמיד בפני טיפול

נתונים מחמישה מחקרים שלב 3 פיבוטליים הוגשו כבסיס לבקשה לאישור שיווק לתרסיס לאף אסקטמין

באארסה, בלגיה, 11 באוקטובר 2018, (BUSINESS WIRE):

לאמצעי תקשורת רפואיים ומקצועיים בלבד

חברות התרופות ג'נסן של ג'ונסון אנד ג'ונסון הודיעו היום על הגשת בקשה לאישור שיווק (MAA) לסוכנות התרופות האירופית (EMA) שמבקשת אישור לתרסיס לאף אסקטמין, מודולטור קולטן גלוטמט, לטיפול בדיכאון עמיד בפני טיפול (TRD) אצל מבוגרים עם מצב דיכאוני מז'ורי (MDD) שלא הגיבו לשני טיפולים שונים לפחות בתרופות נגד דיכאון באפיזודה הדיכאונית המתונה עד חמורה הנוכחית.

התרסיס לאף אסקטמין הוא מוצר מחקר לטיפול ב-TRD שנחקר כחלק מתוכנית פיתוח גלובלית. כמודולטור קולטן גלוטמט, התרסיס לאף אסקטמין הוא תרופה נגד דיכאון שפועלת במהירות שחושבים שהיא עוזרת להחזיר קשרים סינפתיים בתאי מוח באנשים עם TRD - מנגנון פעולה חדשני, כלומר היא פועלת באופן שונה מהתרופות לדיכאון שזמינות כעת.

"מצב דיכאוני מז'ורי משפיע על בערך 40 מיליון אנשים באירופה, והוא גורם הנכות המוביל בכל העולם1,2. שליש מהאנשים האלה לא מגיבים לטיפולים שזמינים כיום3 . ג'נסן מחויבת לשפר את התוצאות אצל חולים עם דיכאון עמיד בפני טיפול, ואנחנו מצפים לעבודה עם ה-EMA כדי לספק אפשרות טיפול ממוקדת לחולים האלה", אמר ד"ר מאתאי ממן, מנהל גלובלי, המחקר והפיתוח של ג'נסן.

ה-MAA מבוססת על חמישה מחקרים שלב 3 פיבוטליים של התרסיס לאף אסקטמין בחולים עם TRD: שלושה מחקרים לטווח קצר, מחקר רנדומלי של הפסקת טיפול ושמירת השפעה אחד ומחקר בטיחות לטווח הארוך אחד. הנתונים ממחקרי שלב 3 אלה הראו שהטיפול באמצעות התרסיס לאף אסקטמין יחד עם תרופה נגד דיכאון פומית חדשה, בהשוואה למשוון אקטיבי (תרופה נגד דיכאון חדשה יחד עם תרסיס לאף פלצבו), היה קשור בהפחתה מהירה של תסמינים דיכאוניים, כבר ביום השני, והפחית את הסכנה של חזרה למצב הקודם ב-51% ברמיטרים יציבים4,5. מחקר הבטיחות לטווח הארוך הראה שהמינונים של התרסיס לאף אסקטמין שנחקרו נסבלו באופן כללי, ללא סימני בטיחות חדשים במינון עד 52 שבועות, בהשוואה לנתונים מהמחקרים לטווח קצר בתרסיס לאף אסקטמין6.

הבטיחות של התרסיס לאף אסקטמין הוערכה גם בחמשת הניסויים שלב 3 (שלושה מחקרים לטווח קצר ושניים לטווח ארוך) ומחקר שלב 2 אחד. הנתונים מספקים תובנות שקשורות לפרופיל הבטיחות של התרסיס לאף אסקטמין בחולים עם TRD בטווח הארוך ומראים שהתרסיס לאף אסקטמין עשוי להיות מועיל מבחינת הארכת הזמן עד החזרה למצב הקודם באוכלוסיית חולים שקשה לטפל בה. התגובות השליליות הכי נפוצות שניצפו בתרסיס לאף אסקטמין (10% ויותר מהחולים) היו ניתוק, חרדה, הפרעת טעם, סחרחורת, רוגע, היפואסתזיה, כאב ראש, ורטיגו, בחילה, הקאה ולחץ דם מוגבר4-9.

"התוצאות מהמחקרים שלב 3 שלנו מחזקות את הפוטנציאל של התרסיס לאף אסקטמין כטיפול חדשני שיעזור לחולים שלא הגיבו לתרופות הקיימות", אמר ד"ר חוסייני ק. מנג'י, מנהל גלובלי, תחום ריפוי מדעי המוח, Janssen Research & Development, LLC. "אנחנו מצפים להביא אפשרות טיפול חדשה לאנשים שהכי צריכים אותה".

בקשה לתרופה חדשה (NDA) הוגשה גם למינהל המזון והתרופות של ארה"ב (FDA) עבור התרסיס לאף אסקטמין לטיפול ב-10TRD.

ג'נסן מכירה ותומכת ביום בריאות הנפש העולמי, 10 באוקטובר, יום שמגביר את המודעות לאחד מארבעה אנשים בכל העולם שנפגע ממחלת נפש. המורשת והמסירות שג'נסן הפגינה בתחום הפסיכיאטריה ציינה שישים שנה השנה, והחברה גאה לציין את אבן הדרך החשובה הזאת בתקווה להביא אפשרות טיפול חדשה לחולים.

אודות אסקטמין

התרסיס לאף אסקטמין הוא תרכובת מחקר שחוקרת anssen Research & Development, LLC כחלק מתוכנית פיתוח גלובלית. אסקטמין הוא מודולטור קולטן גלוטמט, שחושבים שהוא עוזר להחזיר קשרים סינפתיים בתאי מוח באנשים עם TRD - מנגנון פעולה חדשני, כלומר הוא פועל באופן שונה מהתרופות לדיכאון שזמינות כעת.

התרסיס לאף אסקטמין קיבל שני סיווגים פורצי דרך ממינהל המזון והתרופות של ארה"ב (FDA) בנובמבר 2013 ל-TRD ובאוגוסט 2016 להתוויה של MMD עם סיכון התאבדות צפוי11. אם יאושר על ידי רשויות הרגולציה התרסיס לאף אסקטמין יספק את אופן הפעולה החדש הראשון לטיפול ב-TRD שנראה ב-30 השנים האחרונות. התרסיס לאף אסקטמין יהיה לנטילה עצמית והחולים יהיו בתצפית תחת השגחה של איש מקצוע בתחום הבריאות כמה זמן שיידרש מבחינה קלינית.

מצב דיכאוני מז'ורי

MDD משפיע על קרוב ל-300 מיליון אנשים בכל הגילים בכל העולם והוא גורם הנכות המוביל בכל העולם,2. אנשים עם דיכאון, כולל MDD, חווים סבל מתמשך בגלל מחלה חמורה שבסיסה ביולוגי שיש לה השפעה שלילית משמעותית על כל היבטי החיים, כולל איכות החיים והתפקוד. למרות שהתרופות נגד דיכאון שזמינות כעת יעילות עבור חולים רבים, בערך שליש מהחולים לא מגיבים לטיפול ונחשבים כבעלי 3TRD.

במחקרים של ג'נסן בתרסיס לאף אסקטמין TRD הוגדר כהיעדר תגובה לשתי תרופות נגד דיכאון שזמינות כיום או יותר במינון ומשך מתאימים באפיזודה הדיכאונית המתונה עד חמורה הנוכחית.

אודות חברות התרופות ג'נסן של ג'ונסון אנד ג'ונסון

בחברות התרופות ג'נסן של ג'ונסון אנד ג'ונסון אנחנו פועלים ליצירת עולם ללא מחלות. שינוי חיים על ידי מציאת דרכים חדשות וטובות יותר למנוע, לבלום, לטפל ולרפא מחלות נותן לנו השראה. אנחנו מפגישים את המוחות הטובים ביותר ועוסקים במדע הכי מבטיח.

אנחנו ג'נסן. אנחנו משתפים פעולה עם העולם למען הבריאות של כל מי שבתוכו. למידע נוסף, בקרו בבקשה באתר www.janssen.com/emea. תעקבו אחרינו בכתובת www.twitter.com/JanssenEMEA. Janssen Research & Development, LLC ו‑Janssen-Cilag International NV הן חלק מחברות התרופות ג'נסן של ג'ונסון אנד ג'ונסון.

אנשי קשר

ג'נסן
אשת קשר למדיה
Cristiana Maria
Mobile: +32 473 11 28 10
Email: [email protected]
או
ג'ונסון אנד ג'ונסון
אנשי קשר למשקיעים
Christopher DelOrefice
Office: +1 732-524-2955
או
Lesley Fishman
Johnson & Johnson
Office: +1 732-524-3922

מקור:  Janssen

צפו בהודעה הזאת במקור בשפה האנגלית באינטרנט בכתובת:


http://www.businesswire.com/news/home/20181009000000/en

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
אנדרסן גלובל מרחיבה את הפלטפורמה שלה באפריקה עם צירופה של ישות חברה חדשה בנמיביה
Andersen Global מקדמת את הצמיחה שלה ברחבי אפריקה עם צירוף פעילותה של Andersen in Namibia, כאשר Windhoek Advisory & Taxation מאמצת את המותג Andersen, ובכך מחזקת את יכולתה לשרת עסקים הפועלים באחד מהשווקים המתעוררים הדינמיים של דרום אפריקה.

רווחי Vedanta בשנת הכספים 2026 זינקו ב-22% ל-2.8 מיליארד דולר; החברה נכנסת לשלב הפיצול
Vedanta Limited ‏(BSE: 500295 ו-NSE: VEDL), חברה עולמית מובילה בתחומי המתכות, הנפט והגז, המינרלים הקריטיים, האנרגיה והטכנולוגיה, שבסיסה בהודו, הודיעה על תוצאותיה לרבעון הרביעי ולשנת הכספים המלאה שהסתיימו ב-31 במרץ 2026.

GapMaps משתפת פעולה עם Panolytica כדי לספק נתוני פילוח צרכנים מתקדמים עבור ערב הסעודית
GapMaps הכריזה על שותפות אסטרטגית גלובלית חדשה עם מומחית הנתונים Panolytica מבריטניה, המספקת לעסקים גישה לנתוני פילוח צרכנים איכותיים ומפורטים ברחבי אוסטרליה, ממלכת ערב הסעודית ובריטניה, עם השקות מתוכננות ברחבי דרום מזרח אסיה ואיחוד האמירויות הערביות השנה

Celonis מקבלת בשנת 2026 הכרה כחברה מובילה מטעם Gartner® Magic Quadrant™ על מודיעין תהליכים
Celonis הודיעה היום כי נבחרה כמובילה בריבוע הקסם של גרטנר לשנת 2026 בתחום בינה מלאכותית של תהליכים. Celonis דורגה ברביע המובילים, כשהיא ממוקמת גבוה ביותר בציר היכולת לבצע ורחוק ביותר בציר שלמות החזון.

מחר המועד האחרון להגשת תביעה ייצוגית לניירות ערך נגד MNDY: רוזן, יועץ למשקיעים מוביל, מעודד את משקיעי monday.com Ltd לקבל ייעוץ
מחר המועד האחרון להגשת תביעה ייצוגית לניירות ערך נגד MNDY: רוזן, יועץ למשקיעים מוביל, מעודד את משקיעי monday.com Ltd לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב-11 במאי בתביעה ייצוגית לניירות ערך – MNDY

הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד ODDITY: רוזן, יועץ למשקיעים מוכר, מעודד את משקיעי ODDITY Tech Ltd לקבל ייעוץ
הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד ODDITY: רוזן, יועץ למשקיעים מוכר, מעודד את משקיעי ODDITY Tech Ltd לקבל ייעוץ לפני המועד החשוב ב-11 במאי בתביעה ייצוגית לניירות ערך - ODD

מועד אחרון חשוב לתביעה נגד IT: רוזן, משרד עורכי דין מוביל, מעודד את משקיעי Gartner, Inc. לקבל ייעוץ
מועד אחרון חשוב לתביעה נגד IT: רוזן, משרד עורכי דין מוביל, מעודד את משקיעי Gartner, Inc. לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב של 18 במאי, בתביעה ייצוגית בניירות ערך – IT

ריסקיפייד תשתתף בכנס המפגשים האישיים השנתי ה-21 של Needham בתחום הטכנולוגיה, המדיה והצרכנות
ריסקיפייד Riskified Ltd.‎ ‏(NYSE: RSKD), מובילה בתחום מניעת ההונאות והמודיעין לניהול סיכונים במסחר אלקטרוני, הודיעה היום כי צוות ההנהלה שלה ישתתף באופן וירטואלי בכנס המפגשים האישיים השנתי ה-21 של Needham בתחום הטכנולוגיה, המדיה והצרכנות, שייערך ביום חמישי, 14 במאי 2026.

מועד אחרון להגשת תביעה ייצוגית לניירות ערך נגד ALIGHT: רוזן, משרד עורכי דין מוכר
מועד אחרון להגשת תביעה ייצוגית לניירות ערך נגד ALIGHT: רוזן, משרד עורכי דין מוכר, מעודד את משקיעי Alight, Inc לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב ב-15 במאי בתביעה ייצוגית בניירות ערך – ALIT

Jefferies השיקה את "מגמות משתנות: תפקידה של ישראל כבירה הפיננסית במזרח התיכון המתפתח"
Jefferies השיקה את "מגמות משתנות: תפקידה של ישראל כבירה הפיננסית במזרח התיכון המתפתח", דו"ח מקיף אשר נותן דגש על הגמישות בשוק ההון הישראלי ועל עוצמתה של האקוסיסטמה הטכנית בשינוי החל באזור
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI