דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת : לזרוס - מחזמר רוק של דיוויד בואי - מפגן מרשים של מוזיקה ואורות - זמרים מעולים - תוכן משמים - מרכז עינב גן העיר תל אביב
ביקורת : לזרוס - מחזמר רוק של דיוויד בואי - מפגן מרשים של מוזיקה ואורות - זמרים מעולים - תוכן משמים - מרכז עינב גן העיר תל אביב
חיים נוי 02/07/19 |  צפיות: 4354

ביקורת : לזרוס - מחזמר רוק של דיוויד בואי - מפגן מרשים של מוזיקה ואורות - זמרים מעולים - תוכן משמים - מרכז עינב גן העיר תל אביב

מאת חיים נוי

לזרוס הוא מחזמר רוק משירי הזמר והמוזיקאי  המנוח דיוויד בואי וההפקה העולה במרכז עינב בגן העיר בתל אביב היא מפגן מרשים של מוזיקה ועבודת וידיאו ארט נפלאה , משובצת בזמרים מעולים, אך התוכן שלה משמים ולא מעניין.

המחזמר נכתב בידי דיוויד בואי ואנדה וולש. הוא נכתב בהשראת הספר על האיש שנפל לכדור הארץ וכלולים בו שיריו של המוזיקאי המנוח שמת לפני 3 שנים מסרטן  הכבד, וזהו הפרויקט האחרון עליו עבד .

העלילה עוסקת בתומס ניוטון שנפל ארצה מכוכב אחר והוא שרוע במיטתו בביתו הגדול, שתוי ואפוף זיכרונות על אהבת חייו שאבדה. אל הבית מגיעה נשמה אבודה אחרת שעשויה לגאול אותו מייסוריו והיא טוענת שהיא האהובה האבודה שנהרגה בתאונה. במקביל אנו צופים בבן דמותו של ניוטון שהוא בעצם זיכרון או הזיה וסביבם שורת אנשים שהם הזיות וזיכרונות.

יצוין כי הטקסט של המחזמר תורגם לעברית בידי דניאל אפרת, אך השירים מושרים באנגלית, שפת המקור.

הזמר אדם מגלם את ניוטון והוא רובץ רוב המחזמר במיטתו. אדם שהיה זמר נערץ בשעתו מדגים לנו כי עדיין הוא זמר מעולה ומצליח להשמיע את השירים בסגנונו של בואי.

לצידו מופיע הזמר דוד לביא, מיוצאי כוכב נולד, כבן דמותו של ניוטון והוא מרשים ביכולת ווקלית ובביצועים משובחים.

הזמרת תאי (תמר תאי עמר) , יוצאת דה ווייס נפלאה בביצוע השירים. היא מגלמת את בת דמותה של אהובתו האבודה ועוטה לבן ופאה בלונדית. תאי היא זמרת מצוינת וגון קולה הוא ייחודי וקולח.

הזמר והשחקן זוהר בדש הוא אחד מכוכבי המחזמר והביצועים שלו הם מופתיים ומופלאים. זוהר הוא שחקן מנוסה וזמר מבריק ואין ספק שהוא מהווה נדבך מרכזי בהפקה.

הזמרת דיאנה גולבי שמגלמת את המטפלת של ניוטון, היא זמרת ענקית ומרשימה ויש לה יכולות ביצוע נהדרות.

זיו פלג מפגין יכולת מצוינת  בהגשת שירים (ונדמה לי שזו פעם ראשונה שלו במחזמר). זיו הוא שחקן מעולה ו כאן הוא מדגים יכולת שירה מפתיעה ומוצלחת.

רותם כץ מרשים מאוד ביכולת משחק ושירה. אנטון מקלנקו הוא שחקן רב יכולת.

את המשתתפים מלווה שלישית בנות נהדרת. עמית זיתון, המוצלחת והמרשימה, בקול תנועה ובמשחק, אדוה סבג המשובחת שיש לה נוכחות בימתית נאה, הרקדנית עופרי לסקי המקסימה שכאן גם מנסה קולה בשיר.

תות מולאור עצבה את התנועה היפה והמוצלחת. במבי פרידמן עצב את התפאורה הראויה. אלה קולסניק עצבה את התלבושות המהממות. ליאור מיטל עצב את התאורה שיש לה תפקיד נכבד בהפקה.  אמן הסאונד,אלעד דדון  עיצב את הסאונד שהיה מוצלח מאוד, נקי ומלוטש.

ז'ראר אלון וקרן אלון אחראים לוידיאו ארט המדהים שהיה עם אפקטים מרשימים ולמעשה אחד האלמנטים המשובחים ביותר בהפקה.

אריאל קשת וגיא פרטי אחראים לניהול המוזיקלי המוצלח והאיכותי.

הנגנים הם גל גולני ואריאל קשת לסירוגין, יוני גבורה, גיא פרטי, אילן צמיר ונועם שחם.

הבמאי אבישי בן גל העלה הפקה דומה מאוד להפקות שהיו בחו"ל והתמודד עם זמרים מוצלחים, אך רובם אינם שחקנים.

הבעיה עם המחזמר הזה שהוא דחוס, משמים , אינו ברור תמיד ובעצם מביא את שיריו של בואי למי שאוהבים את שיריו של הזמר המנוח.

לא מצאתי הדרכה קולית בהפקה וזהו אחד הגורמים החשובים ביותר בכל מחזמר שאינה נשענת כלל על ניהול מוזיקלי.

ימית אטיאס היא בימאית שותפה. תומר כהן, מנהל המרכז,  הוא המפיק בפועל.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צלם -  ז'ראר אלון


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי חתמה את מהדורתה השלישית עם תנופה מסחרית המקדמת את התחרותיות התעשייתית של סעודיה
תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי (Saudi Wood Forum), חתמה את מהדורתה השלישית במרכז הכנסים והתערוכות הבינלאומי של ריאד, לאחר שלושה ימים של פעילות עסקית, תצוגות טכניות ודיונים מקצועיים ייעודיים, אשר הפגישו בין מקבלי החלטות לבין אנשי מקצוע מתחומי העץ והריהוט מערב הסעודית ומהשווקים הבינלאומיים.

מועד אחרון סופי לתביעה ייצוגית נגד PLNT
מועד אחרון סופי לתביעה ייצוגית נגד PLNT: רוזן, משרד עורכי דין ותיק, קורא למשקיעי Planet Fitness, Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב של 14 בספטמבר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – PLNT

HOF Capital משלימה רכישה בשווי מיליארד אירו של אחזקות פורשה בבוגאטי רימאק ובקבוצת רימאק
HOF Capital הודיעה על השלמת רכישת אחזקות פורשה ב- Bugatti Rimac ובקבוצת רימאק באמצעות קונסורציום בראשות HOF. העסקה, שהוכרזה לראשונה באפריל 2026, נסגרה לאחר עמידה בכל התנאים, כולל אישורים רגולטוריים. אחזקותיה המשולבות של פורשה הוערכו בכמיליארד אירו.

EIG מודיעה על סגירה סופית של Senior Infrastructure Debt Fund VI, לאחר שגייסה 4 מיליארד דולר באמצעות פלטפורמת ההלוואות הישירות שלה
הפלטפורמה חצתה את יעד הגיוס המקורי, שעמד על 3 מיליארד דולר, ומשקפת ביקוש מוסדי רחב לאשראי בתחום התשתיות

ג'ונסון אנד ג'ונסון קיבלה את סימון ה-CE עבור עדשות המגע הרב-פעמיות ACUVUE OASYS MAX
עדשת מגע רב-פעמית חדשה המיועדת לשימוש במשך שבועיים מביאה את הטכנולוגיות המתקדמות של ACUVUE OASYS MAX, ומספקת למטופלים נוחות מעולה וראייה חדה וברורה, גם ביום ה-14*†1 · המוצר מרחיב את מגוון מוצרי ACUVUE OASYS MAX עם אפשרות מתקדמת עבור מרכיבי עדשות מגע רב-פעמיות

קובנטרי קוראת לבחון מקרוב את ערך הפוליסה במהלך חודש המודעות לביטוח חיים
הבנת האפשרויות הקיימות בשוק המשני יכולה לסייע לבעלי פוליסות וליועציהם לקבל החלטות מושכלות לנוכח השינויים בצרכים הפיננסיים

SASE OpsLab Ltd ממנה את פרנק ברטין, בעל הוותק הרב בתחום אבטחת הסייבר, למנהל הכנסות ראשי כדי להניע את התרחבות המיכון הגלובלי של SASE
SASE OpsLab Ltd, החברה שמאחורי SASE, פלטפורמת המיכון ותיאום הפעולות המבוססים על תוכנה, הודיעה על מינויו של פרנק ברטין לתפקיד מנהל הכנסות ראשי. עם למעלה מ-30 שנות ניסיון בתחום ה-IT והסייבר, ברטין מצטרף למיזם שבסיסו בלונדון כדי להגדיל את טביעת הרגל המסחרית הגלובלית, להאיץ את האימוץ של קטלוג OpsKit ולהוביל את אסטרטגיית המכירות בשווקים בינלאומיים מרכזיים.

ZincFive משיקה את ה-BMS מהדור הבא, ומציבה תקן חדש לניהול סוללות ניקל-אבץ
מערכת ניהול סוללות (BMS) שנבנתה ייעודית מייעלת את ההתקנה ותומכת בדרישות האנרגיה המתפתחות של מרכזי נתונים של AI

WeRide, אובר ו-AVOMO מקבלות היתר הפעלה לאומי ראשון בספרד לרכבי נוסעים אוטונומיים ברמה 4
ההיתר מאפשר לבצע בספרד בדיקות של GXR, כלי הרכב האוטונומיים של WeRide, ומסמן את תחילת המיפוי באזור מדריד לקראת השקתם המשותפת הראשונה באירופה.

GA-ASI חושפת את המטוס ללא טייס Wildfire לשימוש צבאי, אזרחי ומסחרי
המטוס הבלתי מאויש החדש משלב ביצועי סיבולת וטווח יוצאי דופן עם מטען בולטים ללא תחרות ומחיר סביר בקנה מידה גדול
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI