דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת:בחזרה לרצח -אגאטה כריסטי במותחן בריטי מבריק וקולח - בית צבי
ביקורת:בחזרה לרצח -אגאטה כריסטי במותחן בריטי מבריק וקולח - בית צבי
חיים נוי 23/07/19 |  צפיות: 4431

ביקורת:בחזרה לרצח -אגאטה כריסטי במותחן בריטי מבריק וקולח - בית צבי

מאת חיים נוי

בחזרה לרצח הוא מחזה בלשי פרי עטה של מלכת ספרי המסתורין אגאטה כריסטי  והוא עוסק בפיתרון תעלומת רצח שאירע בעבר.

ההצגה עולה בבית צבי ברמת גן לראשונה בישראל והיא מבוססת על סיפור של מלכת המסתורין שכמעט ולא עלה על במות. זהו מותחן שזור בניחוח אנגלי ענוג. חובבי כריסטי ישמחו לצפות בה וכמו תמיד אצלה, הסוף הוא הפתעה מוחלטת. זהו מחזה בלשי קליל ומהנה.

לאגאטה כריסטי היו וישנים מעריצים רבים וידועים חובבי הסגנון הזה שאוספים בקפדנות את כל ספריה ובקיאים בכל עלילות הרצח והתעלומות המסועפות שבהן התמחתה כריסטי. לזכותה ייאמר שהספרים שלה אינם ספרי מתח רגילים, אלא מהווים רומנים השזורים אהבות ועלילות סוערות ובהן מתרוצצים גיבוריה , רובם ככולם תושבי עיירות קטנות בבריטניה שאת פיצוח התעלומה מתכבדים לפתור בשנינות רבה הבלש המפורסם הרקול פוארו או הקשישה החביבה גברת מארפל.

כריסטי סבלה מלקות כתיבה ומסופר שרבים מספריה נכתבו על ידי הכתבתם לכתבנית.

העלילה עוסקת בקרלה שסברה כל השנים כי אימא הרעילה את אביה, צייר נודע, לאחר שגילתה כי יש לו מאהבת. קרוליין קרייל נשפטה למאסר עולם אך מתה בכלא לאחר 3 שנים. כאשר הגיעה קרלה לגיל 21 היא פתחה מכתב שאימא השאירה אחריה ובו היא מצהירה בפניה כי היא לא רצחה את אביה.

קרלה נפגשת עם בנו של הסנגור דאז שבקי בפרשה ומבקשת ממנו ליזום פגישה מחודשת עם כל גיבורי המקרה שהיו בבית ביום הרצח. היא מנסה לשחזר את האירועים ולבסוף, כמובן מתגלית האמת, הפתעה מוחלטת, לרבות הנסיבות שגרמו לכולם לחשוב מה אירע.

הבמאי סלבה מלצב שזר את ההצגה באירועים מהעבר ומההווה והדמויות מחליפות צורה והתנהגות כשהם עוברים מהעבר להווה.

מלצב גם עצב את התפאורה, מינימלית ולא כבעבר, אינה עמוסת ריהוט בריטי אופייני.

גלי יחיעם מגלמת תפקיד כפול של קרלה, הצעירה שיוצאת לגלות את האמת ואת קרוליין קרייל, אימא שלה. גלי היא שחקנית מצוינת והביצוע שלה הוא מרגש, מקצועי ומרשים.

רז סלמון גילם את עורך הדין פוג שיוצא לגלות את סודות הרצח מן העבר והוא גם מי שמפענח אותו. רז מבצע את התפקיד באורח מעולה, קולח ויש לו פוטנציאל נפלא.

ברק פרידמן מגלם טוב מאוד את אמייאס קרייל, אביה של קרלה ומשחקו הוא אמין מאוד, נוקב ומוצלח מאוד.

נאור מלקוב הוא פיליפ בלייק שהיה מאוהב בפילגש של אמייאס ויש לו יכולת דרמטית מצוינת.

הראל גלזר מגלם נפלא את מרדית בלייק, אחיו של פיליפ. יש לו מעבדת עשבים ובהם צמחי רעל. הראל מגלם את התפקיד באורח נהדר ועם יכולות קומיות מבריקות.

מעיין גוטשלק מגלמת את המאהבת,קרלה והיא מצוינת בתפקיד. מעיין נכנסת לדמות הצעירה המפתה ומשחקה הוא מוצלח מאוד.

עדן יששכר מגישה משחק מרשים של האומנת, בעבר ובהווה והיא נפלאה בהחלפת הדמויות ובהתנהגות שלהן בשעת האסון ועכשיו, כשהיא משחזרת את האירועים.  אין ספק כי לעדן יש יכולת משחק ראויה לשבחים מיוחדים.

נוי ארוך מגלמת נפלא את הנערה הפרועה אנג'לה, אז והיום, ומשחקה הוא מקצועי ורב רושם.

דורון רכליס תרגם את המחזה לשפה רהוטה וקולחת.

נטשה מנטל ממעצבות התלבושות הבכירות בענף עצבה תלבושות מקסימות ברוח התקופה.

סשה סקירין אחראי לתאורה המוצלחת. אפי שושני אחראי למוזיקה המקורית התואמת לעלילה המותחת.

אוהבי כריסטי ישבעו נחת מההצגה החדשה וגם אלה שאינם אמונים על ספריה של מלכת המתח הבריטי, יתענגו מהצגה רוויה משחק משובח ונופך אנגלי עם כוס תה חמימה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צלם - שמחה ברבירו


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
המותג U.S. Polo Assn כובש את המקום הראשון בקרב כל מותגי הספורט
המותג U.S. Polo Assn כובש את המקום הראשון בקרב כל מותגי הספורט ומטפס למקום ה-22 הכללי בדירוג בעלי הרישיונות הגלובליים המובילים לשנת 2026 של מגזין License Global

iHerb מציינת 30 שנות הנגשת בריאות ו- wellnessבמבצע יום-הולדת גלובלי
אירוע יום השנה מציע חיסכון משמעותי במגוון של למעלה מ-600 מותגים, במקביל להרחבת פלטפורמת הקניות של iHerb ל-46 שפות – מהלך המשקף את הביקוש הגלובלי הגובר למוצרי בריאות ואיכות חיים.

Bitget משיקה לשוק המוסדי את Project Archimedes בהיקף של 300 מיליון דולר לתמיכה בחברות מסחר כמותי ומנהלי נכסים
היוזמה תקדם את אסטרטגיות המסחר בקנה מידה גדול של חברות מסחר מוסדיות, תשפר את יעילות ההון ותספק גישה להזדמנויות מתפתחות בנכסים דיגיטליים ובשווקים מבוססי

תערוכת Global WoodShow 2026 שמה במרכז את עתיד ענף העץ, הייצור החכם והקיימות בערב הסעודית
דמויות מובילות בתעשייה ומומחים מערב הסעודית ומהעולם מתכנסים לדיאלוג אסטרטגי על עתיד תעשיית העץ

Voyager Interests ו- The Arab Energy Fund מודיעות על שותפות אסטרטגית ב-CRTS Global
‏Voyager Interests ‏("Voyager"), חברת השקעות פרטית המתמחה בהשקעות בשירותים ובציוד בתחום האנרגיה (ES&E), ו-The Arab Energy Fund ‏("TAEF"), מוסד פיננסי רב-לאומי מוביל להשקעות בעלות השפעה, הודיעו היום כי קונסורציום הכולל את TAEF ואת קבוצת Zamil Investment Company‏ ("Zamil") הסכים לבצע השקעת מיעוט אסטרטגית ב- CRTS Global ("CRTS" או "החברה").

Staffbase פותחת משרד במזרח התיכון ובאפריקה ומשיקה שירות אחסון נתונים באיחוד האמירויות, במטרה לגשר על הפער בתקשורת עם עובדי השטח באזור
ככל שמפעלים באזור MEA מאיצים את ההמרה הדיגיטלית ואת אימוץ הבינה המלאכותית, שני אתגרים מתכנסים עבור המעסיקים הגדולים ביותר באזור: הגעה לכוח עבודה מבוזר ורב-לשוני בחזית, ועשיית זאת על תשתית העומדת בדרישות אחסון הנתונים המקומיות

מוזיאון אגא חאן מקבל בברכה את הנסיך עלי מוחמד אגא חאן וסיירה בוג'אני למועצת המנהלים שלו
מוזיאון אגא חאן שמח להודיע על המינויים של הנסיך עלי מוחמד אגא חאן ועו"ד סיירה בוג'אני למועצת המנהלים שלו.

חברת Rampart משכה את הערעור על החלטת ה-USPTO לפסול את תוקף הפטנט
חברת Egg Medical הודיעה היום כי חברת Rampart IC, LLC ("Rampart") משכה את הערעור שהגישה על החלטת משרד הפטנטים וסימני המסחר של ארה"ב (USPTO) במסגרת הליך בחינה מחדש;

ביקורת: סודות ושקרים מתחת לפני השטח: "אף מילה לאמא" בתיאטרון בית ליסין
12/08/26 | תיאטרון
"אף מילה לאמא" העולה בתיאטרון בית ליסין היא קומדיה אנטי רומנטית המציבה מראה מול החברה הזעיר בורגנית בחדות, בשנינות ןבעוקצנות. המחזה של נעם גיל הוא קצבי ומשעשע עד דמעות, שמצליח לחשוף את הסדקים העמוקים ביותר המסתתרים מאחורי חזות משפחתית מושלמת לכאורה.

מועד אחרון לתביעה נגד FUTU
מועד אחרון לתביעה נגד FUTU: רוזן, יועץ מיומן למשקיעים, מעודד משקיעים ב- Futu Holdings Limited עם הפסדים של מעל מאה אלף דולר, לקבל ייעוץ משפטי לקראת המועד החשוב ב- 25 באוגוסט במסגרת תביעה ייצוגית בניירות הערך – FUTU
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI