דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים דוח GPCI 2019 של קרן הזיכרון מורי: לונדון מאבדת תנופה, טוקיו איטית ופריס במגמת עלייה
דוח GPCI 2019 של קרן הזיכרון מורי: לונדון מאבדת תנופה, טוקיו איטית ופריס במגמת עלייה
חיים נוי 19/11/19 |  צפיות: 2522

דוח GPCI 2019 של קרן הזיכרון מורי: לונדון מאבדת תנופה, טוקיו איטית ופריס במגמת עלייה

48 מהערים החשובות של העולם כפי שדורגו בדוח GPCI 2019 של קרן הזיכרון מורי

טוקיו, 19 בנובמבר 2019, (BUSINESS WIRE):

לונדון, ניו יורק, טוקיו ופריס צוינו שוב כערים האטרקטיביות ביותר מאופן מקיף בעולם, בסדר הזה, בדוח 2019 של מדד הערים העוצמתיות הגלובליות (GPCI) שפורסם על ידי המכון לאסטרטגיות עירוניות של קרן הזיכרון מורי, גוף מחקר שהוקם על ידי מורי בילדינג, חברת פיתוח עירוני מובילה בטוקיו. מאז 2008 דוח GPCI השנתי דירג 40 או יותר ערים חשובות לפי ה"מגנטיות" שלהן, או הכוח הכולל שלהן למשוך אנשים וארגונים יצירתיים מרחבי העולם. הערים מוערכות מבחינת 70 אינדיקטורים בשש קטגוריות (פונקציות): כלכלה, מו"פ, אינטראקציה תרבותית, חיות, סביבה ונגישות. כדי להתמודד עם שינויים בתנאים שסביב ערים בעולם, GPCI משפר כל הזמן את האינדיקטורים ושיטות איסוף הנתונים שלו.

ההודעה לעיתונות הזאת כוללת מולטימדיה. צפו בהודעה המלאה כאן:

https://www.businesswire.com/news/home/20191118005309/en/

דוח 2019 של מדד הערים העוצמתיות הגלובליות (GPCI) - 48 ערי מטרה (גרפיקה: Business Wire)

בתוך ערפול גדל והולך בכלכלה העולמית ומודעות גוברת לבעיות סביבה, הציון המקיף של לונדון ירד אחרי שמונה שנים של שמירה על המקום הראשון ב-GPCI. למרות שהציונים של ניו יורק, טוקיו ופריס ירדו כולם מהסיבות שלהן, מידת הירידה של טוקיו הגדילה את הפער מניו יורק, למרות שהפער בין טוקיו ופריס הצטמצם. פריס המשיכה לנוע קדימה בעקבות זכייתה ב-2017 באירוח המשחקים האולימפיים של 2024, והתגברה על מגמת ירידה קודמת בעקבות התקפת הטרור בעיר ב-2015.

מספר רב של אירועים מאתגרים התרחשו או המשיכו להתרחש ב-2019, כגון המתיחות בסחר בין ארה"ב וסין, היציאה המתוכננת של בריטניה מהאיחוד האירופי ומחאות בהונג קונג. ההשפעות הבולטות על הציונים ב-2019 GPCI היו "שיעורי הגידול בתמ"ג" האיטיים של בייג'ינג ושנגחאי, והירידה במספרן של "500 החברות המובילות בעולם" בלונדון. הונג קונג כנראה תרגיש את ההשפעות של אי השקט הפוליטי בה ב-GPCI 2020.

דגשים (ערים #1-#10)

  • לונדון (#1),רשמה ירידה ב"תמ"ג נומינלי" ו"500 החברות המובילותבעולם", אולי בגלל הבלבול לגבי המשא ומתן על הברקסיט. למרות זאת, לעירעדיין יש חוזקות מעולות באופן כולל, 12 מ-16 האינדיקטורים שלה באינטראקציה תרבותית נמצאים בחמישייה הראשונה.
  • ניו יורק (#2) שמרה על המקום הראשון בקטגוריות כלכלה ומחקר ופיתוח, וקיבלה ציונים גבוהיםב"תמ"ג נומינלי" ו"מספר החוקרים". "זמינות שלמשאבי אנוש מיומנים" ו"מספר התושבים הזרים" בקטגוריה אינטראקציה תרבותית הראו מגמת ירידה בגלל מעבר שלאנשים מוכשרים לערים אחרות.
  • טוקיו (#3),למרות ירידה, נשארה במקום השלישי. למרות שבייג'ינג (#24) עקפה את טוקיו בגלל שיפור ב"סיכון פוליטי, כלכלי ועסקי", הציוניםשל טוקיו באינטראקציה תרבותית עלו, כיהמשחקים האולימפיים מגיעים בקרוב. טוקיו קיבלה ציון טוב ב"האטרקטיביותשל אפשרויות האכילה", ואילו הציונים ב"מספר המוזיאונים"ו"אפשרויות חיי הלילה" היו נמוכים, אינדיקציה לצורך באלמנטיםתיירותיים יותר אטרקטיביים.
  • פריס (#4),אחרי ירידה בציון אחרי התקפות הטרור ב-2015, שיפרה את הציונים ב"מספרהמבקרים הזרים" ו"מספר הרציחות". צפויה תחרות בין פריס וטוקיובהגדלת העוצמה העירונית כששתי הערים מתכוננות לארח את המשחקים האולימפיים ב-2024ו-2020, בהתאמה.
  • סינגפור (#5) היא עיר יציבה, מדורגת ראשונה ב"סיכון פוליטי, כלכלי ועסקי" ושנייהב"חופש כלכלי". סינגפור עדיין שומרת על הציון הגבוה שלהב"מספר המבקרים הזרים" ו"מספר התושבים הזרים", כמרכזהבינ"ל המוביל של אסיה.
  • הפופולריות שלאמסטרדם (#6) כיעד לבידור השתקפה בדירוג שלה כשלישית באינדיקטור החדששנוסף "אפשרויות חיי לילה", ואחריה לונדון ובנגקוק (#40).סיאול (#7) קיבלה ציון טוב במחקר ופיתוח, בעשירייה המובילה בחמישהמשמונה אינדיקטורים. יחד עם ערים אסיאתיות אחרות כמו טאיפה (#39) והונג קונג (#9), סיאול קיבלה ציון גבוה ב"שיעור מיחזור פסולת".ברלין (#8) רשמה ביצועים טובים כעיר ראויה למחייה עם סצנת אמנות ותרבותחזקה. יחד עם מדריד (#13), היא הייתה בעשירייה הראשונה בחיות, הודות לקבוצות האינדיקטורים יוקר המחייה וקלות המחייה. הונג קונג (#9) שמרה על ציונים מצוינים ב"חופש כלכלי" ו"סיכון פוליטי, כלכליועסקי". סידני (#10) הייתה העיר היחידה בעשירייה הראשונה של הדירוג הכולל שנכנסהלעשירייה הראשונה של הסביבה. היא גם יעד השכלה, במקום השלישי מבין כל העריםב"מספר הסטודנטים מחו"ל".

דגשים אחרים

  • הערים הצפוןאמריקניות לוס אנג'לס (#12), בוסטון (#25), שיקאגו (#26) וסן פרנסיסקו (#18) היו חזקות ב"זוכים בפרסים במדע וטכנולוגיה", כולםבעשירייה הראשונה במחקר ופיתוח. טורונטו (#16) וונקובר (#23) השיגו ציונים גבוהים ברוב האינדיקטורים, במיוחד ב"חופשושוויון חברתי" ו"סיכון כלכלי של אסון טבע".
  • ציריך (#15) וז'נבה (#34) השיגו ציונים גבוהים בסביבה כגון "שטחים ירוקיםעירוניים" ו"פליטות CO2" ואילו שטוקהולם (#14) וקופנהגן (#20) השיגו תוצאות טובות ב"איכות מים" ו"שיעורהאנרגיה המתחדשת".
  • מבין העריםהחדשות ב-GPCI, מלבורן (#11) והלסינקי (#28) השיגו תוצאות חזקות בסביבה, ואילו לדבלין (#33) יש שיעורי גידול בתמ"ג גבוהים. תל אביב (#38),מרכז טכנולוגי בולט, דורגה שביעית ב"סביבת הזנקים".

צפו בגרסת המקור באתר www.businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191118005309/en/

אנשי קשר

למידע נוסף:
The Mori Memorial Foundation
Institute for Urban Strategies,
Peter Dustan, +81-3-6406-6800
Fax: +81-3-3578-7051
[email protected]
http://mori-m-foundation.or.jp/english/ius2/gpci2/
או
למדיה בינ"ל
Weber Shandwick
Reina Matsushita / Kaya Tanabe,
+81-(0)80-2375-0295 / +81(0)90-7726-7027
[email protected]

מקור:Mori Memorial Foundation

מולטימדיה

תמונה

דוח 2019 של מדד הערים העוצמתיות הגלובליות (GPCI) - 48 ערי מטרה (גרפיקה: Business Wire)

תמונה

דוח 2019 של מדד הערים העוצמתיות הגלובליות (GPCI) - דירוג מקיף (גרפיקה: Business Wire)

לוגו

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
קבוצת EBC Financial Group נבחרה לספקית ה-CFD הטובה ביותר בעולם בטקס Global Forex Awards 2026
הפרס מאשרר מחדש את מחויבותה של EBC Financial Group לאחריות רגולטורית ולביצוע עקבי עבור לקוחות הפועלים בשווקים המתאפיינים בקצב שינויים מהיר

ARGUS Z3 הושק: מכשיר הפוד הידידותי ביותר למשתמש של VOOPOO, המופעל על ידי Multi-Ohm הראשון בתעשייה
חברת VOOPOO גאה להכריז שהשיקה ב-18 בספטמבר את ה-ARGUS Z3 – התוספת החדשה ביותר לסדרת הדגל ARGUS. מדובר במערכת פוד יעילה וידידותית למשתמשים מתחילים, המציעה טכנולוגיה ברמת דגל במבנה קל-משקל להפליא.

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד AARDVARK
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד AARDVARK: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, קורא למשקיעי Aardvark Therapeutics, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד חשוב בתביעה ייצוגית בניירות הערך – AARD

ברית OMP ו-PwC מעבירות יצרני תהליכים מתכנון שרשרת אספקה ​​מבודדת להחלטות מאוחדות
חברת התרופות המתמחה medac העבירה את המתכננים שלה לעבודה עם תוכנית ביקוש אחודה. PwC ו-medac יציגו את תהליך ההטמעה ואת הצעדים הבאים בכנס של חברת OMP בסינגפור, ב-15 באוקטובר 2026.

DALI Alliance מכריז על הכנס הגלובלי הראשון אי פעם DALI 27 שילווה גם בתערוכה
מפגש הפסגה והתערוכה בינלאומיים החדשים יאחדו את האקוסיטסם הגלובלי של DALI ויחגגו מצוינות באמצעות 2027 DALI Lighting Awards

רוזן, עו"ד מהימן למשקיעים, מעודד את משקיעי Baidu, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד חשוב בתביעה ייצוגית בניירות הערך – BIDU
משרד רוזן עורכי דין (Rosen Law Firm), משרד עורכי דין בינלאומי העוסק בזכויות משקיעים, מודיע על הגשת תביעה ייצוגית בשם רוכשי ניירות ערך של חברת Baidu, Inc. (נאסד"ק: BIDU) בין התאריכים 18 בנובמבר 2025 עד 17 באוגוסט 2026, שני התאריכים כוללים ("תקופת התביעה הייצוגית").

CGTN: כיצד דיפלומטיה ברמת ראשי המדינה מנווטת את יחסי סין-ארה"ב לעבר יציבות
רשת CGTN פרסמה מאמר העוסק בביקור המדינה הקרוב של נשיא סין, שי ג'ינפינג, בארצות הברית. המאמר, המדגיש את ההגדרה המחודשת של יחסי סין-ארה"ב כפי שנקבעה על ידי שני המנהיגים בחודש מאי, מציין כי הדיפלומטיה ברמת ראשי המדינות שימשה מאז ומתמיד כ"עוגן" של היחסים; היא ממלאת תפקיד מכוון ואסטרטגי שאין לו תחליף, ומספקת ערובות אסטרטגיות חשובות לשיפור ופיתוח הקשרים הדו-צדדיים.

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד Alibaba
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד Alibaba: רוזן, יועץ משפטי מוביל למשקיעים, קורא למשקיעי Alibaba Group Holding Limited לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך שהוגשה לראשונה על ידי המשרד – BABA

Mavenir ו-Neysa משתפות פעולה כדי להביא תשתית מבוססת בינה מלאכותית למפעילות, ארגונים וספקיות ניאו-עננים
הפתרון המשולב מחבר את פלטפורמת הבינה המלאכותית המשולבת של Mavenir עם ענן הבינה המלאכותית של Neysa כדי לספק למפעילות, ארגונים וספקיות ניאו-עננים נתיב ריבוני מוכן לייצור לבנייה, פריסה והפקת רווחים מבינה מלאכותית

מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד ARS PHARMACEUTICALS
מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד ARS PHARMACEUTICALS: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי ARS Pharmaceuticals, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה הייצוגית בניירות הערך – SPRY
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI