דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים GSMA: טכנולוגיות ושירותי סלולר מוסיפים ערך כלכלי שמסתכם ב-191 מיליארד דולר בשנה למזרח התיכון וצפון אפריקה
GSMA: טכנולוגיות ושירותי סלולר מוסיפים ערך כלכלי שמסתכם ב-191 מיליארד דולר בשנה למזרח התיכון וצפון אפריקה
חיים נוי 27/11/19 |  צפיות: 2301

GSMA: טכנולוגיות ושירותי סלולר מוסיפים ערך כלכלי שמסתכם ב-191 מיליארד דולר בשנה למזרח התיכון וצפון אפריקה

האימוץ של דור 5 והאינטרנט של הדברים יגדיל את ההשפעה הכלכלית ליותר מ-220 מיליארד דולר עד 2023

דובאי, איחוד האמירויות, 26 בנובמבר 2019, (BUSINESS WIRE):

GSMA פרסם היום שני דוחות חדשים באירוע השנתי "GSMA Mobile 360 – MENA" שמתרחש בדובאי. הדוחות האלה מדגישים את ההשפעה הכלכלית החיובית של סביבת הסלולר על שווקים באזור המזרח התיכון וצפון אפריקה (MENA), וגם את ההשפעה שמחוללת שינוי של טכנולוגיות האינטרנט של הדברים על החזונות הלאומיים האסטרטגיים של ממשלות באזור.

שני הדוחות מאת GSMA Intelligence - "כלכלת הסלולר: המזרח התיכון וצפון אפריקה 2019" ו"מימוש הפוטנציאל של האינטרנט של הדברים ב-MENA" מגלים שטכנולוגיות ושירותי סלולר הוסיפו 191 מיליארד דולר לכלכלת האזור ב-2018 - שווה לכ-4.5 אחוז מהתמ"ג של האזור. עד 2023 התרומה הכלכלית של הסלולר חזויה להגיע ליותר מ-220 מיליארד דולר כשהמדינות ירוויחו יותר ויותר מהשיפור ביצרניות וביעילות שיביא האימוץ המוגבר של שירותי סלולר, ורשתות דור 5 והאינטרנט של הדברים מותקנות באופן נרחב.

עד היום 12 מפעילים השיקו שירותי דור 5 מסחריים בחמש מדינות ערביות של מועצת המפרץ לשיתוף פעולה (GCC). מפעילי הסלולר במדינות האלה מתכוונים להיות מובילים עולמיים בהתקנות של דור 5, שיתמכו בשאיפות השינוי הדיגיטלי שמותוות בחזונות לאומיים אסטרטגיים כמו חזון 2021 של איחוד האמירויות וחזון 2030 של סעודיה.

בינתיים, חיבורי האינטרנט של הדברים באזור MENA גדלים בקצב ששני רק לאסיה פסיפיק. לפי התחזיות יהיו 470 מיליון חיבורי האינטרנט של הדברים ב-MENA עד סוף 2019, שיעלו ל-1.1 מיליארד עד 2025. ההתקנה של האינטרנט של הדברים ב-MENA צפויה להוסיף 18 מיליארד דולר לתמ"ג של האזור עד 2025.

"עם גיבוי מתמיכה פעילה של הממשלות, מפעילי סלולר, במיוחד במדינות הערביות של GCC, התקינו במהירות טכנולוגית דור 5", אמר מטס גרנרייד, המנהל הכללי של GSMA. "מעבר ל-GCC, לאזור MENA הרחב יש הזדמנות להרוויח מההתפתחויות הטכנולוגיות שמביאים דור 5 והאינטרנט של הדברים. כדי לאמץ באופן מלא את היתרונות האלה ממשלות האזור חייבות לתמוך במסגרות ומדיניות רגולציה שיבטיחו שדור 5 ישגשג, כולל הספקת מספיק תדרים".

תלחצו כאן כדי לגשת אל "כלכלת הסלולר: המזרח התיכון וצפון אפריקה 2019" בגרסאות בשפות אנגלית וערבית, בתוספת אינפוגרפיקה קשורה.

תלחצו וכאן כדי לגשת אל "מימוש הפוטנציאל של האינטרנט של הדברים ב-MENA".

אודות GSMA

GSMA מייצג את האינטרסים של מפעילי הסלולר בכל העולם, ומאחד יותר מ-750 מפעילים עם יותר מ-350 חברות בסביבת המובייל הרחבה, כולל יצרני טלפונים ומכשירים, חברות תוכנה, ספקי ציוד וחברות אינטרנט, וגם ארגונים במגזרי תעשייה משיקים. GSMA גם מפיק את האירועים המובילים בענף MWC שמתקיימים כל שנה בברצלונה, לוס אנג'לס ושנגחאי, וגם את סידרת הכנסים האזוריים Mobile 360.

למידע נוסף, בקרו בבקשה האתר התאגידי של GSMA בכתובת www.gsma.com. תעקבו אחרי GSMA בטוויטר: @GSMA.

אנשי קשר

Asad Abbasi
+971 52 861 4230
[email protected]

GSMA Press Office
[email protected]

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
תוכניות המגורים והאזרחות הגלובליות החשובות ביותר בשנת 2026
בעוד שתוכניות אירופאיות ממשיכות לקבוע את הרף העולמי, הדירוגים האחרונים במהדורת 2026 של דו"ח תוכניות המגורים והאזרחות של Henley & Partners חושפים כיול מחדש ניכר בנוף הגירת ההשקעות.

ביקורת: כל הכבוד – מחווה למחזות הזמר הישראלים - –תוסס וצבעוני - בית צבי
23/02/26 | תיאטרון
כל הכבוד – מחווה למחזות הזמר הישראלים הוא מופע מוזיקלי תוסס ומלהיב, המביא לנו את מיטב השירים ממחזות הזמר המוכרים, הישר אל בימת בית צבי ברמת גן.

GA-ASI וחיל האוויר האמריקאי מדגימים שילוב מטוסים מאוישים עם בלתי מאוישים עם F-22 ו-MQ-20 בתרגיל אוטונומיה משותף
General Atomics Aeronautical Systems, Inc (GA-ASI), בשיתוף פעולה עם חיל האוויר האמריקאי, ערכה את ההדגמה האחרונה שלה לביצוע משימות אוטונומיות בבסיס חיל האוויר אדוארדס בדרום קליפורניה, תוך שימוש במטוס הבלתי מאויש MQ-20 Avenger® שלה ומטוס F-22 Raptor שצויד בתוכנת האוטונומיה הממשלתית המעודכנת ביותר.

GA-ASI הכריזה על YFQ-42A Dark Merlin
מטוס הקרב הסילוני הלא מאויש קיבל השראה מהטורף הזריז

GA-ASI מפתחת יכולות נשק ארוכות טווח עבור MQ-9B
מרחיבה את יכולות המשימה עבור המטוס ללא טייס המוביל בתעשייה, כולל תקיפה ימית

דובאי תארח את מובילי תעשיית הזכוכית העולמית בתערוכת ייצור הזכוכית הבינלאומית השלישית באפריל 2026
דובאי תארח מפגש מכובד של דמויות מובילות ומקבלי החלטות מתעשיית הזכוכית העולמית במהדורה השלישית של International Glass Manufacturing - תערוכת ייצור הזכוכית הבינלאומית (IGMS) המתוכננת להתקיים בין ה-21 ל-23 באפריל 2026 במרכז הסחר העולמי של דובאי.

Tune Talk הופכת למפעילת רשתות הסלולר הראשונה ב-ASEAN שפועלת באופן מלא מהענן באמצעות Mavenir
מ-MVNO ל-MNO עם פלטפורמת ה-OSS/BSS המותאמת לענן של Mavenir

LYB מכריזה על יעדי קיימות מעודכנים לשנת 2030
חברת LyondellBasell (NYSE:LYB) הכריזה היום על עדכונים ליעדי האקלים והמחזוריות שלה לשנת 2030, על רקע הצורך בהקצאת הון ממושמעת, תנאי שוק משתנים והתפתחויות רגולטוריות.

פרס TERA מרחיב את טווח ההגעה הגלובלי עם שיתופי פעולה בין האומות המאוחדות לאוניברסיטת קיימברידג'
פרס TERA לשנת 2026 יושק עם פרסים בסך 1.15 מיליון דולר, ומתרחב ברחבי העולם באמצעות שיתופי פעולה אסטרטגיים עם ארגון הסחר והפיתוח של האו"ם (UNCTAD) ומכון אוניברסיטת קיימברידג' למנהיגות קיימות (CISL) במטרה להאיץ טכנולוגיות אנרגיה פורצות דרך לפתרונות אקלים.

Datavault AI הכריזה על ההשקה מעוררת הציפיות של המטבע היציב על שם ג'וש גיבסון
Datavault AI הכריזה על ההשקה מעוררת הציפיות של המטבע היציב על שם ג'וש גיבסון ועל אסטרטגיות NIL של ג'וש גיבסון עבור בורסת NIL שלה ההולכת ומתקרבת
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI