דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: מפץ – קברט מהארון – מופע מוזיקלי מרגש ומרתק – תיאטרון הספרייה
ביקורת: מפץ – קברט מהארון – מופע מוזיקלי מרגש ומרתק – תיאטרון הספרייה
חיים נוי 06/01/20 |  צפיות: 3797

ביקורת: מפץ – קברט מהארון – מופע מוזיקלי מרגש ומרתק – תיאטרון הספרייה

מאת חיים נוי

"מפץ – קברט מהארון" הוא מופע קברט מוזיקלי מודרני, מרגש ומרתק, המבוסס על חייו האישיים של השחקן והיוצר אחיקם ציפקיס.

אחיקם גדל במשפחה דתית ובשלב מסוים חזר בשאלה וגם יצא מהארון. למד 3 שנים בבית הספר לאמנויות הבמה בית צבי וכתב ספר שירים בשם מפץ, המגולל את סיפור חייו והמסע שלו בנפתולי החיים.

הקברט מבוסס על השירים שכתב והוא התארח בהופעת בכורה בתיאטרון הספרייה ברמת גן, מיסודו של בית צבי.

למעשה, זהו מסע אישי החולף בצמתים המרכזיים בחיים שמחוץ לארון. הקברט שוזר פרקי שירה, קריאה, תנועה ומשחק בביצוע שחקנים וזמרים ובכיכובו המרכזי של אחיקם ציפקיס.

אחיקם הוא שחקן מוכשר ומקצועי. הוא מסוגל לרגש ולהצחיק, להביע עוצמות ותהפוכות נפש ולספר את סיפור חייו ולגרום לדוק של לחלוחית בעיני הצופים וגם בעיניו שלו.

גל שטרית מבצעת בכישרון נפלא את השירים שהלחינו בצוותא היא ואחיקם.יש לה יכולת ווקלית מצוינת. חורף קמחי ודניאלה חכים מבצעים ברגש רב וביכולת דרמטית משובחת קטעים מתוך ספר השירים.יחד עימם מספרים ומשחקים ונעים ביכולת תנועה מצוינת רז סלמון,אלון לילייב וצח כהן.

אחיקם כתב וביים את הקברט הבועט והנשכני. דנה כהן הייתה הדרמטורגית. מירי זהבי השמיעה קולות בליווי. רז סלמון עיצב את הכוריאוגרפיה.

אלכס נוחם עיצב תאורה ראויה. את המופע ליווה בפסנתר עשור אלקיים.

אין ספק שמדובר בקברט מסוג אחר, מרגש ונועץ שיפודים במקומות המכאיבים. אין גם ספק כי מדובר בהפקה ראויה ומעניינת המציבה בפני הצופים תמונות להתמודדות עם טפח מחיים אישיים שלפעמים כואבים, אבל המנפקים חוויה דרמטית ותיאטרלית משובחת.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צלם – יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מקריפטוגרפיה לזהב: UEX משיקה טורניר מסחר ראשון חוצה נכסים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה את UEX Futures League, תחרות מסחר חדשה המאחדת את שווקי הקריפטוגרפיה והפיננסים המסורתיים בפורמט תחרותי אחד

מחקר חדש של KnowBe4 מזהיר: סוכני בינה מלאכותית בלתי מפוקחים ודיפ-פייקים מתוחכמים מהווים איום חמור על ארגונים באיחוד האמירויות הערביות ובערב הסעודית
מחקר עולמי חושף כי 24% מהארגונים באיחוד האמירויות ובערב הסעודית כבר משתמשים בסוכני בינה מלאכותית אוטונומיים ללא פיקוח מספק, בעוד ש-52% מהעובדים מודים כי לא יצליחו, ככל הנראה, לזהות מתקפות מתוחכמות כמו דיפ-פייקים

Corpay Cross-Border נבחרה לשותפת המט"ח (FX) הגלובלית הרשמית של Fever
אספקת גישה לפתרונות ניהול סיכוני מטבע ותשלומים בינלאומיים

מדריך מישלן הראשון של ניו זילנד חושף שני כוכבי מישלן, 14 כוכב מישלן אחד ו-35 תוארי המלצות ברשימת ביב גורמה
מדריך מישלן הראשון של ניו זילנד 2026 הכיר ב-110 מסעדות ברחבי אוקלנד, וולינגטון, כרייסטצ'רץ' וקווינסטאון, וחגג איכות יוצאת דופן, יצירתיות ותחושה חזקה של מקום.

אנדרסן גלובל מעמיקה את יכולותיה בתחומי המס והניידות הגלובלית בגרמניה
חברת Andersen Global מחזקת את נוכחותה באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם Lohr and Company (L+C) , פלטפורמת ייעוץ מס בהובלת מנהלים בכירים, המספקת פתרונות מעשיים ומהירים בתחומי ציות מס, מיסוי בינלאומי, ניידות גלובלית ומחירי העברה.

Steel Partners Holdings L.P.‎ שלחה מכתב לדירקטוריון InMode Ltd.‎ המעלה חששות חמורים בנוגע להצעת רכישה בהובלת המנכ"ל, אשר עלולה לפגוע בערך החברה
מזהירה את הדירקטוריון שלא לקבל את הצעת הרכישה הבעייתית מבחינת ניגודי עניינים, בסך 16.20 דולר למניה, אשר נמוכה משמעותית מהצעות בסך 18.00 דולר למניה ומעלה שנדחו בעבר.

Bitget משיקה את TradFi 101 כדי להכין את המשתמשים לעידן הבורסה האוניברסלית
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה את TradFi 101, יוזמה חינוכית לטווח אורך שנועדה לעזור למשתמשים קריפטוגרפים להבין שווקים פיננסיים מסורתיים, ולנווט בצומת ההולך וגדל בין נכסים דיגיטליים לשוק הפיננסים הגלובלי.

קבוצת EBC Financial Group והמחלקה לכלכלה של אוניברסיטת אוקספורד מחדשות את השותפות בנושא חינוך כלכלי ציבורי
שיתוף פעולה בן שלוש שנים להרחבת הגישה למחקר כלכלי באמצעות סדרת הוובינרים "מה כלכלנים באמת עושים"

CGTN: מהעם ולמען העם: מה מסמלת מדליית 1 ביולי
CGTN פרסמה מאמר הבוחן את הערכים המגולמים במדליית ה-1 ביולי. באמצעות סיפוריהם של המועמדים המומלצים לשנה זו, במאמר מודגש כיצד דורות של חברי המפלגה הקומוניסטית של סין (CPC) שמרו על קשר איתן עם העם, הקדישו את עצמם לשירות הציבור והמשיכו לשמר את הרוח המכוננת של המפלגה.

מדיסקה פותחת פרק חדש בהובלת המייסד אנטוניו דוס סנטוס
Medisca הודיעה היום כי המייסד ויו"ר החברה, אנטוניו דוס סנטוס, שב לתפקיד המנכ"ל עם כניסת החברה לפרק הצמיחה הבא שלה
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI