השיטות לניתוחי אף
נכתב על ידי: שון
תאריך: 11/08/11

בניתוחי האף הפלסטיים קיימות שתי שיטות ניתוחיות המתבצעות בשתי טכניקות, הטכניקה הסגורה והטכניקה הפתוחה עליהם נסביר במאמר זה.

כבר בפגישה הראשונה בין המטופל לרופא המנתח, ידע הרופא לאבחן באיזו שיטה ינתח את המטופל. המטופל יקבל הסבר מפורט לגבי מהלך הניתוח ותוצאותיו. במאמר זה תוכלו להבין מהן ההבדלים בין השיטות.

הטכניקה הסגורה:

ניתוח אף סגור (אנדונזאלי) נקרא כך משום שבטכניקה זו מתבצע הניתוח דרך ארבעה חתכים פנימיים בחלל האף שדרכם המנתח מבצע את הניתוח, ארבעת החתכים מתבצעים האחד - בין הסחוס התחתון לסחוס העליון, החתך השני חודר דרך הסחוס הצדדי התחתון, החתך השלישי נקרא Marginal - הוא מתבצע בגבול של הסחוס הצדדי התחתון, והחתך הרביעי מתבצע בחלק הממברנוטי- Transfixion.

בטכניקה זו המנתח מנתק את המעטפת החיצונית של העור משלד האף ומבצע את הניתוח על ידי החדרת מכשירים זעירים בין שלד האף לבין העור, ואינו רואה במהלך הניתוח את פנים האף. בטכניקה זו לא ישארו צלקות חיצוניות לאחר הניתוח. ניתוח זה הוא העתיק מבין ניתוחי האף ולאחריו התפתחו שיטת נוספות.

ניתוח אף סגור

הטכניקה הפתוחה:

ניתוח אף פתוח - בטכניקה זו, בנוסף לחתכים פנימיים שנעשים בחלל האף, נעשה חתך חיצוני בעור הקולומלה המאפשר להשיל את העור משלד האף ולהפרידו מן הסחוסים במהלך הניתוח, וזאת במקרים שהמנתח צריך לבצע פעולות קצת יותר מורכבות בחלק האנטומי הפנימי של האף, למשל כריתת סחוס, תיקון קצה האף ע"י השתלת סחוס, לעיתים גם תיקון של ניתוח קודם או פעולה כירורגיות שאינה יכולה להתבצע בשיטה הסגורה.

לעיתים יש לכרות חלק מהסחוס ממחיצת האף כדי להשתילו באזור קצה האף, מהלך זה ייעשה כדי לתקן קצה נפול של אף. כשלא ניתן לכרות חלקי סחוס מהאף, אפשר לכרות חלקי סחוס מאזור קונכת האזניים כדי לעשות בהם שימוש בהשתלה באף, ולעיתים יושתל שתל מסיליקון. בטכניקה זו תישאר צלקת זעירה מחוץ לאף, אך ניתוחי אף קוסמטיים נעשים בד"כ בשיטה הסגורה כדי לא להשאיר צלקות. בטכניקה הזו ישתמש המנתח רק במקרה הצורך. בתום הניתוח מניחים בחזרה את מתלה העור ותופרים החתכים בחלל האף והחתך בקולומלה נתפר ולאחריו תישאר צלקת קטנה באזור זה.

ניתוח אף פתוח

http://www.rhinoplasty.co.il/rhinoplasty-methods.asp


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article19608.aspx