השקעות במניות
נכתב על ידי: Michal Cohen
תאריך: 05/11/12

כמה שאלות חשובות

מהן שתי הגישות הנפוצות להשקעה במניות? כיצד מאתרים מניות להשקעה? איזה נתונים יש לבדוק לפני ביצוע ההשקעה במניות? שאלות אלה חשובות ועקרוניות ונתחיל עם הראשונה:

הגישה של ניתוח טכני – גישה זו מסתמכת על ניתוח המגמות של שערי המניות. גישה זו מנתחת את התנהגות הגרף של המניה בעבר תוך נסיון להסיק לגבי ביצוע המניה בעתיד. לגישה זו יש תומכים רבים וניתן ללמוד אותה בקלות יחסית. הגישה מתמקדת במחירי המניה ופחות במצבה הפיננסי של החברה ובתוצאות הפעילות שלה מתוך תפיסה שמחיר המניה מגלם בתוכו את מצבה של החברה.

הגישה של השקעת ערך – זוהי גישה כלכלית לניתוח ולהשקעה במניות. גישה זו שמה דגש רב יותר על ניתוח החברה ופעולותיה והיא מדריכה את המשקיע להתייחס להשקעה שלו כאל רכישת עסק יותר מאשר רכישה של מניות נטו. משמעות הדבר היא שהשיטה מכוונת להשקיע בעסקים המנוהלים כמו שצריך ובמקצועיות המראים תוצאות טובות לזמן ממושך. השקעות במניות על פי שיטה זו היא השקעה בעסקים איכותיים במחירים הגיוניים ולא מחירים גבוהים מידי. גישת הערך תוביל אתכם לחפש חברות טובות הנסחרות במחירים זולים. לאחר מכן יש לעשות סינון של מניותיה ובדיקה יסודית לפני ההשקעה במניות שלה.

השקעות במניות – מעקב שוטף

לאחר ביצוע השקעות במניות יש לעשות מעקב שוטף אחרי המצב הפיננסי של החברה ולעמוד על תוצאות פעולותיה. חברות ציבוריות מפרסמות בכל רבעון דוחות כספיים ומומלץ לעקוב אחר ההתפתחויות בדוחות אלה שבמניותיהן השקעתם את כספכם. כמו כן חשוב לעקוב אחרי היחס שבין שווי החברה לבין הביצועים הכספיים שלה.

השקעות במניות – הסיכוי והסיכון

השקעות במניות יכולות להניב תשואות מאד גדולות אבל יש לדעת, כפי שכבר נאמר, שבצד הסיכוי טמון גם סיכון רב. לאנשים שאינם מכירים את שוק המניות מומלץ להיעזר ביועץ השקעות או לעבוד עם חברת השקעות שתמנה לכם מנהל תיק השקעות כדי שתרגישו שכספכם נמצא בידיים טובות. השקעות במניות הן תחום השקעות מרתק ודינמי ומצריך עבודה רבה ומעקב יום יומי אחר השוק ומגמותיו. במידה ואתם מעוניינים להיכנס לתחום ההשקעות במניות מומלץ לקחת קורס שיוכל לתת לכם רקע על עולם מיוחד זה ועל צורת החשיבה המיוחדת הנדרשת כדי להפוך ממשקיע בעל רצון למשקיע בעל חזון.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article34024.aspx