ביטוח תאונות אישיות - פוליסות לשעת חירום
נכתב על ידי: אסף יהלומי
תאריך: 27/01/13

מהי תאונה אישית?

פוליסות הביטוח מגדירות אירוע חד פעמי, פתאומי בו האדם נפגע מגורם חיצוני כתאונה אישית. תחת ההגדרה המעורפלת קשה להגדיר במדויק אלו מקרים יכוסו תחת הפוליסה. את הפוליסה אפשר להפעיל במקרים בהם הפגיעה בתאונה חמורה.

מבוטחים שנקלעו לאשפוז ממושך, מצב סיעודי, נכות צמיתה, אבדן כושר עבודה או כוויות יוכלו להפעיל את הפוליסה. סכומי הפיצוי שמתקבלים משתנים בהתאם לפוליסות השונות, ישנן פוליסות שמעניקות פיצוי נדיב אל מול אחרות שמציעות רק פיצוי כספי נמוך לאחר תקופת המתנה ארוכה.

דוגמאות לאירועי תאונות אישיות

חשוב להבהיר תחילה כי פוליסת ביטוח תאונות אישיות לא מכסה מחלות. מבוטחים שנקלעו לאשפוז ממושך או מצב סיעודי בעקבות מחלה לא יוכלו להפעיל את הפוליסה. מבוטחים רבים מתאכזבים לגלות כי הפוליסה לא מכסה מחלות או פגיעות מתמשכות.

הם שואלים את עצמם מה מכסה ביטוח תאונות אישיות? בין האירועים שיכוסו על ידי רוב הפוליסות אפשר למצוא : פגיעות בשריפה, פציעות לאחר נפילה מגובה, פציעות לאחר נפילה של חפצים על המבוטח. יש להדגיש כי הפוליסות לא מכסות תאונות דרכים, קיימות פוליסות שמכסות פגיעות בתאונות דרכים באופן חלקי אך הן נדירות.

איך מפעילים את הפוליסה?

ביטוח תאונות אישיות, כמו כל ביטוח בריאות אחר יש להפעיל באמצעות הגשת תביעה לחברת הביטוח. את הטפסים המתאימים להגשת התביעה אפשר לקבל במוקדי השירות של חברות הביטוח. התביעות מטופלות בחברה בהתאם לנהלי הפוליסה ובכפוף לתנאים.

כאשר התביעה מתקבלת המבוטח מקבל פיצוי או החזר כספי. כאשר התביעה נדחית לא יהיה פיצוי כספי, אך אפשר יהיה להגיש ערעור בבקשה לבדיקה חוזרת.

כיסוי ביטוחי במקרה של מחלה

מחלות עלולות לפגוע בצורה משמעותית בכושר ההשתכרות של האדם, איכות החיים שלו ויכולת התפקוד היומיומית. בכדי להבטיח זכאות לטיפול רפואי ברמה גבוה בכל רגע נתון כדאי לרכוש הגנה של ביטוח בריאות. בשעת מצוקה הפוליסה מספקת למבוטח ולכל בני משפחתו תמיכה כלכלית, טיפול רפואי בבתי חולים פרטיים ואפשרות לקבל טיפולים מצילי חיים בחו"ל. את שתי הפוליסות הנ"ל יש להשלים עם ביטוח חיים טוב שמציע פיצוי כספי גבוה לשארים, פיצוי אבדן כושר עבודה, קצבת סיעוד וחיסכון לטווח הארוך.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article36011.aspx