תיקי השקעות
נכתב על ידי: אבי
תאריך: 24/03/13

מדוע רוב האנשים מחפשים ניהול תיקי השקעות על מנת להשקיע את כספכם. לשם מה מיועדים תיקי השקעות בפועל? מדובר על טווח הארוך, הקצר או אפילו על אופי ההשקעה. כל כך הרבה דברים לוקחים האנשים שנייה לפני שהם מניחים את כספיהם בידי האנשים הנכונים. כיצד לבחור את האנשים הנכונים שינהלו עבורכם את הכספים? במאמר זה נדבר בעיקר על יועצי השקעות, תיקי השקעות וההשקעות המתאימות ביותר בדרך אל ההצלחה.

על ניהול תיקי השקעות ועל כדאיות

אז מה עדיף? מי ינהל עבורכם תיקי השקעות, האם תהיה זו בחירה של בנק או מנהלי השקעות הנמצאים באותם בתי השקעות? כולם תרים אחר חיסכון ושואלים את עצמם איפה להשקיע ואיך. האם באמצעות הבנק או חברת ההשקעות? מה התשובה הנכונה? זה מאוד תלוי באנשים שבוחרים במסחר. האם הם אוהבי או שונאי סיכון? האם הם סולידיים בבחירה או הרפתקנים? יש לא מעט ציבור אשר משקיע את כספו בלא מעט אפיקים וזה בא לידי ביטוי בבנק ואפילו בריבית מובטחת ונמוכה. הכול בהתאם לבחירות. לאור השינויים בחקיקה יש עלייה לא קטנה של אנשים המשקיעים את הכסף שלהם בחברות ביטוח ואפילו בתי השקעות. בואו ונדבר על נישה אחרת.

בנק או חברת השקעות?

יש יתרון לא קטן של הבנק ויציבות הדברים. בנקים בישראל לא מועדים לפורענות כמו במדינות אחרות וזאת בעקבות המיתון של הפעולה והפיקוח. המשקיעים בבנק יודעים שכספם בטוח בסופו של דבר. כאשר מדברים על בנקים בישראל מדברים על בנקים יציבים בעוד רוב הציבור בוחר לסמוך עליהם. חשוב לציין כי התשואה נמוכה ויש גם תקופות בהן המדד הוא אפסי. הנה סיבה מדוע רוב האנשים לא פעם מוותרים על הכסף ומחפשים השקעות בעלות תשואה גבוהה. כולם תרים אחר תשואה גבוהה והבחירה בהשקעה באמצעות בתי השקעות מביאה לא פעם רמת סיכון גבוהה ומאידך גם תשואות גבוהות. אז הבורסה יכולה להביא תשואות גבוהות ומאידך יש לתת את הדעת למסחר ממונף בהתאם. בגדול, הבורסה או בתי ההשקעות מספקים השקעות ותשואות בעשרות אחוזים. יש יתרון למנהלי ההשקעות על הבנקים הינו התחום שבו הם מתמחים. אנשי הבנקים עוסקים במגוון של תחומים ולא פעם מותירים את ההשקעות בצד. המעורבות של אנשי הבנק נמוכה וכך גם רמת הידע. כאן נכנסים בתי ההשקעות ומצליחים לגלות לכם טפח או שניים בכל הקשור בהשקעה ואפילו בנישה של תיקי השקעות ופיזור הכסף במקום הנכון.

כיצד לבחור בתי השקעות או תיקי השקעות

1. ערכו סקר שווקים באינטרנט. לרוב תוכלו למצוא יועצים המתמחים בדיוק בכיוונים אותם אתם מחפשים. שנייה לפני שאתם מתאמים פגישה ערכו סקר על כמה אנשים המוכרים מסביבתכם הקרובה.

2. בקשו המלצות של חברים וקולגות. הם יקצרו לכם את החיפוש פלאות. היכולת לקבל ייעוץ ממישהו שאתם מכירים יקל על הדברים.

3. אספו כמה שיותר מידע וחומר מתאים. בחנו את אופי ההשקעה, האם אתם טיפוסים סולידיים או טיפוסים המחפשים אתגר. כמה שיותר מידע יסייע לאדם איתו תבחרו לעבוד.

4. האם ההשקעה שלכם היא לטווח הארוך או הקצר? ראוי לשאול שאלות  כאלה ואחרות שנייה לפני שאתם נוגעים בבחירה הראויה.




 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article37160.aspx