ייעוץ ארגוני הכרחי לכל חברה ועסק
נכתב על ידי: מיכל ז
תאריך: 29/04/13

כל חברה  מצויה כל הזמן בתהליך של שינוי. לא בכל חברה ערים לשינויים, ולא בכל חברה משתלטים על השינויים. לא בכל חברה מבינים את ההשפעה שיש לשינויים על החברה. ומשום כך, ייעוץ ארגוני הוא חיוני לכל ארגון לכל חברה מכל תחום.

למבנה הארגוני של חברות, שלכל אחת יש מבנה היררכי משלה, ישנה השפעה ישירה על תוצאות העסק בפועל. ולכן ייעוץ ארגוני הוא בהרבה מובנים גם ייעוץ עסקי.

יועץ ארגוני מאפיין את המבנה האנושי של חברה, את הדרך בה המידע זורם בו, את הפסיכולוגיה הארגונית הנפוצה בו, את דרכי ההנעה לפעולה, דרכי ההערכה והמשוב, דרכי התגמול, חלוקת הסמכויות בכל צוות וכדומה.

המטרה של ייעוץ ארגוני היא לפשט ולייעל את האופן שבו אנשי האגון מתפקדים. בארגון כלכלי התפקיד שלהם הוא לאפשר להנהלה של החברה ולעובדי החברה להפיק את המיטב וכך להגדיל את הרווחים. היועץ יכול להיות מעורב באסטרטגיה העסקית של הפירמה, בעזרה להגדרת המטרות והיעדים שלה, חידוד הגדרות התפקיד של ממלאי התפקידים שיש בה, ייעול ושיפור התהליכים השונים, שינוי המבנה הארגוני וכדומה.

ישנן חברות שבהן ההכרה בצורך לשינוי גורמת למינוי מישהו ליועץ ארגוני של החברה בעוד בחברות אחרות יועץ ארגוני, שהוא חלק בלתי נפרד מהעובדים של החברה, הוא זה שמציע ויוזם את השינוי. יש גם חברות שיכולות להסתפק באיש של יעוץ שיווקי אך כאשר מתרחשים שינויים בשוק, יכול להתברר ששיפור השיווק לא מספיק.

יועץ ארגוני יכול לבלום מצב אשר בו שינוי בהכרח יגרום למשבר בחברה. כדי לאפשר לארגון לתפקד בשוק מהיר, שמשתנה כל הזמן, הוא צריך לעזור לארגון להיבנות ולהשתדרג ככה שיוכל לפעול מהר לתביעות השוק ולאילוצים שהוא כופה כמו גם לסיכויים ולאפשרויות שהוא פותח. חברה  מוכרחה להיות זריזה וגמישה כדי להסתגל לשינוי, להתאושש ממשברים ולפעול היטב בסביבה עסקית בעלת תחרות גבוהה.

בכל מקרה, התפקיד של היועץ נגזר מהגדרת התפקיד המהותית שלו: לעזור לחברה להפיק את הטוב ביותר שלה, להשיג את מירב התוצאות, לאפשר למנהלים לנהל באופן מושכל ויעיל גם את הנכסים והמשאבים של החברה וגם את ההון האנושי שברשותה, או, במלים אחרות, את כל אחד מהעובדים.

היועץ הארגוני עוסק במגוון רחב של תחומים: בהובלה של תהליכי שינוי, ייעול, התחדשות וצמיחה; שיפור ושדרוג ממשקים רבים בתוך הארגון והתקשורת הבין אישית שיש בו; מתן ייעוץ אישי למנהלים; הגברת תרבות משוב ולמידה מתמידים בתוך החברה; הדרכה וטיפוח צוותי משאבי האנוש בחברה וכדומה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article37789.aspx