רכיבים אלקטרוניים מתקדמים – גששים וסורקים
נכתב על ידי: אבנר כהן
תאריך: 19/05/13

היום נעשה שימוש ברכיבים מתקדמים מאד בעולם האלקטרוניקה, המסייעים לוודאבקרת איכות, וגם אמינות ועמידות של טכנולוגיות, למשל, פסי ייצור. החידושיםהטכנולוגיים מאפשרים ליצרנים, תעשיינים ואפילו מנהלי משרדים פיקוח איכותייותר על העבודה, על הייצור ועל התפוקה באמצעים פשוטים, מתוחכמים ויעילים –שחוסכים עובדים ומאפשרים שעות עבודה מסביב לשעון.

גששי קירבה אינדוקטיבים

אחדהאלמנטים החשובים בייצור עדין הוא פס ייצור אמין, שיודע "לחשוב" בעצמו,לעצור את עצמו וגם לבצע את הפעולה בצורה קצבית ומסודרת. גששים שחשים אתהשוני בפס הייצור, יכולים לעצור אותו ע"ב קבלת החלטות "עצמאית" ובכך חוסכיםהרבה מאד עובדים. ישנם סוגים רבים של גששים אינדוקטיביים – שתפקידם כאמור להיות מנהל עבודה בפס ייצור. הגששים מתאימיםאת עצמם למנועים מסוגים שונים (על פי מתח הפעלה: AC/DC, AC, DC), מגיעיםבצורות שונות (עגולים, מלבניים), רובם כוללים LED, וכולם מגיעים גם עםחיווט יעודי (בדרך כלל USB) אך הם גם אלחוטיים בחלק מהדגמים, בעיקר במקריםבהם יש צורך לבקרה איכותית אך פס הייצור מסורבל מבחינת מקום. האלחוטיותמקלה מאד את העבודה.

יש גששי חישה מתקדמים, יקרים יותר, גם הם מגיעיםבשתי הצורות המתוארות לעיל, ועובדים על אותם סוגי מנוע, אך הקוטר שלהםגדול יחסית, 12 מ"מ (M12N M12AC/DC M12AC M12DC), 18 מ"מ (M18N M18AC/DCM18AC M18DC) וגם 30 מ"מ (M30N M30AC/DC M30AC M30DC).

סורקים מיוחדים

עוד אלמנט חשוב בייצור היום הם סורקים.מכשירים אלו יודעים לווסת את פס הייצור כולו, על בסיס סריקה של כל האיזורוקבלת נתונים אל "המוח". ההחלטה של המחשב מה לשנות, איזו מהירות להוריד אולהעלות וכולי – נעשית על בסיס קריאת הנתונים כולם, ובכך הם חוסכים הרבה מאדשיקולים אנושיים ועובדים רבים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article38034.aspx