מתי נצטרך את שירותיו של עו"ד דיני עבודה?
נכתב על ידי: דניאל דורמן
תאריך: 14/04/14

ישראלים רבין נדרשים מידי פעם לפתור בעיות במקום העבודה שלהם. לעיתים יש צורך לערב בכך עו"ד דיני עבודה. מתי נדרשים שירותיו של עורך דין כזה? על כך במאמר הבא.


הלנת שכר


כל עובד זכאי לקבל את משכורתו במועדים הקבועים בחוק. אם המעסיק חורג מכך, ומשלם לו את המשכורת באיחור, הרי שעל פניו יש כאן הלנת שכר, והעובד זכאי לפנות אל עו"ד דיני עבודה כדי להתייעץ. לעיתים די בכך שעורך דין כזה מוציא מכתב אל המעסיק כדי להסדיר את עניין תשלום השכר במועדו, ולעיתים נידרש מהעורך דין לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה בשל עניין זה.


הטרדה מינית


המודעות לנשוא הטרדה מינית בישראל עלתה מדרגה בשנים האחרונות, בעיקר עקב פרסומים נרחבים בעיתונות. גם במקרה בו יש חשד לכאורה של הטרדה מנית, יכול העובד או העובדת לפנות אל עו"ד דיני עבודה לשם התייעצות. בפגישה יכול עורך הדין לבדוק אם אכן מדובר בהטרדה מינית, או שלא מדובר במקרה כזה. אם זוהי אכן הטרדה מינית יש מקום לתביעה משפטית כנגד המעסיק המטריד.


פיטורין שלא כדין


פיטורין הם חוויה מאוד לא נעימה, בוודאי לעובד שעובד במקום העבודה שלו במשך שנים רבות. עם זאת, יש מצבים שבהם הפיטורין אינם נערכים כחוק, למשל אם הם על רקע דתי או פוליטי, על רקע שירות במילואים או תקופת הריון וכדומה. במקרה זה ניתן להתייעץ עם עו"ד דיני עבודה כדי לבדוק אם הפיטורין אכן היו שלא כדין ואם כך אכן היה, ניתן לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה ולזכות בפיצויים מוגדלים. אגב, במקרים רבים, גם היעדר שימוע לעובד מקנה לפיטורין תוקף בלתי חוקי, אך דבר זה מחויב בדיקה על ידי עו"ד דיני עבודה לפי נסיבות המקרה הספציפיות.


אי תשלום שעות נוספות


עובדים הנשארים במשרד או במקום העבודה עד מאוחר, זכאים במקרים רבים לקבל תגמול על עמלם בצורת שעות נוספות. אי תשלום שעות נוספות מצד המעסיק יכול לגרור פניה לערכאות מצד המעובד, שנעזר לשם כך בסיועו של עו"ד דיני עבודה, אותו בחר לצורך העניין.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article42564.aspx