נשמות תאומות וזוגיות
נכתב על ידי: ד"ר זיו מאיר
תאריך: 27/06/08

נשמות תאומות וזוגיות

הקדמה: מתוך ספרו של ד"ר זיו מאיר: היוצא לאור בקרוב"נשמות תאומות וזוגיות"          

 

קוראים יקרים, כמי שעוסק מזה זמן רב בתחום הטיפולי של שחזור גלגולים, בין אם במתן הרצאות, הנחיית סדנאות וטיפולים, נתקלתי במקרים רבים, בהם נדרשתי לסייע בנושא הזוגיות. לאור הפניות הרבות והשאלות בהן אני ניתקל מידי שבוע על ידי קוראים רבים, אשר קראו את ספריי השונים ולנוכח המקרים הרבים בהם טיפלתי, החלטתי להקדיש את ספרי זה לנושא  "נשמות תאומות  וזוגיות". לדאבוני  קיימת אי בהירות רבה בנושא זה, כולי תיקווה כי אצליח להאיר את עיני הקוראים.

במסגרת עבודתי עם מטופלים רבים, קשה להתעלם ממקרים שונים החוזרים על עצמם, המהווים חומר רב למחשבה, להלן חלק מהנושאים.

1.     קיימים מצבים בהן שתי נשים שלא הכירו "מעולם" נפגשות ב"פעם הראשונה" ונוצר בניהן מן "קליק", זמן קצר אח"כ כל אחת מהן מספרת לרעותה את כל סיפור חייה ולו אף הכמוס ביותר. היא אינה חשה בשום דחף להסתיר או להסוות דבר מה, נראה לה  כי היא מכירה את חברתה מזה שנים רבות, כאשר לכאורה הייתה זאת הפגישה הראשונה בניהן.

2.     לעיתים, הגיעו אליי לטיפול בני זוג, כאשר בפיהם, "אנו יודעים שהקשר בנינו לא טוב, אנו הורסים אחד את השני, אך אין ביכולתנו להתנתק, עשה משהו שנוכל להתנתק ולהפסיק את הזוגיות ההרסנית בנינו".

3.     במקרים אחרים, מגיע בת זוג ובפיה, "אני לא יודעת מה לעשות, הקשר ביני לבין בעלי הוא ממש מתחת לכל ביקורת, אין בנינו כלום, כבר שנים שהקשר בנינו הוא של שני אנשים זרים, אך אני לא יכולה להתנתק ממנו, אני לא חוששת כלכלית, כי אני עצמאית, בעלת מקצוע חופשי ולא תלויה בו כלל, אולם אני לא מצליחה להתנתק ממנו..."

4.     מקרה אחר, מגיעה בחורה ומתארת את יחסיה עם חברתה, כקשר שלא ניתן להתנתק ממנו, "אני כל הזמן רוצה לצאת מהמעגל של להיות לסבית אבל אני לא מצליחה, אני לא יכולה לעזוב את חברתי, היא בשבילי כמו אויר לנשימה, בלעדיה קשה לי לנשום,  אני נתקפת חרדה ומיד חוזרת אליה, אני מתה כבר להיות נורמאלית, להקים בית, משפחה אבל אני לא יכולה..."

5.     מקרה נוסף: "אני כבר בת 40 ומתה להתחתן ולהקים משפחה אבל אני לא יכולה, כל פעם שמשהו מתחיל לזוז ביחסים ביני לבן בן הזוג שלי זה "מתפקשש", קורה משהו והקשר מסתיים".

6.      "אני יוצאת תמיד עם גברים שאני יודעת בתוך תוכי שלא יצא מהקשר הזה כלום, או שהם נשואים, או שהם גרושים המצהירים מראש, כי הם לא בנויים לקשר עם אישה אחת. או כאלה שזועקים אני בשום אופן לא אתחתן שוב וכו'. אני ממש מתוסכלת מעצמי, אני לא מבינה מדוע אני לא יכולה להימשך לגברים פנויים ונורמאלים."

7.     מקרים אחרים, נשים הנמשכות לגבר המוכר להם מילדותם, כחבר ילדות, אשר לא מצליחות להתנתק ממנו בבגרותם, הן לא יוצאות עם גברים אחרים, אין להן כל משיכה לאחרים וכל העת מייחלות לחידוש הקשר, על אף שהילד מילדותם כבר הספיק להתחתן, להוליד ילדים  ולעיתים אף להתגרש פעם או פעמיים, הוא כלל לא מתייחס אליהן, אולם הן כאילו "נעולות", אין להן כל יכולת ליצור קשר אינטימי עם גברים אחרים . לדברי אחת המטופלות: "אין לי מה לעשות כאן בעולם הזה בלעדיו..."

8.     גברים נשואים, הנמשכים לבחורים צעירים מסוימים, "אני לא שולט במצב כלל, אני פשוט מרגיש שאני חייב להיות איתו, אני לא מצליח להתנתק ממנו, ואני רוצה שתבין אני לא הומו" הדגיש לפני המטופל....

9.     בני זוג החיים בהרמוניה ללא עליות וירידות רבות, "חיים משעממים כאלה, שאני לא יודעת מה לעשות עם עצמי..."

10. "מדוע כאשר אני בזוגיות, אני מוחקת את עצמי, אני מוותרת על עצמי לטובתו, אני טרודה כל הזמן בוגד בי לא בוגד..."

 

 

נשאלת השאלה, מה קורה במצבים הללו? מדוע ולמה קיימות תחושות כאלה? האם יש קשר בין אותם מקרים? אם כן,  מה הקשר בין אותם מקרים?

על שאלות אלה ואחרות אנסה להשיב באמצעות מטופלי בהמשך הספר. קריאה מהנה.

 

לפירוט מסלולי לימוד ב מכללת ברק ראו במסלולי לימוד של מכללת ברק 

www.barakcollege.com


 
אודות המחבר

ד"ר זיו מאיר פרפסיכולוג ונטורופט.

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article877.aspx