אוכל לתינוקות להורים מנוסים
גם הורים מנוסים נתקלים בשאלות רבות לגבי אוכל לתינוקות עם לידת ילד חדש, וזאת משום שלכל תינוק הרגלי אכילה משלו. כך למשל אם הילד הראשון אכל מוצקים גם בלי שיניים והסכים לטעום מכל הבא ליד, אין הכרח שהילד השני יסיים הכול מהצלחת (ובמקרה הגרוע הוא אף עלול להתברר כסרבן אכילה של ממש). או אם הילד הראשון היה רגיש לחלב פרה אין הכרח שגם הבא בתור יפתח רגישות... ולא רק הילד יכול להיות שונה אלא גם גופך עשוי להתנהג אחרת- אם הצלחת להניק באופן מלא פעם אחת אין הכרח שכמות החלב תישאר כשהייתה בפעם השנייה.
עם השינויים מגיעות השאלות והדילמות- על אף שראיתם עצמכם כבעלי ניסיון פתאום אינכם יודעים כיצד להתנהג עם התינוק החדש. אז מה כדאי לדעת? קודם כל שמותר להתנהג כמו אחרי לידת הילד הראשון, ולהתייעץ עם הגורם המתאים. אם נתקלים בשאלה כלשהי ובפרט לגבי אוכל לתינוקות כדאי לפנות אל אחות טיפת חלב או להתייעץ עם הרופא. בנוסף, כדאי לרענן את הזיכרון שאבד במשך התקופה ולקרוא מחדש את ההמלצות לגבי אוכל לתינוקות ותזונה מתאימה:
המלצת משרד הבריאות לגבי אוכל לתינוקות היא להניק את התינוק עד גיל חצי שנה באופן מלא. מחקרים הוכיחו שהמזון הטוב ביותר לתינוק הוא חלב אם העשיר בכל הרכיבים שהתינוק זקוק להם להתפתחות תקינה. במקרה שהאם לא מניקה מסיבה זו או אחרת יש להביא לתינוק תמ"ל- תרכובת מזון לתינוקות המגיעה על בסיס אבקה אותה יש לערבב עם כמות מדויקת של מים. בשוק קיימים מגוון סוגים וניתן לרכוש אותם בכל רשתות המזון. אם מופיעה רגישות כלשהי לתמ"ל יש לפנות לגורם מקצועי.
נהוג להתחיל לחשוף את התינוק לטעמם של מוצקים מגיל חצי שנה. כדאי להתחיל עם פרי מרוסק משום שטעמו המתוק יעודד את תינוקכם לטעום. מומלץ להתחיל מפירות וירקות שאינם מעורבבים על מנת לזהות בקלות את המקור במקרה של אלרגיה. לאט ובהדרגה אפשר להציג עוד ועוד מזונות בפני תינוקכם, שיגלה לפתע עולם שלם של ניחוחות וטעמים חדשים.