דף הבית בידור ופנאי תיאטרון רפרטואר העונה החדשה בתיאטרון באר שבע
רפרטואר העונה החדשה בתיאטרון באר שבע
חיים נוי |  01/06/11 |  צפיות: 3143

תיאטרון באר שבע מציג את רפרטואר העונה החדשה ויוצא למאבק נגד שיעור 7 אחוזים מתקציב התרבות המופנה לדרום

מאת חיים נוי

7 אחוזים בלבד מכלל תקציב התרבות מופנים לדרום ותיאטרון באר שבע יוצא למאבק להגדלתו ולשינוי היחס התקציבי בכל הנוגע למוסדות התרבות שם, הודיע ביום ד' מנכ"ל תיאטרון באר שבע שמוליק יפרח, במסיבת עיתונאים שהתקיימה בבית ציוני אמריקה בתל אביב , לרגל הצגת הרפרטואר החדש לשנת 2011-12.

יפרח ציין , כי תיאטרון באר שבע מקופח בכל הנוגע לתקנות הנוגעות לתיאטראות אחרים, הזכאים לתקציבים מוגדלים בשל היותם לאומיים, או ירושלמיים או בשל תקנת השפה. הוא עמד על היחס האוהד והסיוע הכספי הרב שמגיע ויגיע מצד עירית באר שבע. הגרעון המצטבר השנה הוא 4 וחצי מיליון ₪ לערך.

עוד מסר על תכנית חומש ברורה למשך השנים הקרובות בכל הקשור להתנהלות התיאטרון והפקותיו וגילה, כי 13 מבוגרי בית הספר למשחק שליד התיאטרון כבר נקלטו בלהקת השחקנים. עוד הודיע על תכנית ארגונית שבה יהיו 4 מנהלי תחום: רפי ניב לניהול האמנותי והחינוכי, מנהל שיווק ופרסום, כספים ותפעול.

צוין, כי לתיאטרון 13 אלף מינויים, גידול של 3000 איש מהעונה הקודמת וכי התיאטרון נערך להעניק מטריה תרבותית לרגל העברת בסיסים של צהל לדרום.

המנהל האמנותי רפי ניב סקר את הרפרטואר החדש שייפתח בראשית נובמבר עם המחזה "למה לא באת לפני המלחמה". זוהי דרמה אנושית מרגשת שזורה בהומור מאת עינת ברנובסקי ובבימוי של חגית רכבי-ניקוליבסקי. המחזה עוסק בשתיקת ניצולי השואה מנקודת מבטם של ילדי הדור השני. זהו עיבוד לספרה הביוגראפי של ליזי דורון שכבר תורגם לחמש שפות.

"אסיר בלב העיר" (המוכר בשם: השבוי בקומה ה-14) הוא קומדיה של ניל סיימון בבימוי אלון אופיר. זהו מחזה נוקב של סיימון העוסק בחייהם של בני זוג המתגוררים בגורד שחקים בלב העיר הגדולה. בהצגה ישתתפו שמואל וילוז'ני ושרית וינו-אלעד.  המחזה יועלה בשיתוף הקאמרי.

"גליליאו גלילי" מאת ברטולד ברכט , נוסח עברי ובימוי –עידו ריקלין. בתפקיד גלילאו ישחק- אמיר קריאף. המחזה הקלאסי של ברכט עובד וקוצר (היה 4 שעות ויימשך שעה ורבע לערך) והוא עוסק במאבקו של המדען הדגול למען האמת המדעית מול צביעותה של החברה הצבעונית של תקופתו.

"נורה – בית הבובות" מאת אינגמר ברגמן על פי הנריק איבסן ובבימוי כפיר אזולאי. בתפקיד הראשי – אביטל פסטרנק. המחזה מתפקד כדרמה רלוונטית שחושפת את מקומה של האישה בחברה ובמשפחה גם בימינו, למרות שנכתב לפני מאה שנים.

"פרח השכונות" – קומדיה מוזיקלית עם שיריה של להקת טיפקס, אותה כותב והלחין קובי אוז ובבימוי ניר ארז.  בהצגה משובצים מיטב שיריה של להקת טיפקס והיא מגוללת סיפורו של זוג משחר ילדותם בעיירה שדרות ועד לחתונתם וכל זאת על רקע מלחמת הסקאדים.

"מומו" הצגת ילדים ולכל המשפחה על פי ספרו הקלאסי של מיכאל אנדה מאת עידו ריקלין ובבימוי רפי ניב. זוהי פנטזיה לכל המשפחה, מרובת משתתפים, צבעונית ומרגשת, צוין. המחזה יועלה בשיתוף המדיטק בחולון.

"הגיבן מנוטר דם" על פי ספרו הקלאסי של ויקטור הוגו, עיבוד ובימוי של עידו ריקלין. בתפקיד ראשי- אלון אופיר. תהיה זו הפקה המתבססת על המקור למבוגרים (להבדיל מהעיבודים לילדים) שמגולל דרמת יצרים עזה.

"משחקי בילוש" מאת אנטוני שפר ובבימוי איה קפלן. דרמת מתח לשני שחקנים שהופק לשני סרטים.

"הרולד ומוד", קומדיה פיוטית מאת קולין היגנס ובבימוי מיטקו בוזקוב, המספר על נער בודד ומבולבל ועל קשישה תימהונית ומיוחדת במינה. בשנות השבעים עלתה ההפקה בתיאטרון באר שבע ושם הציגה ג'טה לוקה המנוחה, שחקנית וזמרת מותיקות המקצוע בארץ.

"כרמן" עיבוד תיאטרלי עם חלקים מיצירה המוזיקלית של האופרה של ביזה והנובלה של פרוספר מרימה. עיבוד ובימוי – אלי ביז'אווי.

הלהקה הצעירה של התיאטרון תציג שלוש מחזות:

"רוברטו צוקו" בבימוי כפיר אזולאי, על מסע הטירוף של רוצח סידרתי שפעל באירופה בשנות ה-80. ההצגה הועלתה אשתקד בבית צבי ברמת גן, "רוברטו זוקו" וזו הפקה ראשונה של מסגרת תיאטרון רפרטוארי .

"3 קומדיות קצרות" מאת מגואל דה סרוונטס ובבימוי איה קפלן. מדובר בסיפורי אהבה , אמון זוגיות וקנאה.

"מחזה מקורי" מאת ובבימוי מאור זגורי,  אודות המתרחש בשכונות באר שבע ועל שלל דמויותיה וטיפוסיה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, העורך הראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
גבולות וניידות: ועידת האזרחות הגלובלית מציינת 20 שנה
בעוד ממשלות מתחרות על משיכת הון בינלאומי, יזמים וכישרונות, ומשפחות מבקשות יותר ויותר לגוון את אפשרויות המגורים והאזרחות שלהן, יתכנסו החודש בציריך קובעי מדיניות, אנשי אקדמיה, משקיעים ומומחים מהתעשייה, לרגל הכנס העולמי לאזרחות – אירוע מכונן המציין את מהדורתו ה-20.

ארצות הברית חתמה על חוזה השתתפות באקספו 2030 בריאד, ובכך מחזקת את המומנטום להשתתפות גלובלית
ארצות הברית חתמה על הסכם ההשתתפות שלה בתערוכת אקספו 2030 ריאד (Expo 2030 Riyadh). צעד זה מהווה אבן דרך משמעותית בהכנות לתערוכה העולמית, ומחזק עוד יותר את המומנטום להשתתפות הבינלאומית באירוע גלובלי זה.

מוכנים לעבוד, אך תקועים בהורדה: Holafly for Business חושפת פערים במהירות ה-Wi-Fi בשדות תעופה
עבור איש עסקים הנוסע במסגרת עבודתו, הנחיתה משמעותה לעיתים קרובות חזרה מיידית לעבודה: הורדת מצגת או מענה ללקוח. בהיעדר נתונים סלולריים (גלישה סלולרית), רשת ה-Wi-Fi החינמית בשדה התעופה היא לרוב הדרך הקלה ביותר להתחבר לאינטרנט, אך היא עלולה להיות איטית ומסוכנת. וכך, העובד מתחבר וצופה, מתוסכל, בעוד סרגל ההתקדמות בקושי זז.

YYForce פורסת 11 רובוטי אירוח מסחריים ב-Novotel & Mercure Singapore on Stevens
מרחיבה את טביעת הרגל של רובוטיקה כשירות (RaaS) במרכז האירוח ברמת הפרימיום בסינגפור, ומספקת צי אוטונומי להובלה, שילוב של מעליות חכמות ושיפורי פרודוקטיביות תפעולית

LyondellBasell הסכימה למכור את אתר בית הזיקוק לשעבר ביוסטון
LyondellBasell (NYSE: LYB) הודיעה היום כי התקשרה בהסכם למכירת האתר ששימש בעבר כבית הזיקוק שלה ביוסטון, יחד עם נכסים נלווים, לחברת Valero Refining-Texas, L.P. – חברת בת בבעלות מלאה של Valero Energy Corporation (NYSE: VLO, "Valero").

ארגון Fundación Reintegra זכה בפרס הקהילה הגלובלי של F1® Allwyn במקסיקו, במטרה לחולל שינוי בתהליך השילוב החברתי מחדש של בני נוער
ארגון Fundación Reintegra הוכר כזוכה המקסיקני בפרס הקהילה הגלובלי של F1® Allwyn במסגרת גרנד פרי מקסיקו סיטי בפורמולה 1 לשנת 2026. הארגון, המתמחה מזה ארבעה עשורים במניעת אלימות ובשיקום בני נוער, זכה במענק בסך 100,000 אירו מטעם חברת Allwyn – חברה בתחום הבידור המבוססת על פעילות בתחום ההגרלות.

שרבון משיקה תוכנית מומנטום מתקדמת (AMP) במטרה לגייס ולפתח את הדור הבא של מנהיגים
Chervon משיקה את תוכנית Advanced Momentum Program (AMP), הכפופה למאט דפאו, סגן נשיא בכיר למכירות, הדרכה וגיוס

EIG ו-Acwa מכריזות על Plenum Power, שותפות אסטרטגית להשקעה בתשתית האנרגיה האמריקאית
השותפות משלבת את המומחיות של EIG בבניית פלטפורמות, בהשקעות ובמימון עם יכולות מקיפות של Acwa לפיתוח ולתפעול תשתית אנרגיה. השקת השותפות צפויה להיות מלווה בהתחייבות השקעה ראשונית בסך של כ-4 מיליארד דולר

ראס אל-ח'ימה חתמה על הסכם ידידות היסטורי ועל 10 מזכרי הבנות במהלך ביקור בדרג בכיר בדרום סין
השייח' סעוד בן סקר אל-קאסימי, חבר המועצה העליונה של איחוד האמירויות ושליט ראס אל-ח'ימה, נכח במעמד חתימתו של הסכם היסטורי בין ראס אל-ח'ימה למחוז פוג'יין שבסין, עם סיומו של ביקור בן שישה ימים בסין.

עלייה במחיר הצעת הרכש המפושטת למניות North Atlantic Energies
חברת North Atlantic France הודיעה היום על החלטתה להעלות את המחיר במסגרת הצעת הרכש הכפויה – שתוגש בהתאם להליך המפושט – עבור מניות North Atlantic Energies שאינן נמצאות בבעלותה (להלן: "ההצעה"), ל-75 אירו למניה.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI