דף הבית בידור ופנאי הומור וסטנד-אפ ביקורת: מופע דיבור חדש עם אלי גלפרין
ביקורת: מופע דיבור חדש עם אלי גלפרין
חיים נוי |  12/06/11 |  צפיות: 17888

ביקורת: "מופע דיבור חדש" עם אלי גלפרין – צוותא תל אביב

מאת חיים נוי

"מופע דיבור חדש" עם השחקן והקומיקאי אלי גלפרין –הוא מופע סטנד-אפ קולח ומצחיק שמבוצע באורח מקצועי, מבדר ומעניין. אלי גלפרין הוא פרפורמר מנוסה שיודע להחזיק את הערב, ללא הפוגה ודואג שהקהל יהיה במצב של חיוך או עווית של צחוק, לאורך כל המופע.

מופע בידור מסוג סטנד-אפ הוא מורכב מאוד ולא תמיד הוא מסוגל להיות שוטף ומצחיק לאורך זמן. יש לדעת כיצד לחבר את שטף המלל, להתאים אותו לקהל ולאווירה הנכונה, לדעת מה לספר ובעיקר כיצד להגיש ולבצע את הטקסט ובמיוחד לוודא שהמתח יישאר לאורך כל המופע. אלי גלפרין שכתב את המופע בעצמו וביחד עם חיים אלמקיס , הצליח להעמיד מופע שאין בו רגע דל וזה בהחלט הישג ראוי ומשובח. קהל הצופים מורכב ממכלול של אנשים ולהם דעות ומנטאליות שונים. המופע עשוי בצורה מאורגנת, לא וולגרי, זולג פה ושם מתחת לסדינים, אבל בטעם ובצורה בהחלט מבדרת.

גלפרין צוחק על עצמו ועל פרצופו. לא הייתי מתייחס לכך יותר מידי, אולם כיון שהוא זה שהתחיל, הרי ראוי לציין שאלי גלפרין אינו בוחל מכל ביקורת על דמותו וחזותו. הוא מתייחס להיותו איש מצחיק ובמיוחד לפזילה שלו. הוא מבהיר לקהל כבר בהתחלה שאם יפנה לאחד מן הצופים בשאלה , הרי שהיא מכוונת לשכן, כיון שהוא פוזל. הוא גם מוסיף שאין הוא רואה היטב וגם אשתו לוקה בתסמונת זו ולכן גם בחרה בו.

הוא גם מסביר שיש נשים שמפשיטות במבטן גברים ואילו אותו – הן תמיד מלבישות...

לקינוח הוא מבהיר שמוצאו הוא רוסי ואז הוא עובר לשלל בדיחות ואירועים הקשורים למגזר, אבל באורח מצחיק ומכובד, ככל הניתן.

גלפרין מטפל בשלל נושאים וטיפוסים. מופע הסטנד-אפ שלו עוסק בחיים מבעד למשקפיים בעלות העדשות העבות. הוא מגלם את  הישראלי הממוצע. חושב בגדול, חי בקטן, נשוי פלוס מינוס.

אלי הוא בעל המעדנייה הרוסי והוא גם מספר על חיי הנישואין שלו ושל דומיו. הוא מטפל בזוגיות ובגירושין, בסקס ובאבהות. בגידול תינוקות (לתינוקת שלו יש יותר גזים מאשר ליצחק תשובה). הוא עוסק בתכניות הבישול בטלוויזיה, בטיפולים פסיכולוגיים ששם תמיד שעה היא חמישים דקות. אפילו בטחורים ובעזרי מין הוא נעזר ומשכיב את הקהל.

העברית שבפיו היא תקנית , למעט שתי שגיאות כמו "שני בפברואר" ו"חמישי באוגוסט" השגויים, אבל כך הרי מדברים רוב האנשים.

יושבי השורה הראשונה צריכים לעומת זאת להיזהר מנתזי רוק הנורים לעברם במהלך המשחק הקולח של אלי.

סך הכול, זהו מופע מצחיק מאוד, אלגנטי ואפילו תרבותי במובן מסוים. אינו רדוד, אבל גם לא מרקיע שחקים. הוא אמור להיות שעה ורבע של בידור לשמו, צחוקים ללא הרף וזה מה שבעצם מבקש הקהל המגיע לבלות שעה קלה ללא מטלות החיים השגרתיים.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים, מבקר מופעים ומוזיקה.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
שרבון מינתה את פיטר ג'. קרלסון למנהל מכירות ללקוחות אסטרטגיים
פיטר ג'. קרלסון מצטרף לחברת Chervon בתפקיד מנהל מכירות ללקוחות אסטרטגיים, החל מיום שני, 5 באוקטובר 2026, בכפיפות לסגן נשיא בכיר למכירות במגזרי התעשייה והמסחר, ג'ף קמפבל.

שרבון מינתה את דניאל ל. אבוט למנהל מכירות – מערב ארה"ב
דניאל ל. אבוט מצטרף לחברת Chervon בתפקיד מנהל מכירות – מערב ארה"ב; המינוי ייכנס לתוקף ביום שני, 5 באוקטובר 2026, והוא ידווח לסגן הנשיא הבכיר מאט דה-פאו.

שרבון מינתה את ניל הריסון לתפקיד סגן נשיא למכירות ושיווק ומנכ"ל Chervon קנדה
ניל הריסון מצטרף לחברת Chervon בתפקיד סגן נשיא למכירות ושיווק ומנכ"ל Chervon קנדה, החל מיום שני, 5 באוקטובר 2026, בכפיפות למנכ"ל ג'ו גאלי.

שרבון מינתה את קלאודיו צ'יאפטה לסגן נשיא למכירות קמעונאיות ב-Chervon קנדה
קלאודיו צ'יאפטה מצטרף לחברת Chervon בתפקיד סגן נשיא למכירות קמעונאיות ב-Chervon Canada, החל מיום שני, 5 באוקטובר 2026, בכפיפות לניל הריסון, סגן נשיא ומנכ"ל.

מרי קיי משיקה את סדרת מרקמי K-Beauty
קולקציית טיפוח עור במהדורה מיוחדת, מתוצרת קוריאה, מושקת ב-40 שווקים וזמינה עד גמר המלאי

הישגים ופרסים רבים בתעשייה מחזקים את מעמד ההובלה של CSG/Netcracker בתחום ניהול מסע הלקוח וחדשנות בבינה מלאכותית
פלטפורמת מעורבות הלקוחות מקבלת הכרה על יכולתה לתאם חוויות לקוח מקושרות ומונעות בינה מלאכותית

המכון לחדשנות טכנולוגית (TII) משלים את בניית הגשושית לנחיתה על אסטרואיד עבור המשימה ההיסטורית של איחוד האמירויות לחגורת האסטרואידים
במסגרת משימה ראשונה מסוגה, הגשושית של TII – הנישאת על גבי החללית MBR Explorer – תעבור בדרכה על פני שישה אסטרואידים בחגורת האסטרואידים הראשית בטרם תנחת על האסטרואיד 269 Justitia; בכך הוא יהפוך לאסטרואיד השביעי בלבד בהיסטוריה שגשושית מגיעה אל פני השטח שלו

מועד אחרון בנוגע ל-UWMC
מועד אחרון בנוגע ל-UWMC: רוזן, יועץ משפטי מוביל למשקיעים, קורא למשקיעי UWM Holdings Corporation להצטייד בייצוג משפטי לקראת המועד החשוב ב-13 באוקטובר במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – UWMC

מועד אחרון בעניין XTI Aerospace
מועד אחרון בעניין XTI Aerospace: רוזן, המייצג משקיעים וזוכה להערכה ברמה הארצית, קורא למשקיעי XTI Aerospace, Inc לשכור ייעוץ משפטי לקראת מועד אחרון חשוב במסגרת תביעה ייצוגית בניירות ערך – XTIA

Henley & Partners – ארגנטינה מכריזה על תוכנית חדשה לקבלת אזרחות באמצעות השקעה
מסגרת חדשה מוסיפה ממד משמעותי לתמונה המתפתחת של ניידות ההון באמריקה הלטינית, בעוד ארגנטינה פועלת למשוך הון בינלאומי, יזמים וכישרונות
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI