דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת מחזמר: קומפני מאת סטפן סונדהיים בתיאטרון באר שבע
ביקורת מחזמר: קומפני מאת סטפן סונדהיים בתיאטרון באר שבע
חיים נוי 13/07/11 |  צפיות: 3115

ביקורת מחזמר: " קומפני", מאת סטפן סונדהיים בתיאטרון באר שבע –  הפקה מבדרת, מקצועית ומוצלחת

מאת חיים נוי

"קומפני" הוא מחזמר איכותי ומיוחד שחיבר סטפן סונדהיים ונחשב לאחד מהיצירות המוזיקליות שהשפיעו רבות על ז'אנר מחזות הזמר בשנים האחרונות. ההצגה שמועלית בימים אלה בתיאטרון באר שבע היא הפקה מקצועית ומשובחת, מלוהקת בידי צוות שחקנים מוכשר ביותר .

יצירותיו של סונדהיים אינן ככל מחזות הזמר הפופולאריים והן אינן מאופיינות דווקא בלהיטים נוסח אנדרו ללויד-וובר, אלא באיכות קלאסית שונה שלא כל אחד מתחבר אליה.

ראשיתו של המחזמר המפורסם הזה הוא ב-11 מערכונים קצרים שחיבר ג'ורג' פירת' שעסקו בחיי משפחה וזוגיות. הוא הציג את הלקט לפני סונדהיים שלאחר שהתייעץ עם אנשי הפקה ובמאים, החליט להפיק אותו כמחזמר אחד שלם. כל המחזה מורכב מתמונות והרהורים שמעלה בובי, ביום הולדתו ה-35. בובי הוא רווק מניו יורק והסצנות מתארות הווי חיים ובעיות של זוגיות עמן הוא מתמודד. אין למחזה עלילה או סיפור, אלא מדובר בקטעים שבהם מתוארים עלילות חבריו וחברותיו של בובי , חלקן הזויות וחלקן מעברו. אין גם שום סדר כרונולוגי בעלילה שמשובצת בשירים, קטעי תנועה ומוזיקה .

ההפקה המקורית בברודווי זכתה בשישה פרסי טוני, בקטגוריות שונות. המחזמר הועלה פעמים נוספות בברודווי בניו יורק ובווסט אנד, בלונדון  וכן על במות שונות ברחבי העולם.

הגיבור הראשי במחזמר הוא בובי, וחבריו הקרובים הם חמישה זוגות נשואים: שרה והארי, סוזן ופיטר, ג'ני ודייויד, ואיימי ופול, , וכן ג'ואן ולארי, המבוגרים משאר החבורה.. החברים לוחצים עליו למצוא בת זוג ולהינשא, אולם הוא כלל אינו בטוח אם הוא מעוניין בקשר זוגי. הוא גם יוצא עם שלוש בחורות: אפריל, דיילת אויר, מרתה, בחורה אופנתית ומתוחכמת, וקיית'י, בחורה כפרית שהגיעה לעיר הגדולה. סיפור המסגרת של המחזמר הוא מסיבת הפתעה לכבוד יום הולדתו ה-35 של בובי שמארגנים החברים.

ההפקה הראשונה של קומפני עלתה ב-1970 וסונדהיים זכה לתהילה רבה עבור יצירתו זו שבה הוא אחראי הן לפזמונים והן למוזיקה. ג'ורג' פירת' שכתב את המחזה מת לפני 3 שנים ממחלת ריאות.

המחזמר מאופיין בתמונות רבות ושונות ובהן אנו נחשפים לחייהם של חבריו של בובי במצבים שונים ובין היתר הם עוסקים במשברי נישואין, שתייה וסמים.

רק שני שירים זכו להצלחה משגשגת במיוחד והם קליטים ופופולאריים והם בנוסח העברי " איך שיגעת לי את המוח" ו"יד ביד" הידוע במיוחד. (SIDE BY SIDE).

דניאל אפרת אחראי לתרגום המוצלח של המחזמר והפזמונים והם מנוסחים בשפה קולחת ועכשווית.

רפי ניב אחראי לבימוי המעולה והצליח ללהטט עם להקת השחקנים ולהעמיד הפקה מרשימה ומשובחת שאין בה רגע דל.

עוז מורג אחראי לכוריאוגרפיה המצוינת ואין ספק שהיא עומדת באיכות מרשימה ומעולה.

התפקיד הראשי של בובי מגולם בידי צק ברקמן, המושלם בתפקיד – משחק ושר בצורה מקצועית ומשובחת.

ריקי גל היא ג'ואן, והיא משמיעה שיר אחד בהצגה ומוכיחה שהיא זמרת מקצועית וכשרונית ביותר.

מי שגונבת את ההצגה היא קרן מרום המוכיחה שהיא גם שחקנית נפלאה, זמרת מחוננת ורקדנית מרשימה. שמה האמיתי של קרן הוא קרן מור , אך כדי שלא להיות מזוהה עם השחקנית קרן מור (החמישייה הקאמרית) היא בחרה בשם במה שונה ולדעתי, ללא שום הצדקה. מכל מקום, קרן היא תגלית של ממש וביצועי המשחק, השירה והתנועה שלה הם מצוינים ונפלאים.

כמו כן ראויים לציון שרון שחל שחקנית מצטיינת המבצעת תפקידה בצורה מוצלחת ביותר, אביטל פסטרנק הכישרונית במיוחד בתמונת הסמים, מיכל ברנד המצוינת שמקנה לתפקיד מימד קומי והיא שחקנית טובה מאוד. רונה פרומצ'נקו היא שחקנית וזמרת נהדרת המגלמת את הדיילת התמימה והסקסית בצורה טובה מאוד. יש לשבח גם את שלום שמואלוב, מולי שולמן, יונתן רוזן , שרון צור וארז וייס הכישרוניים. מיכל ויינברג היא די קפואה ומירב שירום קופצנית, אך טעונה ליטוש.

רוני כרמל עיצבה תפאורה פרקטית ומינימליסטית בצורה יעילה ויפה. מוני מדניק עיצב תלבושות יפות וביתיות (בניגוד לבגדי הערב שבהן התהדרה ההפקה האמריקנית, למשל).

אורי מורג אחראי לתאורה היפה ודוקי עצמון אחראית להדרכה הקולית של השחקנים . שי בן יעקב אחראי לניהול המוזיקלי המוצלח.

"קומפני" הוא מחזמר מנכסי צאן הברזל של סגנון מחזות הזמר המודרניים וההפקה בתיאטרון באר שבע היא נאמנה למקור ולעיתים עולה על הפקות דומות בלונדון ובברודווי ומי שחובב מושבע של סונדהיים או של מחזות זמר בפרט, ימצא את המחזמר הזה כמהנה ומבדר במיוחד.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
SASE OpsLab Ltd ממנה את פרנק ברטין, בעל הוותק הרב בתחום אבטחת הסייבר, למנהל הכנסות ראשי כדי להניע את התרחבות המיכון הגלובלי של SASE
SASE OpsLab Ltd, החברה שמאחורי SASE, פלטפורמת המיכון ותיאום הפעולות המבוססים על תוכנה, הודיעה על מינויו של פרנק ברטין לתפקיד מנהל הכנסות ראשי. עם למעלה מ-30 שנות ניסיון בתחום ה-IT והסייבר, ברטין מצטרף למיזם שבסיסו בלונדון כדי להגדיל את טביעת הרגל המסחרית הגלובלית, להאיץ את האימוץ של קטלוג OpsKit ולהוביל את אסטרטגיית המכירות בשווקים בינלאומיים מרכזיים.

ZincFive משיקה את ה-BMS מהדור הבא, ומציבה תקן חדש לניהול סוללות ניקל-אבץ
מערכת ניהול סוללות (BMS) שנבנתה ייעודית מייעלת את ההתקנה ותומכת בדרישות האנרגיה המתפתחות של מרכזי נתונים של AI

WeRide, אובר ו-AVOMO מקבלות היתר הפעלה לאומי ראשון בספרד לרכבי נוסעים אוטונומיים ברמה 4
ההיתר מאפשר לבצע בספרד בדיקות של GXR, כלי הרכב האוטונומיים של WeRide, ומסמן את תחילת המיפוי באזור מדריד לקראת השקתם המשותפת הראשונה באירופה.

GA-ASI חושפת את המטוס ללא טייס Wildfire לשימוש צבאי, אזרחי ומסחרי
המטוס הבלתי מאויש החדש משלב ביצועי סיבולת וטווח יוצאי דופן עם מטען בולטים ללא תחרות ומחיר סביר בקנה מידה גדול

יוניבר סולושנס מרחיבה את הגישה לתוספי LANXESS בעלי ביצועים גבוהים עבור לקוחות בתחומי חומרי הסיכה ועיבוד המתכת במקסיקו
שיתוף הפעולה מחזק את פורטפוליו התוספים לחומרי סיכה ונוזלים לעיבוד מתכת (LMWF), במטרה לתמוך ביכולות הפיתוח והניסוח, להאיץ את החדשנות ולהרחיב את הגישה למוצרים ייחודיים ברחבי האזור

הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד WSE
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד WSE: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי Wise Group plc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה הייצוגית בניירות הערך שהוגשה במקור על ידי המשרד – WSE

הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PHH, BYAH
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד PHH, BYAH: רוזן, משרד עורכי דין ותיק, קורא למשקיעי Park Ha Biological Technology Co., Ltd. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – PHH, BYAH

הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד CAR
הודעה על מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד CAR: רוזן, משרד עורכי דין מוערך, קורא למשקיעי Avis Budget Group, Inc. שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, לשכור ייצוג משפטי לקראת המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך נגד Pentwater Capital Management LP - CAR

אנדרסן גלובל מצרפת פירמה חברה חדשה בצרפת
Andersen Global מוסיפה עומק לנוכחותה בצרפת עם הצטרפותה של Andersen Société d'Avocats (Andersen in France), פירמה חברה המבוססת בפריז המציעה יכולות משפטיות משולבות ללקוחות בצרפת ובעולם.

רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי ARS Pharmaceuticals, Inc. לשכור ייצוג
רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, קורא למשקיעי ARS Pharmaceuticals, Inc. לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה הייצוגית בניירות הערך – SPRY
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI