הודו היא אחת היעדים האטרקטיבים ביותר בקרב מטיילים צעירים. אופיה הלא מערבי של המדינה מהווה אבן שואבת לא רק למטיילים ישראלים אלא לתיירים ומטיילים מכל רחבי העולם. החוייה שהודו מציעה למטייל עשתה לה שם והביאה לכך שצעירים רבים נוהרים לשם בהמוניהם. עבור צעירים רבים שזה עתה סיימו שירות צבאי ורוצים לראות עולם אך טבעי שהם יבחור בהודו, יעד זול יחסית המאפשר שהות ממושכת וחווית חיים בלתי נשכחת מטראקים מדהימים, למסיבות ירח מלא, לבטן גב בים, היחשפות לאוכלסוית ואורחות חיים שונים מהמוכר בישראל ואפשרות למסע רוחני.
הודו הינה מדינה מרתקת שגדת תחת כנפיה לא פחות מ2000 קבוצות אתניות מובחנות הדוברות למעלה ממאה לשונות ודיאלקטים. כשני שליש מהאכלוסיה הם הינדים וכחמש עשרה אחוז הינם מוסלמים. המבנה החברתי המרובד בהודו נובע מהאמונה של הינדים כי לכל אדם יש "קארמה" מסויימת ומצבו או מעמדו הם חלק ממה שעליו לעבור בגלגול הנוכחי. כל אדם שייך לקאסטה "מעמד" מסוים ואין הוא יכול להתקדם או לעבור לקאסטה אחרת. השיוך לקאסטה הוא נוקשה ואין הקאסטות מתערבבות אח עם השניה.
מי שמתכנן לנסוע להודו צריך להעריך מבעוד מועד שכן טיול בהודו מצריך התארגניות רבות לרבות קבלת כמה חיסונים שונים נגד מחלות שונות כגון טיפוס הבטן, צהבת, קדחת ועוד. מערכת הבריאות ותנאי הסניטריה בהודו ירודים במיוחד. האדם המערבי שמערכת החיסונית שלא חשופה לחיידקים והטפילים השונים חייב לקבל חיסונים על מנת לצמצעם עד כמה שניתן את הסיכוי להידבק באחד מהמחלות.
רשימת חיסונים למטייל
חיסון פעיל כנגד צהבת A:
צהבת נגרמת על ידי נגיף העובר במזון ובמים מזוהמים. נגיף זה גורם לדלקת כבד נגיפית מסוג A.
החיסון ניתן בשני שלבים. השלב השני ניתן לאחר חצי שני. החיסון השני ניתן על מנת להאריך את העמידות של החיסון לעשרות שנים.
טיפוס הבטן הנגרם מהחיידק סלמונלה טיפי המצוי במאכלים מזוהמים.
חיסון נגד צהבת B:
נגיף זה עובר ביחסי מין שאינם מוגנים או במגע של דם עם דם נגוע. גם חיסון זה ניתן בשלוש מנות כאשר המנה שניה ניתנת כחודש לאחר המנה הראשונה והמנה השלישית כמספר חודשים אחרי ומטרתה להאריך את ההגנה של החיסון לעשרות שנים.
חיסון נגד טיפוס הבטן:
מחלה הטיפוס נגרמת על חידק הסלמונלה הנמצא במזון או שתיה מזוהמים במיוחד ביצים שאינן מבושלות דיין ומים מזוהמים. החסיון אינו מעניק הגנה של מאה אחוזים וניתן בפעם אחת.
חיסון נגד פוליו: גם מחלה זו נגרמת בעקבות נגיף שעובר במזון ומים מזוהמים. מומלץ לקבל את החיסון אחת לעשר שנים על מנת להבטיח שהנוגדנים אכן קיימים בגוף. מחלת הפוליו גורמת לשיתוק בלתי הפיך.
חיסונים נוספים שרצוי לשקול לקבל הם חיסונים נגד טטנוס, נגד קרום המוח, קדחת צהובה (חיסון לדרום אמריקה) חיסון משולש ועוד. על מנת לקבל מידע מקיף לגבי כל החסיונים יש לפנות מרפאת מטיילים