בבואנו לבחור עגלת תינוק מתוך מבחר עצום של עגלות הקיימות בשוק, נצטרך לחשוב גם על הבטיחות ועל הנוחות של התינוק, ובנוסף לכך גם על הנוחות של האמא המסיעה את העגלה. ננסה לראות מהם השיקולים המשמעותיים ביותר עבור כל אחד מהמשתתפים, ובאלו מקרים עשויה להיות התנגשות בין ההעדפות.
כאשר מדובר בנוחות התינוק, יש לבדוק בעיקר את האמבטייה. האמבטייה צריכה לאפשר שכיבה מלאה של 180 מעלות. בנוסף לכך, עליה להיות מרווחת, מוצלת ומוגנת מרוח. חומר הריפוד של האמבטייה צריך להיות טבעי, מאוורר ונטול אלרגנים. חגורות הקשירה צריכות להיות מתכוונות ולא לגרום אי נוחות לתינוק.
לתינוקות הקטנים חשוב לראות את אמא, לכן עדיף להציב את האמבטייה עם הפנים אחורה. כאשר גדל התינוק וניתן להושיב אותו, עדיף לאפשר לו לנסוע עם הפנים קדימה ולחקור את העולם. יש לציין, שחלק מהעגלות מיוצרות עם ידית עוברת, ובחלק ניתן להרכיב את המושב בכיוון הרצוי על גבי שלד העגלה.
כאשר מדובר על נוחות האם, השיקולים העיקריים יהיו משקל נמוך ומידות קטנות של העגלה שיאפשרו תמרון קל, כניסה נוחה אל מעליות וכדומה. בנוסף, תהיה חשובה הקומפקטיות של העגלה במצבה המקופל, והאפשרות לתלות או לאחסן בעגלה קניות. כאן אנחנו עשויים להתקל במצב של התנגשות בין נוחות האם לטובת התינוק.
ראשית כל, תליית תיקים ושקיות על ידיות העגלה עשוייה לגרום לחוסר יציבות ואפילו להתהפכות. יש לשקול בכובד ראש את הנושא לפני קבלת החלטה על רכישה . תמיד עדיף לאחסן את כל המטענים הנוספים בתא המטען בתחתית העגלה.
בנוסף, עגלות מודרניות רבות מיוצרות עם אמבטייה או מושב גבוהים מאוד. מושב גבוה נוח מאוד לאמא, שאינה צריכה להתכופף על מנת להושיב או להוציא את התינוק. יחד עם זאת, בעגלות כאלה מרכז הכובד מוגבה, מה שפוגע ביציבות העגלה, במיוחד כאשר מדובר על מדרגות, אבני שפה וכדומה.
עגלות רבות מאפשרות את הסעתו של התינוק בסלקל. הסלקל מורכב על גבי שלד העגלה, לעתים מעל המושב הקבוע ולעתים במקומו. אמהות רבות רואות בכך יתרון עצום, שכן ניתן להסיע את הילד ברכב ובעגלה מבלי להפריע את שנתו. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי מבחינה רפואית לא מומלץ שתינוק יבלה זמן רב בסלקל; הוא זקוק למשטח אופקי ישר.
לסיכום, עגלות לתינוקות נבדלות אחת מהשנייה בפרמטרים רבים. בעת הבחירה, חשוב להבין מתי נוחות של אמא עשויה לפגוע בנוחות או בבטיחות של התינוק, ולקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבור המשפחה כולה.