באופן מסורתי, אינטרקום נועד לאפשר לנו לשלוט על כניסתם של אנשים זרים אל הבניין שלנו. בהעדר מערכת האינטרקום לובי הבניין וחדר המדרגות הופכים להיות נגישים לכל אדם או חיה. אנשים רבים חוששים מפריצות ומבקשים מחסום אחד נוסף, מעבר לדלת דירתם, בינם לבין הפורצים. שימוש במערכת האינטרקום נותן מענה לצורך זה: הדלתות אל לובי הבניין נעולות תמיד, והכניסה מתאפשרת רק על ידי הקלדת קוד או באישור של אחד הדיירים בבניין. למעשה, מערכת אינטרקום פשוטה הפכה להיות לאלמנט חובה בכל בניין מגורים משותף.
כיום, עם ההתפחות הטכנולוגית והחידושים הרבים הקשורים למערכות הבית החכם, ממלא האינטרקום תפקידים רבים נוספים. ראשית כל, האינטרקום המודרני מצוייד בוידאו, ומאפשר לנו לא רק לשמוע את האדם המבקש להיכנס, אלא גם לראות אותו. פנל האינטרקום הפך להיות משפופרת הדומה לשפופרת של טלפון, למסך מגע בעל אפשרויות רבות; למעשה, מדובר בסוג של מחשב.
אחת האפשרויות המצויינות של האינטרקום החדשני היא אפשרות לעריכת קניות וקבלת משלוחים באמצעותו. האינטרקום מאפשר לערוך קניות על ידי בחירת הרשת והמוצרים על גבי מסך המגע, ולקבל אותם אל מפתן דלת הדירה. נכון, שגם באמצעות מחשב רגיל ניתן לערוך קניות ולהזמין משלוח עד הבית. החדשנות שבשילוב האינטרקום עם מערכת הבית החכם היא בכך שניתן לאשר כניסה לשליח גם מרחוק, כאשר אין אף אחד בבית.
שירות נוסף שמאפשרת מערכת אינטרקום המשולבת עם מערכת הבית החכם היא מד חשמל דירתי או ביתי על גבי מסך המגע של האינטרקום. מד חשמל דירתי מאפשר לראות בכל נקודת זמן את צריכת החשמל של המכשירים השונים בדירה. בצורה כזאת המודעות לצריכה מוגזמת ולבזבוזים אפשריים עולה, ובאופן טבעי אנחנו מתחילים לחסוך. מחקרים מראים שעצם המודעות לצריכת החשמל על ידי המכשירים השונים יכולה להביא לחסכון של עד 20% בצריכת החשמל.
לסיכום, מערכות האינטרקום המודרניות מאפשרות ללקוח להנות ממגוון רחב של שירותים, מעבר לבקרת הכניסה המוכרת לכל. שילוב של האינטרקום עם מערכות הבית החכם מאפשר שליטה מרחוק על הנכנסים, מעקב אחר צריכת החשמל הביתית לכל מכשיר ומכשיר, חיבור למוקד תמיכה מאויש, התרעה במצב של שריפה ומצבי חירום אחרים, וכדומה.