תפקודם של מנהלים, ובייחוד של מנהלים בכירים, עשוי להשפיע משמעותית על תפקודה של חברה, עסק או ארגון. לכן יותר ויותר חברות שולחות את אנשי המפתח שלה, ולעתים גם את הדרגים הנמוכים יותר של מנהלים, לאימון מנהלים לצורך שיפור תפקודם. אין זה אומר שהמנהלים שמופנים לאימון מנהלים אינם מתפקדים היטב; להיפך הוא הנכון – חברה שמשקיעה תקציב מכובד באימון מאמינה, ככל הנראה, שההשקעה במנהל הספציפי הזה תשתלם. מנהל שהופנה לאימון מנהלים צריך לראות בכך הזדמנות ייחודית ונדירה לנתח את תפקודו, לעלות על נקודות החוזק והחולשה, ולהשתפר.
ברוב המקרים אימון מנהלים אישי מועבר במתכונת של פגישות שבועיות. בתחילה ינתחו המאמן והמתאמן יחד את התפקוד הנוכחי, יעלו על הצדדים החזקים של המתאמן ועל הנקודות שיש לשפר. דוגמא לנושאים בעייתיים היא עמידה במצבי לחץ וקבלת החלטות מאולתרות, בעיות בארגון זמן, קושי בביזור סמכויות, בעיות בהפעלת העובדים וכדומה. כל הנקודות לשיפור יקבלו דירוג על פי סדר החשיבות ועל פי הקושי לשנות. כך, למשל, ישנם דברים שתלויים לרוב במתאמן עצמו, וישנם דברים אחרים שתלויים משמעותית באחרים, וקשה יותר לשנותם.
אימון מנהלים, בדומה לכל אימון אישי אחר, מבוסס על בניית תכנית פעולה מפורטת בה היעדים הם קצרי טווח וניתנים להשגה. המתאמן, שיתגבר על קשיים מקומיים, יחוש את טעם ההצלחה. בצורה כזאת המוטיבציה שלו להמשיך בתהליך תהיה גבוהה, והוא עצמו – נינוח ומשתף פעולה.
אימון מנהלים אישי מצויין לפתרון בעיות ממוקדות, והזמינות של המאמן תורמת רבות להצלחה. המתאמן יכול ליצור עם המאמן קשר טלפוני או אחר גם בין הפגישות, אם עלה נושא דחוף כלשהו ועליו להתייעץ. מאמן אישי – כשמו כן הוא – הוא איש מקצוע מסור שמטרתו לקדם את המתאמן.
אימון מנהלים מועבר לעתים גם בקבוצות. במסגרת הקבוצתית קל יותר לעבוד על נושאים שקשורים לאינטראקציה בין אנשים, כגון יכולת מנהיגות, כושר שכנוע, כריזמתיות, יחסי אנוש, עבודת צוות וכדומה. במסגרת הקבוצתית יכול המאמן לראות ולהבין איך מתנהג כל מתאמן בקבוצה, איך מגיב לאתגרים, עד כמה הוא תחרותי, עד כמה מאופק, וכדומה.
לסיכום, אימון מנהלים הינו אמצעי יעיל לשיפור התפקוד של מנהלים זוטרים ובכירים. אימון מנהלים מועבר באופן פרטני או בקבוצות, בהתאם לצורך.