יותר ויותר אנשים מנסים לעשות דיאטה. שני גורמים מביאים לתופעה: האחד הוא הדימוי החיובי המקודם בכלי התקשורת – של אנשים מצליחים, צעירים ורזים, והשני הוא קידום המכירות של מאכלים הרגלי אכילה לא בריאים (כגון צריכת משקאות מוגזים, חטיפים, פופקורן וכדומה – מאכלים שמתלווים לאירועים מסויימים כברירת מחדל). אנשים רבים מנסים להקפיד על דיאטה בריאה, ונשברים כי אינם יודעים איך לעשות דיאטה בצורה נכונה.
אחת התובנות החשובות ביותר בנוגע לשאלה איך לעשות דיאטה היא שלא מדובר בשינוי מכאני של תפריטף. כמות האוכל וסוג המאכלים חשובים מאוד, אך הדרך הנכונה להגיע אליהם היא בשינוי הגישה ולא באכיפה נוקשה של חוקים בלתי מובנים ודי זרים בהתחלה. אדם שרגיל לחטוף כריך בדרך לעבודה מגלה פתאום שדייסת שיבולת שועל היא ארוחת הבוקר המיטבית עבורו. אין ספק שקשה לו להכריח את עצמו לעבור למאכל שאינו נראה טעים, שדורש זמן הכנה ושלא ניתן לצרוך אותו במכונית על הדרך. כמה ימים הוא יחזיק מעמד עם הדייסה?
אותו אדם מגלה שארוחת הערב שלו צריכה להיות בשעה שבע בערב, ולכלול פחמימות ודג. הוא ינסה לעמוד בדרישה, ואולי אפילו יעמוד בה עד הפעם הראשונה בה יצטרך להתעכב בעבודה ויגיע הביתה בשעה תשע בערב, רעב וזועם על כל העולם. סביר להניח שפיצה תקרוץ לו יותר למרות השעה המאוחרת. במידה והוא יתעורר בבוקר עייף ולא ישאר לו זמן להכנת הדייסה, הוא יחזור אל הפתרון הקבוע של הכריך באוטו. השאלה איך לעשות דיאטה כבר לא תטריד אותו; הוא יחליט שדיאטה כזאת שלא ניתן לעמוד בה אינה שווה כלום.
אז איך לעשות דיאטה ולא להישבר? מילת המפתח היא הדרגתיות. נדרשת תוכנית פעולה מציאותית אשר תגדיר יעדי ביניים ותקבע סדרי עדיפויות. מה חשוב יותר, להקפיד על ארוחת הבוקר הנכונה או על מספר הקלוריות היומי? אם אדם נשבר ואוכל מאוחר בערב, מה עליו לעשות למחרת? אלו הרגלים ניתן לשנות בקלות יחסית? תוכנית פעולה עונה על כל השאלות האלה.
לסיכום, חשוב לדעת איך לעשות דיאטה בצורה שפויה, הדרגתית ובריאה. אחת הדרכים לעשות זאת היא להיעזר במאמן אישי אשר ילווה את התהליך לכל אורכו ויתווה את הדרך להשגת המטרה.