מערכות סינון אוויר למרחבים מוגנים הן אמצעי הגנה בפני לוחמה כימית, ביולוגית וגרעינית. ההנחיות העדכניות של פיקוד העורף מחייבות את המתכננים (עורכי הבקשות להיתר) ואת הקבלנים להתקין את מערכות סינון האוויר בכל מרחב מוגן, דירתי, מוסדי או קומתי. הנחיות אלה הן תוצאה של הלקחים של מלחמת המפרץ, כאשר הגיעו למסקנה שערכות המיגון האישי עשויות להיות בעייתיות לחלק ניכר מהאזרחים. לכן פותחו מערכות סינון אוויר למרחבים מוגנים: מכונות אשר מאפשרות לשהות במרחב המוגן ללא צורך בחבישת מסיכת אב"כ, בתנאים של אוויר מסונן ונקי.
תפקידן העיקרי של מערכות סינון אוויר הוא להכניס אוויר מסונן אל חלל המרחב המוגן בצורה מבוקרת, ולא לאפשר כניסה חפשית של אוויר מבחוץ. לעתים אין צורך בסינון האוויר החיצוני – למרבה הצער, אזרחים רבים במדינה מורגלים כבר לרדת למקלטים ולממ"דים בשל איומים קונבנציונליים (גראדים, קטיושות וכדומה). במצב כזה, כאשר מדובר בשהייה ממושכת במרחב המוגן, נדרש לדאוג לתחלופת האוויר ולסילוקו של הפחמן הדו חמצני; במילים אחרות, יש לדאוג לאיוורור. ניתן להפעיל את המסננים של מערכות סינון אוויר, אך הפעלתם מקצרת את אורך חייהם וחבל להפעילם במצב בו הסינון לא נדרש. לכן פותחו מערכות משולבות, אשר פועלות לסינון האוויר ובנוסף לאיוורור.
מערכות איוורור וסינון משולבות מתפקדות בשני מצבים. במצב של איום קונבנציונלי אין צורך בהפעלת פילטר הפחם, וניתן לחסוך בתחזוקתו ולשמור עליו למשך עשרות שנים (ללא שימוש). רק במצב של איום בלתי קונבנציונלי יהיה צורך בהפעלת המסנן.
חשוב לציין שלא קיימת הנחיה חד משמעית של פיקוד העורף לגבי מערכות משולבות. כרגע הדרישה היא למערכות סינון אוויר בלבד. יחד עם זאת, הנושא נמצא בבחינה וסביר להניח שאופציית האיוורור תהפוך לחובה. נראה שכל עוד קיימים איומים קונבנציונליים, יש טעם בשימוש במערכות המשולבות.
לסיכום, מערכות סינון אוויר מאפשרות שהייה בטוחה במרחבים המוגנים במצב של איום כימי, ביולוגי או אטומי, וללא צורך בשימוש באמצעי מיגון אב"כ אישיים. במצב של לוחמה קונבנציונלית ניתן להפעיל את המסנן על מנת להכניס אוויר חיצוני. יחד עם זאת, נראה שקיים יתרון למערכות איוורור וסינון משולבות, אשר מתפקדות בשני מצבים שונים (לוחמה קונבנציונלית או לוחמה בלתי קונבנציונלית), ושומרות על המסנן כאשר אין צורך בשימוש בו.