בשלב מסוים בחיים, החברים שהיו לנו עד לא מזמן מתחילים להיעלם; לכל אחד יש את הסיבה שלו, שבדרך כלל היא טובה אבל לפעמים זה סתם ניתוק. כך או כך, אנחנו נשארים עם תחושה שמשהו חסר, ומתחילים לחפש חברים חדשים.
אבל איפה בכלל נמצא חברים חדשים?
בילדות זה היה קל- היו תוקעים אותנו עם עוד עשרות ילדים בגן או בכיתה, ולא הייתה לנו ברירה אלא להתחבר אליהם, מתוך אינסטינקט של הישרדות חברתית. אבל היום, כשאנחנו מבוגרים והכל תלוי בנו, זה קצת קשה, וגם מרגיש מוזר לנסות ליצור קשר עם אנשים זרים מתוך בחירה וללא שום אילוץ.
עם זאת, אפשר ללכת אל דוכן קפה בתל אביב או אל דוכני מזון בימים שבהם מקיימים מפגש חברתי עם נושא מסוים, למשל שמירה על איכות הסביבה או יח"צ של ספר חדש שיצא לאור, ושם לפגוש אנשים עם תחביבים ואינטרסים דומים. בסיטואציה שכזו, הרבה יותר נוח ליזום שיחה, כאילו משום מקום, עם אדם שלא מכירים.
היום, המקום הכי נוח להכיר אנשים הוא כנראה פייסבוק, הרי לא צריך לפגוש את האנשים באופן אישי כדי להתחיל שיחה או אפילו דיון מעמיק. גם הרבה יותר קל לומר דברים מסוימים שקשה להגיד פנים מול פנים, אם זה פלירטוט או דברים שלצד השני אולי יהיה קשה לשמוע.
אבל הפייסבוק משמש כערוץ ליצירת חברים חדשים רק בקרב מי שמעורב בכל מה שקשור לאינטרנט ומבין מהו נטוורקינג. מה יהיה על כל האחרים?
אז יש להם דוכני מזון ושאר מקומות פנאי ובילוי. אבל ה'מתקדמים' יותר יכולים למצוא חברים חדשים בפעילויות קבועות שלהם, אפילו אם הן לא כיף והנאה, כמו קבוצות ירידה במשקל.
כאמור, כשיש משהו במשותף, למשל אם זה תחביב או פעילות חברתית, הרבה יותר קל ליצור חברויות, בעולם הוירטואלי או בעולם האמתי. על כן, מציאת עניין במשהו הוא זה שיעזור להגדיל את מעגל החברים. אפשר להתנדב בעמותות שונות, להצטרף לקבוצות שפועלות כנגד או לטובת עניין לאומי או בינלאומי כלשהו, ללכת לחוג, שאפשר אפילו להפיק ממנו תועלת כלכלית וכדומה.
אבל אין ספק שהבונוס האמתי הוא העובדה שאפשר ליצור היום קשרים בלי לפגוש אנשים באופן אישי, מה שהופך את תהליך החיברות לנוח, פשוט ומהיר יותר. אז לאלה מכם שלא מתמצאים באינטרנט, הגיע הזמן ללמוד ולהתחבר.