חרף כל התחליפים שיש להדברות, אי אפשר באמת לוותר על הדברות מקצועיות. אנשים רבים משתדלים להסתדר כל השנה בלי הדברת מזיקים אבל מגלים שזה מאוד קשה, גם אם משתמשים בחומרי ניקיון דוחי חרקים.
הסיבה בגללה אנשים רבים מנסים לוותר על הדברות תרסיסים מקצועיות נגד טרמיטים ומזיקים אחרים היא החשש שלהם מפגיעה באיכות הסביבה. אותם אנשים, שחשוב להם לשמור על איכות הסביבה, מניחים שכל הדברה שהם יעשו בבית תפגע בסביבה עקב החומרים הכימיים שההדברות מכילות. מה שהם לא יודעים זה שכיום הדברת מזיקים אינה מזיקה כמו פעם, כי היום אחוז גדול מאוד מהרכיבים שבתרסיסים הוא חומרים טבעיים.
השימוש בחומרים טבעיים בתרסיסי הדברה החל כאשר עלתה המודעות לאיכות הסביבה ולפגיעה בה בגלל החומרים הכימיים שההדברה הכילה. ברגע שהמודעות גברה, החלו במציאת פתרונות אחרים או משלימים, כדי שנוכל להמשיך לעשות הדברת מזיקים בבית מבלי שנהווה תרומה לגידול החור באוזון.
אם כן, היום אפשר לעשות הדברת טרמיטים והדברה נגד כל מזיק וחרק אחר בבתים ובסביבה שלהם מבלי לתרום לפגיעה באיכות הסביבה. אבל הדברות ידידותיות לסביבה הן לא נפוצות רק במגזר הפרטי, וכיום עושים בהן שימוש גם בתחום החקלאות. אדרבא, השימוש בהדברות שמכילות חומרים טבעיים הפכה להיות חשובה בענף זה, משום שנמצא כי החומרים הכימיים שהיו נהוגים בעבר היו חודרים אל תוך המזון שאנו היינו אחר כך אוכלים ופוגעים באיכות שלהם, וכמובן שהם היו הופכים את המזון לרעיל במידה כלשהי.
בשל העובדה שאנו מכניסים לתוך גופינו את המזון שהחקלאים מגדלים, בענף החקלאות יש דגש יותר גדול על פיתוח הדברות שלא פוגעות בסביבה ובגידולים. עם הזמן, שיטת הדברה ביולוגית (הרביית חרקים שקוטלים את החרקים המזיקים) הופכת להיות יותר נפוצה בחקלאות, כך שיש שימוש בהיקף יותר קטן בתרסיסים.
אז מי אמר שאם עושים הדברת מזיקים בשטחי גידול או בבית פוגעים בסביבה? כן, עדיין יש לנו דרך עד שנגיע לנקודה שבה קטילת החרקים גם בחקלאות וגם במגזר הפרטי תהיה בלי פגיעה בסביבה, ולו הכי קטנה, אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שהפיתוחים המגוונים בתחום ההדברות הביאו להפחתה גדולה בנזק שנוצר כשאנחנו מדבירים את הבית והשדות.