דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: בכורה עולמית – "מלך הילדים" מחזמר מרהיב אודות גדול משוררי הילדים לוין קיפניס
ביקורת: בכורה עולמית – "מלך הילדים" מחזמר מרהיב אודות גדול משוררי הילדים לוין קיפניס
חיים נוי |  11/06/13 |  צפיות: 2794

ביקורת: בכורה עולמית – "מלך הילדים" מחזמר מרהיב אודות גדול משוררי הילדים לוין קיפניס – הפקת מכללת לוינסקי ותיאטרון הספרייה – בתיאטרון ר"ג

 

מאת חיים נוי

 המחזמר "מלך הילדים", המגולל את סיפור חייו של גדול משוררי הילדים בדורנו, לוין קיפניס, הוא מופע מרהיב עין, מבוצע במקצועיות בידי עשרות שחקנים, זמרים ונגנים ומהווה מפגן הוקרה למשורר ולסופר שיצירותיו הפכו זה מכבר לנכס צאן ברזל של ילדותנו.

המחזמר הופק לציון סיום אירועי חגיגות שנת המאה למכללת לוינסקי לחינוך והוא הועלה בבכורה עולמית, בהשראת ספרה של לאה נאור. את המחזה כתב יוני להב ואת המוזיקה הלחין משה זורמן. ההפקה המשותפת של מכללת לוינסקי ומקהלותיה ושחקני תיאטרון הספרייה מיסודו של בית צבי, פורשים לראשונה לפני הצופים את סיפורו של לוין קיפניס ששיריו וסיפוריו מלווים כמעט כל בית בישראל מגיל ילדות.

קיפניס למד בילדותו ב"חדר", מרד בדת ובמוסכמות, נסע לוורשה ולאחר מכן עלה לארץ ישראל, למד בבצלאל, נענש בידי הטורקים בעבודות כפייה , אך לבסוף הפך ליוצר שאחראי למסד של ספרות הילדים בארץ.

הפקת הענק המוזיקלית היא ססגונית ותוססת, מרהיבה ומקצועית.

יוני להב כתב את המחזה הקולח והכתוב בשפה בהירה וברורה. איני בטוח כל כך שתיבול הטקסט במונחים כמו "שק בתחת "  (קטע מושר במינוח בשפת יידיש ) או כינוי אשת המלמד "חתיכת נבלה" (גם באידיש ושם זה חרוז), הולמים במיוחד, אבל הקהל צחק וכנראה זה מספיק.

משה זורמן הלחין את המוזיקה הנפלאה. זורמן כינס במחזמר מספר תצורות של מוזיקה. החל מסגנון לימודי החומש, כליזמרים, קצב, מספר קטעים בעלי אופי של להיטים ועוד פניני מוזיקה. כמעט כל המחזמר – מושר, למעט קטעים בודדים. המוזיקה מצליחה להיות נעימה, מעניינת, סוחפת ולמלחין מגיעות תשואות חן-חן מיוחדות. כנראה שיש לנו לויד-וובר ישראלי.

דניאלה מיכאלי אחראית על הבימוי והתנועה והתוצאה היא מרהיבה ומקורית, מקצועית ונעימה לעין. השחקנים והמקהלות שנוטלות חלק פעיל במשחק הם נהדרים. יש קושי מסוים לארגן הפקה כזו ענקית על הבמה, אבל מיכאלי הצליחה ללהטט ובטוב טעם ויצרה מפגן של צלילים וקולות, תנועה ומשחק מושלמים.

המנצח רון זרחי ניהל את המוזיקה והשירה במקצועיות וברמה גבוהה מאוד. התזמורת עצמה הוצבה במרומי הבמה והייתה נפלאה.

אדיר מור גילם את התפקיד הראשי של לוין קיפניס באורח מקצועי ומופלא. אדיר הוא שחקן וזמר אדיר. הוא נמצא כמעט כל הזמן על הבמה והצליח להפגין כישרון יוצא דופן באיכות משחקו וקולו. אדיר הוא זמר מחונן , בעל יכולות יוצאות מגדר הרגיל. אין ספק שמדובר בשחקן וזמר עם פוטנציאל ענק ומושלם.

חיים פיליבה גילם שורת תפקידים והצליח בכל אחד מהם לטעת סגנון ייחודי. פיליבה הוא שחקן וזמר מעולה. חבל רק שבשיר שהוא משמיע מתא העצורים הוא משתמש במילה שגויה לפחות 5 פעמים – "מזרון" במקום "מזרן". אין קשר לשגיאה ולעובדה שהוא מגלם אסיר טורקי, כיון שכל הטקסט הוא בעברית צחה ומהפקה שמושתתת על מכללת מורים ויוצר עברי, מצפים שלא יהיו שגיאות גסות בעברית.

בר פלד מגלם מספר תפקידים וביניהם את הסופר ברנר והוא מגיש משחק ללא דופי, ברוך כישרון והופעה מצטיינת.

יעל יקל גילמה את הרבנית, נערת קרקס, פקידה וגננת. יעל היא שחקנית וזמרת מופלאה , בעלת כישרון מדהים ויוצא דופן. היא מצליחה ללהטט בין התפקידים ואפילו עושה בין לבין היפוך מושלם . יש לה קול מדהים ויכולות מצוינות.

בהצגה הראשונה גילמה את התפקיד סיון קרצ'נר, שחקנית מצוינת שהפגינה כישרון רב ויכולות משחק ושירה משובחים במיוחד.

נגה מורג גילמה מספר תפקידים והיא הביאה משב רוח מרענן, לפעמים קומי והפגינה את כישרונה המעולה במשחק ובשירה. נגה הפכה את התפקידים שמילאה לרבי תוכן ועניין והיא כלילת השלמות.

מונא חווא שיחקה את מירל'ה, חברתו של קיפניס בנכר. מונא היא שחקנית וזמרת מעולה ומרגשת, היא הפגינה משחק רווי טעם משובח ויכולות נהדרות ויפות.

יש לציין גם את ענת אלפן הכישרונית כאימו של קיפניס ואת עדן אנקרי המשובח כאביו.

רותם אדרי, ניצן שלומי, נועה גור אל, קרן סימן טוב ודינה ברנשטיין היו מצוינות בשירים של קיפניס. במופע הציגו עוד שחקנים רבים ונטלו בה חלק עשרות משתתפי מקהלת בית הספר לחינוך מוזיקלי של מכללת לוינסקי, מקהלת בת קול של הקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה על כל שלוש רובדיהן- הבוגרת, הצעירה והמכינה.

איני יודע מי היה אחראי להדרכה הקולית, תפקיד שאמור היה להיות בעל חלק הארי בהפקה. מכל מקום, התוצאות היו מצוינות והזמרים היו כולם נפלאים. ייתכן שהסולניות שפתחו ונעלו את המחזמר שרו בסולם נמוך מידי שעלול היה לפגום בקולן, אבל הן צלחו את השירים באורח מהמם.

התלבושות שעיצבה סבטלנה ברגר היו מהממות, במיוחד בקטע ורשה והקרקס.

לילי בן נחשון אחראית לעיצוב הבמה המצוין וחני ורדי ויאיר ורדי עיצבו את התאורה הראויה והמוצלחת. לפרקים הוסט האור מהמשתתפים, בעיקר תאורת פולו, אבל זה היה זניח.

במיוחד יש לציין את הסאונד המוצלח והמעולה של אלעד דדון, תחום שלפעמים לוקה בחסר בהפקות מוזיקליות מורכבות. אלעד הפיק קול וטון מושלמים.

על כל ההפקה הגרנדיוזית הזו ניצב המפיק ארי רמז והתוצאה היא מצוינת ומרהיבה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מוכנים לעבוד, אך תקועים בהורדה: Holafly for Business חושפת פערים במהירות ה-Wi-Fi בשדות תעופה
עבור איש עסקים הנוסע במסגרת עבודתו, הנחיתה משמעותה לעיתים קרובות חזרה מיידית לעבודה: הורדת מצגת או מענה ללקוח. בהיעדר נתונים סלולריים (גלישה סלולרית), רשת ה-Wi-Fi החינמית בשדה התעופה היא לרוב הדרך הקלה ביותר להתחבר לאינטרנט, אך היא עלולה להיות איטית ומסוכנת. וכך, העובד מתחבר וצופה, מתוסכל, בעוד סרגל ההתקדמות בקושי זז.

YYForce פורסת 11 רובוטי אירוח מסחריים ב-Novotel & Mercure Singapore on Stevens
מרחיבה את טביעת הרגל של רובוטיקה כשירות (RaaS) במרכז האירוח ברמת הפרימיום בסינגפור, ומספקת צי אוטונומי להובלה, שילוב של מעליות חכמות ושיפורי פרודוקטיביות תפעולית

LyondellBasell הסכימה למכור את אתר בית הזיקוק לשעבר ביוסטון
LyondellBasell (NYSE: LYB) הודיעה היום כי התקשרה בהסכם למכירת האתר ששימש בעבר כבית הזיקוק שלה ביוסטון, יחד עם נכסים נלווים, לחברת Valero Refining-Texas, L.P. – חברת בת בבעלות מלאה של Valero Energy Corporation (NYSE: VLO, "Valero").

ארגון Fundación Reintegra זכה בפרס הקהילה הגלובלי של F1® Allwyn במקסיקו, במטרה לחולל שינוי בתהליך השילוב החברתי מחדש של בני נוער
ארגון Fundación Reintegra הוכר כזוכה המקסיקני בפרס הקהילה הגלובלי של F1® Allwyn במסגרת גרנד פרי מקסיקו סיטי בפורמולה 1 לשנת 2026. הארגון, המתמחה מזה ארבעה עשורים במניעת אלימות ובשיקום בני נוער, זכה במענק בסך 100,000 אירו מטעם חברת Allwyn – חברה בתחום הבידור המבוססת על פעילות בתחום ההגרלות.

שרבון משיקה תוכנית מומנטום מתקדמת (AMP) במטרה לגייס ולפתח את הדור הבא של מנהיגים
Chervon משיקה את תוכנית Advanced Momentum Program (AMP), הכפופה למאט דפאו, סגן נשיא בכיר למכירות, הדרכה וגיוס

EIG ו-Acwa מכריזות על Plenum Power, שותפות אסטרטגית להשקעה בתשתית האנרגיה האמריקאית
השותפות משלבת את המומחיות של EIG בבניית פלטפורמות, בהשקעות ובמימון עם יכולות מקיפות של Acwa לפיתוח ולתפעול תשתית אנרגיה. השקת השותפות צפויה להיות מלווה בהתחייבות השקעה ראשונית בסך של כ-4 מיליארד דולר

ראס אל-ח'ימה חתמה על הסכם ידידות היסטורי ועל 10 מזכרי הבנות במהלך ביקור בדרג בכיר בדרום סין
השייח' סעוד בן סקר אל-קאסימי, חבר המועצה העליונה של איחוד האמירויות ושליט ראס אל-ח'ימה, נכח במעמד חתימתו של הסכם היסטורי בין ראס אל-ח'ימה למחוז פוג'יין שבסין, עם סיומו של ביקור בן שישה ימים בסין.

עלייה במחיר הצעת הרכש המפושטת למניות North Atlantic Energies
חברת North Atlantic France הודיעה היום על החלטתה להעלות את המחיר במסגרת הצעת הרכש הכפויה – שתוגש בהתאם להליך המפושט – עבור מניות North Atlantic Energies שאינן נמצאות בבעלותה (להלן: "ההצעה"), ל-75 אירו למניה.

Bitget, Reality ו-Keyring מביאים לראשונה לשוק מסחר בבסיס מניות מבוזר לחלוטין
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה דו"ח של מחקר משותף שערכה עם Reality ו-Keyring הבוחן כיצד אסימוני מניות יכולים לתמוך באסטרטגיות מסחר מעבר להשקעה מסורתית במניות.

U.S. Polo Assn פועלת בשלב מוקדם ליישום דרישת האיחוד האירופי לדרכון מוצר דיגיטלי
מותג הספורט הגלובלי ממפה מיליוני מוצרים זמן רב לפני המועד האחרון לעמידה בדרישות האיחוד האירופי
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI