דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: "הכל בגן" – תיאטרון באר שבע
ביקורת: "הכל בגן" – תיאטרון באר שבע
חיים נוי 17/06/13 |  צפיות: 2570

ביקורת: "הכל בגן" – תיאטרון באר שבע – קומדיה שחורה שצובעת בורוד את החיים הטובים

מאת חיים נוי

"הכל בגן" המועלה בתיאטרון באר שבע הוא קומדיה שחורה העוסקת בחיים הטובים של בני מעמד ביניים, המנסים לסייע לכלכלת המשפחה בתקופה של עלויות ויוקר המחייה.

הבמאית איה קפלן הצליחה ללהטט עם להקת שחקנים מוכשרת והפיקה מחזה קולח, מצחיק, מרגש, מותח והזוי לפעמים, המעניק לצופים שעה קלה של משב רוח צונן בימות הקיץ וגם מותיר את הצופים עם חוויה תיאטרלית מעניינת.

המחזאי הבריטי ג'יילס קופר העלה את מחזהו בשנת 1962 בלונדון וארבע שנים לאחר מכן, כאשר חזר מכינוס איגוד המחזאים, נפל מהרכבת ונהרג. שנה לאחר מותו, העלה המחזאי אדוארד אולבי גרסה אמריקנית למחזה.

עידו ריקלין תירגם ועיבד את הגרסה המקורית, העוסקת במעמד הביניים שאינו מצליח לגמור את החודש בכבוד ומעורר שוב סוגיה ישנה שכבר ראינו כמותה בכמה וריאציות. מה קורה, כאשר עקרת הבית מנסה להירתם לעול העבודה ולסייע בפרנסה.

בני הזוג אקטון הם אנשים סולידיים, המתגוררים בבית נחמד המוקף בגינה ומגדלים את בנם, נער בגיל ההתבגרות. בשל בעיות תקציב, מחליטה ג'ני אקטון לפרסם מודעת ביקוש עבודה, חרף התנגדות גורפת של בעלה. הישועה באה ממקום בלתי צפוי והעבודה שמניבה לג'ני סכומי עתק הם דגל אדום בעיניו של בעלה ברנרד, אך גם הוא נאלץ להתיישר לאור הנסיבות המיוחדות ומתיקותו של הכסף. במסיבה עליזה שהם עורכים בביתם, נחשפים סודות נוספים והסוף האבסורדי והטראגי הוא בלתי נמנע.

אביטל פסטרנק מגלמת בחינניות ובכישרון רב את ג'ני אקטון, האישה שמחליטה לסייע בפרנסת המשפחה. אביטל משחקת בהצלחה רבה, היא שוחה במקצועיות בכל תפניות העלילה ומגישה לצופים דמות שלמרות כל הבעייתיות שלה היא אהודה. אביטל היא שחקנית מצוינת.

יוסי מרשק מגלם את ברנרד, בעלה, והוא מצליח לגלם דמות נהדרת שלבטיה קורסים מול שפע הכסף הנערם מול פניו. יוסי מחזיק את המחזה בהצלחה רבה ומשחקו מצוין.

אביהוד תדהר משחק את בנם בן ה-15. נער מתבגר שמתעניין בספורט ולבסוף גם אינו בוחל בטיפה המרה שמזרים לגרונו מכר המשפחה. תדהר משחק ללא דופי ובאמינות רבה. משחקו הוא נפלא.

ולדימיר פרידמן הוא ג'ק פוסטר , מכר המשפחה, טרדן בלתי נלאה, העוגב על אשת הבית ולבסוף נופל קרבן לתסבוכת הנוראה שנוצרת. ולדימיר הוא שחקן נהדר ומשובח, משחקו מושלם.

מיכל ברנד היא לורה היקס ומשחקה מוצלח מאוד. היא מכרכרת סביב כולם ומקרקרת עם שגיאות ובונה דמות קצת משונה . מיכל היא שחקנית מצטיינת ורבת כישרון.

מולי שולמן מגלם את בעלה סטיבן היקס. מולי הוא שחקן רבגוני ורב פנים. משחקו כליל השלמות והחן. הוא מפגין מקצועיות רבה ומשחקו משובח מאוד.

קובי ליבנה הוא טום פלמר, ידיד נוסף בחבורה. משחקו ענייני מאוד, קולח, מקצועי ונעים במיוחד. קובי שחקן טוב מאוד.

הילה סורג'ון מגלמת את אשתו לואיז. הילה היא שחקנית מצוינת, נעימה ומלאת חן. יש לה יכולת מקצועית להפוך כל דמות למלאת קסם. הילה היא שחקנית מעולה. היא מרתקת בחנחוניה, בצעדי המחול, אפילו בקריצה שלה. משחקה ללא דופי.

חגית בן עמי גונבת את ההצגה בדמות האישה המסתורית המופיעה פעמיים במחזה. חגית היא כישרון מהלך, שחקנית מופלאה. כל גינוניה הם ייחודיים ונהדרים. אפילו המבטא שלה מוסיף עוצמה לדמות המרתקת שהיא מגלמת. חגית היא שחקנית מצטיינת.

סבטלנה סנדלר עיצבה תלבושות נהדרות, במיוחד של הבנות. המוזיקה של טל בלכרוביץ יפה מאוד ובמיוחד נעים היה לשמוע שיבוץ של שני קטעים מתוך המחזמר "הבית שלנו".התפאורה של יהודית אהרון היא יפה ופרקטית והגינה מוסיפה לה חן מיוחד. זיו וולושין אחראי לתאורה הנאותה .

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
חברת Learning Tree International זכתה בחוזה רב שנתי יחיד של נאט"ו NCIA לשירותי הדרכה מסחריים – IFB-CO-423236
חברת Learning Tree International, מובילה עולמית בתחום שינוי כוח אדם והכשרה טכנולוגית קריטית למשימה, זכתה בחוזה רב שנתי יחיד מסוכנות התקשורת והמידע (NCIA) של ארגון האמנה הצפון אטלנטית (נאט"ו) כשותפה בתעשייה לחינוך והכשרה.

משתתף ראשון בהגרלת הלוטו של איחוד האמירויות זכה בפרס משנה חיים של 5 מיליון דירהם
לאחרונה, הגרלת "יום המזל" של הלוטו של איחוד האמירויות הערביות חגגה ציון דרך משמעותי בכך שהעניקה לזוכה הראשון אי פעם בפרס השני סך של 5 מיליון דירהם, רגע מרגש עבור ההגרלה השבועית הפופולרית.

Mavenir משתפת פעולה עם TextNow כדי לפתח שירות 5G MVNO מבוסס אפליקציה
אימוץ ה-BSS ו-Core של Mavenir, הפועלים בענן, מתיישר עם ההתמקדות של TextNow בחדשנות לטווח ארוך

Andersen Consulting מרחיבה את יכולותיה באמצעות Assure Consulting
חברת Andersen Consulting מחזקת את הפלטפורמה שלה עם הצטרפותה של הפירמה משתפת הפעולה Assure Consulting, חברת ייעוץ ניהולי שמבוססת בגרמניה ומתמחה בניהול פרויקטים וניהול תיקי פרויקטים.

קיימברידג' מובילה עידן חדש של בשלות דיגיטלית בעידן הבינה המלאכותית
תוכניות הלימודים המעודכנות של קיימברידג' לאוריינות דיגיטלית לבתי הספר היסודיים ולחטיבות הביניים מספקות מסגרת עתידנית ללמידה אחראית של בינה מלאכותית ואוריינות מדיה

Vasion Output™ של Vasion מגיעה לאינטגרציה הסמכה ל-SAP® עם GROW עבור SAP ועם RISE ו-S/4HANA® Cloud
‏Vasion, חברה מובילה להדפסה ללא שרתים ולאוטומציית הדפסה חכמה, הכריזה היום כי Vasion Output קיבל את אישור SAP® כמוצר המשולב עם GROW עם SAP ומשולב עם RISE עם SAP S/4HANA® Cloud . הפתרון של Vasion נבנה במיוחד כדי למנוע את הצורך בניהול פלט מיושן המהווה חסם למעבר לענן.

ExaGrid זכתה בפרס חדש בתעשייה
אחסון גיבוי מדורג זכה להכרה בפרסי StorageNewsletter הראשונים

SheltonAI ממנה את עלי טאריק לראש תחום המזרח התיכון
SheltonAI, פלטפורמת הבינה המלאכותית המוסדית לקרנות פנסיה וקרנות עושר ריבוניות, מודיעה על מינויו של עלי טאריק למנהל בפועל וראש תחום המזרח התיכון.

זום מציגה את הדור הבא של Zoom Virtual Agent לאוטומציה של פתרון בעיות מקצה לקצה עבור לקוחות
יכולות חדשות של סוכנים וירטואליים מפחיתות את מאמצי הלקוחות, מונעות פניות חוזרות ומעניקות למנהלי השירות ביטחון להרחיב את האוטומציה כאשר 43% מהצרכנים אומרים שצ'אטבוטים לא מצליחים לפתור את הבעיות שלהם, Zoom Virtual Agent 3.0 יכול לעזור לארגונים לסגור את הפער הזה.

WALLIX מחזקת את נוכחותה האסטרטגית במזרח התיכון ככל שהביקוש לריבונות דיגיטלית מואץ
WALLIX (Euronext ALLIX), ספקית תוכנה אירופאית לאבטחת סייבר המתמחה בניהול זהויות וגישה (IAM) ומובילה אירופאית מוכרת בתחום ניהול גישה מועדפת (PAM), מציינת 10 שנים של צמיחה מתמשכת במזרח התיכון.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI