מי שתייה הם חיוניים לנו ולגוף שלנו, כדי שנהיה נמרצים וערניים. לא סתם מציעים לנהגים עייפים לעצור בצד ולשתות מים, כי המים מרעננים אותם ועוזרים להם להמשיך בדרך, גם בנסיעה בשעת לילה מאוחרת.
אבל מי שמרבה לשתות מים, כמו שצריך, וכבר התרגל למים מינרליים, לא ישמח כשיציעו לו מי ברז רגילים שלא עברו תהליך ניקוי וטיהור. מי שצורך מים מינרלים כבר שנים, או אפילו חודשים, יוכל לזהות את ההבדל בין מי ברז למים המזוקקים, וההבדל מורגש עוד יותר כשמדובר במים בטמפרטורת החדר.
אבל מה לעשות שמים מינרלים הם דבר לא זול (כשמחשבים את הסכומים המצטברים עם הזמן). מזל שיש עוד שיטות וגם מכשירים לניקוי של המים שאנחנו שותים, והרבה מהם פועלים עם מערכות אוסמוזה שמנקות את המים, מערכות פשוטות אבל חכמות ויעילות מאוד.
יצא לכם פעם לראות מיני בר מים בבית של מישהו או במשרד? מכשיר שכזה עוזר לנקות את המים ולאפשר צריכת מים נקיים שלא עולה בעלויות שלה על צריכה של מי ברז רגילים. המכשיר מתחבר למערכת המים, והמים עוברים תהליך טיהור לפני שהם יוצאים מהמכשיר אל הכוס שלנו.
כיום אפשר למצוא מיני בר למשרד ולבית, וגם למוסדות, במחירים עיצובים וגדלים שונים. לרוב, מה שזול יותר פחות טוב או שהוא עדין יותר ולכן יש לו נטייה להיהרס מהר יותר. על כן, אם מגיעים להחלטה לקנות מכשיר מים לבית או למשרד, כדאי להשקיע יותר כסף כדי לקבל מכשיר איכותי יותר שמאריך חיים.
לפני שמתחילים לחפש מכשירי מים, כדאי קודם כל לבדוק מה רוצים, מה צריכים ומה יתאים. בדיקה פשוטה וקצרה זו תזרז את תהליך השוואת המכשירים והמחירים. לצורך הדוגמא, אם אתם גרים בדירת חדר קטנה עם מטבח קטן, כדאי שתתמקדו בחיפוש של מיני ברים, במקום מכשירי מים גדולים לריצפה.
אם אתם אוהבים דברים חדשים ונוצצים, והעיצוב חשוב לכם, כמו שציינו, יש שלל עיצובים וצבעים למכשירי החשמל, כולל קווים ישרים ועגולים, רכים יותר, צבעי אדום, צהוב, כחול ועוד.
אם התקציב שלכם נמוך יותר ממה שמכשיר מים דיגיטלי דורש, תוכלו להתפשר על החלופה- ברז שמחובר למערכות מים. מתקינים אותו לצד הברז הרגיל במטבח, ומחליפים מעת לעת את המסננים.