חברת בזק בינלאומי ממשיכה לבצע השקעות למען לקוחותיה. לאחר הכבל התת ימי שהעלה מדרגה את ביצועי האינטרנט בישראל, משיקה היום (א') בזק בינלאומי בהשקעה של כ-10 מיליון ₪ את הפרויקט המוביל בישראל בתחום המחשוב בענן : ה- Virtual nest.
פרויקט אסטרטגי זה הינו תוצר של עבודה מעמיקה של החברה אשר כללה מחקרים וקבוצות מיקוד לגבי צרכי הלקוחות העסקיים מעולם שירותי המחשוב בענן וכן לווה בסגירת הסכמים עם חברות ה-IT מהמובילות בעולם, כתשתית לשירות המושק היום.
שוק התקשורת והמחשוב עובר בשנים האחרונות מהפיכות ושינויים רבים בתחומי הטכנולוגיה, הכלכלה והרגלי השימוש. השילוב של שינויים אלו לצד הצרכים העסקיים של עסקים שונים, מייצר שינוי באופן האספקה של שירותי המחשוב בישראל.
בזק בינלאומי מציעה בשנים האחרונות ללקוחותיה מגוון שירותי מחשוב במודל של שירות בענן. מודל זה מייתר את הצורך של עסקים ברכישת "ברזלים" ומעניק ללקוח הקצה יכולות גדולות ומשמעותיות מאלו שהיו זמינות לו עד היום על גבי החומרה המקומית שברשותו. מעבר לכך, החברה התמחתה בשנים האחרונות בהקמת עננים פרטיים ייעודיים לחברות ולארגונים, כאשר הדוגמא המובילה לכך הינה הענן של משרד החינוך המשרת כ-4,500 בתי ספר בישראל.
היום בזק בינלאומי לוקחת צעד נוסף ומקימה את ה- Virtual nest, חנות ענן אשר תהווה פלטפורמת שירות מתקדמת, הזמינה 24/7 ובלחיצת כפתור תאפשר ללקוחות לרכוש ולהפעיל שרתים וירטואליים לאחסון, גיבוי, שרתי WEB וסביבות פיתוח ובדיקות - מכל ממשק אינטרנטי ובעלויות נמוכות המותאמות למסגרת התקציב גם של עסקים קטנים. שירות זה רלוונטי גם לעסקים בינוניים, סטארטאפים וחברות בצמיחה שיוכלו להרכיב לעצמם פתרונות מחשוב בהתאם לצרכים המשתנים של הארגון.
בהמשך מתכננת בזק בינלאומי לאפשר במסגרת חנות הענן גם רכישת פתרונות תוכנה וכלים לניהול המשרד לצד פתרונות ושירותים נוספים כדוגמת רישוי, מרכזיות ומוקדי שירות בענן.
באמצעות השירות החדש של בזק בינלאומי, יוכל כל עסק קטן כגדול להשתמש בתשתיות הווירטואליות, השרידות והמגובות של בזק בינלאומי במקום במערך המחשוב הפיזי הקיים שלו וליהנות מיתרונות של שדרוג ותחזוקת התשתיות, שימוש במשאבי מחשוב על פי צריכה בפועל ויכולת לגדול ככל שנדרש ללא צורך בהשקעות גדולות מראש ועם יכולת לגמישות עסקית, המאפשרת להוציא לפועל יוזמות ופעילויות הדורשות משאבים, אד- הוק.
כך למשל, בחברה הנערכת לכמה שעות של עומס מוגבר/ קמפיין ייעודי וכד', יכול מנהל מערכות המידע להזמין שרת לשעתיים בלבד ולכבותו עד הפעם הבאה. השרת ייכנס לפעילות תוך 30 דקות מרגע ההזמנה. באופן זה, מאפשרת בזק בינלאומי ללקוחותיה לחסוך את עלויות הרכישה, החיבור והשימור של מערכות IT מורכבות.
הענן שהקימה בזק בינלאומי מבוסס על פתרונות של יצרניות הIT המובילות בתחום זה בעולם. מערכת הניהול והאוטומציה של BMC,תשתית שרתים של Cisco, תשתית וירטואליזציה של vmware, פתרונות אחסון מבית EMC ,פתרון Load balancer לאיזון עומסים בין שרתים מבית F5 ומערך אבטחת מידע מבית Check Point.
איציק בנבנישתי, מנכ"ל בזק בינלאומי "בזק בינלאומי מיישמת פתרונות ענן זמן רב. אנו חברת שירותים ופתרונות מנוהלים, כך שמחשוב ענן כטכנולוגיה, מודל עסקי ו- delivery של פתרון מוכרים לנו וסינרגטיים לחוזקות הטבעיות שלנו. כחברה שמביטה קדימה אל עתיד פתרונות הIT ולאור הדרישה והניסיון שצברנו בהטמעת והעברת לקוחות עסקיים רבים למודל IT as a Service , היה זה רק נכון שנקים את הענן הציבורי הגדול בישראל. ה-Virtual nest פוטר את הלקוחות מן העול של ניהול עצמי של תשתיות המחשוב והרשת ומאפשר להם ליהנות מן השירות בטכנולוגיה המתקדמת ביותר ובלחיצת כפתור".
מחקר של גרטנר שפורסם בתחילת 2014 מנבא כי בחמש השנים הקרובות צפויה צמיחה שנתית ממוצעת (CAGR) של 17% בשוק הענן העולמי . זאת ועוד, בשנים האחרונות אנו עדים לצמיחה עולמית בשיעורים דו-ספרתיים במעבר משרתים ארגוניים לפתרונות מבוססי ענן. על פי מחקר אחר של גרטנר אשר פורסם בפברואר 2013 , שיעור הצמיחה השנתי הממוצע (CAGR) של תשתיות מחשוב כשירות וירטואלי לאורך 5 שנים (2011-2016) עומד על 41% בהשוואה לשירותי ענן אחרים המוצעים כיום.