דף הבית ביטוח ביטוח בריאות הידעת? ביטוח סיעודי קבוצתי הולך להתבטל בסוף השנה
הידעת? ביטוח סיעודי קבוצתי הולך להתבטל בסוף השנה
חיים כהן 13/09/14 |  צפיות: 17320

במהלך 2013 פרסם המפקח על הביטוח תקנות בהן החל מהשנה הבאה 2014 חברות הביטוח לא יוכלו לבטח בביטוח קבוצתי לחברות ולארגונים את רובד הביטוח הסיעודי. כמובן שימים עברו והמפקח החליט לדחות את החלת החוק לתחילת 2015. כיום למעלה ממיליון מבוטחים, חברים בביטוח סיעודי קבוצתי שנערך עבורם במקום העבודה או באמצעות ארגון או איגוד חברתי (כגון: הסתדרות המורים, ארגון צוות, קרנות השוטרים והסוהרים, עורכי דין, עובדי התעשייה הביטחונית הקיבוצים ועוד(.

מבוטח אשר יבקש להמשיך להיות מבוטח בביטוח סיעודי, יצטרך לעשות זאת בפוליסה פרטית עם כיסוי ביטוחי אישי אותו יצטרך להתאים עבורו ולממן מכיסו האישי באופן נפרד.  כיום כאמור, קיים בביטוח הקבוצתי, רובד סיעודי המכסה כחלק מן "חבילת הביטוח".  יחד עם זאת, התיר המפקח על הביטוח את המשך שיווקן של הביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים הנמכרים ומשווקים באמצעות קופות החולים.

במהלך 2013, משרד האוצר בחן במשך תקופה ארוכה  את פוליסות הביטוח הסיעודי הקבוצתי ומצא כי הן לא מטיבות עם הצרכן ולעיתים יוצרות מצב של "הפתעות בקופה".

אז למה דווקא עכשיו?

פוליסות הביטוח הקולקטיביות  הינן פוליסות המיועדות לתקופות קצובות של מס' שנים. לאחר מכן, בעת החידוש, חברת הביטוח הייתה בודקת מחדש את הסיכון הקיים במבוטחים, בהתאם לגיל המבוטחים, ומעלה את הפרמיה בהתאם לצורך.

לדוגמה: במקום עבודה בו רוב העובדים הינם חבר'ה צעירים (היי-טק לדוגמה),  התשלום ימשיך ויהיה נמוך, יחד עם זאת אם פרש לפנסיה אחד העובדים והמשיך להיות חבר בביטוח הקבוצתי, ימשיך ליהנות הוא מעלות נמוכה בגין הביטוח, הסיכון הינו נמוך בשל גילם של יתר העובדים ולכן אותו פנסיונר ימשיך לשלם את אותו מחיר. מנגד, באם נבחן מפעל יצרני, בו עובדי המפעל בגילאים שונים ומגוונים וממשיכים הם להתבגר מבלי שיכנס למעגל העובדים "דם חדש", אותם עובדים עתידים לשלם מדי תקופת חידוש (3-7 שנים) לביטוח פרמיה גבוהה יותר, על כן בשלב בו יזדקקו לביטוח בצורה החיונית ביותר – גיל הפרישה, העלות תהיה כה גבוהה עד שלא יוכלו לשאת בה.

מה הפתרונות שיש לנו כיום?

· לפני שיכנסו התקנות לתוקף, אנו ממליצים לבחון מול סוכן הביטוח האישי שלכם את האפשרות לרכישת ביטוח סיעודי פרטי בפרמיה קבועה. פרמיה קבועה היא הדרך היחידה שלנו להבטיח עלות קבועה בגין הביטוח הסיעודי.

· ניתן לרכוש ביטוח סיעודי אשר ישלים את הכיסוי הקיים באמצעות קופת החולים ובכך להתאים את העלות והכיסוי בצורה אישית ובהתאם לסיכון הקיים (גנטי, סיכון שבאורח החיים וכד').


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים כהן


 


מאמרים נוספים מאת חיים כהן
 
השוואת ביטוחי חיים
שלשה סוגי ביטוח חיים ישנם: פוליסת 'ריסק', 'חיסכון' והשלישית היא הפוליסה המעורבת במאמר הבא ננסה להסביר את ההבדלים ביניהם

השוואת מחירי ביטוח ושרותים פיננסים
אם אי פעם ניסיתם לעשות השוואה בין שני מוצרים או יותר ונעזרתם ברשת על מנת לקבל אינדיקציה, המאמר הזה בשבילכם.

מדריך להשוואת מחירים בענפי הביטוח
מי מאיתנו לא עמד בסופר מרקט והתלבט אם לבחור מוצר כזה או מוצר כזה? למה שלא נוכל לבצע השוואת מחירים לביטוח בדיוק באותה צורה?

השוואת מחירי ביטוח חיים
איך יכול להיות שבשנת 2015, בעולם בו המידע הינו נגיש לכל, עדיין לא קיימת דרך לעשות השוואת מחירי ביטוח חיים קלה ונוחה?

הידעת? ביטוח סיעודי קבוצתי הולך להתבטל בסוף השנה
במהלך 2013 פרסם המפקח על הביטוח תקנות בהן החל מהשנה הבאה 2014 חברות הביטוח לא יוכלו לבטח בביטוח קבוצתי לחברות ולארגונים את רובד הביטוח הסיעודי. כמובן שימים עברו והמפקח החליט לדחות את החלת החוק לתחילת 2015.

למה באמת צריך סוכן ביטוח? האמת שחברות הביטוח הישירות משתלות להסתיר מכם.
כבר יותר מעשור, בכל הפסקת פרסומות בערוצים המסחריים חברות הביטוח הישירות "אוכלות לנו את הראש" וטוענות "למה לממן סוכן?" וכדאי לעשות ביטוח באופן ישיר ולחסוך בכסף.

איפה לעשות חיסכון לילד? האם חיסכון פיננסי בחברת ביטוח, פקדון בבנק או קרן נאמנות?
במאמר זה ריכזנו את אפיקי חיסכון אשר עומדים לרשותנו בתקופת ריביות נמוכות, ומה היתרונות והחסרונות. איך תעזרו לילד לקנות דירה, להוצאות החתונה, או ללימודים באוניברסיטה?

כפל ביטוח, מהו?
בעולם בו אנו מקבלים שירות ממס' רב של גופים בתחום הביטוח, קיימת שכיחות גבוהה יותר לכפל ביטוח. כפל ביטוח למעשה הינו מצב בו למבוטח 2 ביטוחים אשר מטרתם להגן מפני אותו סיכון
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI