דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: "תעלת בלאומילך" - תיאטרון הקאמרי
ביקורת: "תעלת בלאומילך" - תיאטרון הקאמרי
חיים נוי 05/10/14 |  צפיות: 2594

ביקורת: "תעלת בלאומילך" – שוב חופרים את רחוב אלנבי בקומדיה הקלאסית של קישון – מצחיק והזוי, אך לא מגיע לרמת הסרט – קטעי תנועה ותפקידים אפיזודיים מבריקים

 

מאת חיים נוי

"תעלת בלאומילך" שכתב וביים אפרים קישון הפכה לסרט קאלט, הזוי ומיוחד. הסרט כלל שחקנים נודעים וניצל, בין היתר, את החפירות האמיתיות שנערכו בשעתו ברחוב אלנבי לצורך בנית מעברים תת קרקעיים.

אלי ביז'אווי וגורי אלפי עיבדו את התסריט וביימו את ההצגה החדשה שעלתה בתיאטרון הקאמרי כשהם מתבססים על אותן דמויות ואפילו על דמיון מוחץ בין גיבורי הסרט לבין מי שמגלמים אותם בהצגה. התוצאה היא קומדיה קלילה ודווקא בהחלט נעימה ונאה, שזורה בהברקות בימוי, בקטעי כוריאוגרפיה קסומים ובליהוק שחקנים מצוינים בתפקידי משנה. ההצגה לא מגיעה לרמת הסרט וזאת , אולי, כיון שאנו נוטים להתייחס לסרט כאל "כזה ראה וקדש" ואולם ההצגה הנוכחית היא בהחלט קולחת, מצחיקה, משובצת בשחקנים משובחים ואין ספק שקישון עצמו אילו היה צופה בהצגה היה טופח על שכמם של היוצרים ומפטיר "כל הכבוד, ארבינקא".

העלילה הידועה עוסקת במטורף שנמלט מבית חולים לחולי נפש, גונב מקדחת כבישים ומתחיל לקדוח ברחוב אלנבי. הדיירים שחייהם הפכו בלתי נסבלים, מתקשרים לעירייה, אלא ששם לא ממהרים לעצור את המהומה וכל אחד מנסה לנכס לעצמו את היוזמה הברוכה למען העיר. שני מנהלי הדרכים והכבישים מנגחים זה את זה ומגבבים דברי הבל באזני ראש העיר הבובה, והכול נערם ונמזג למהומה רבתי עד שהים פולש לרחוב והופך אותה לוונציה של המזרח התיכון. רק פקיד עייריה זוטר שמאוהב בבתו של אחד השכנים צועק כי המלך הוא עירום. אבל, איש אינו שומע לו ובסופו של דבר הוא מוצא עצמו בבית החולים לחולי נפש.

ההצגה בנויה כבעין סרט קומיקס והדמויות הן קריקטורות מהלכות והזויות. כמעט כל התפקידים מאויישים בידי שחקנים הדומים לשחקנים ששיחקו בסרט, באביזרים, תלבושות, פאות נכריות ומימדי הגוף.

אלי ביז'אווי וגורי אלפי הצליחו לקבץ את הסרט והעלילה לתבנית קולחת , מצחיקה ובהחלט הזויה. הגרוטסקה והקריקטורות המהלכות על הבמה הן משובחות.

המוזיקה המקורית של קרן פלס היא מצוינת ורעשי הרקע הכלולים במוזיקה הם מוצלחים, לדעתי, באופן מיוחד.

שלומי אברהם מגלם את בלאומילך והוא אינו פוצה את פיו עד לסיום ההצגה ושם הוא דווקא משתפך. אפילו רעמת השיער שלו דומה לזו שהייתה לבומבה צור האגדי. אברהם משחק כהלכה , בשובבות ובקור רוח והוא מצליח לגלם את התפקיד באורח יפה מאוד.

גורי אלפי מגלם את ציגלר, פקיד העירייה שבעצם מגלה שהכול הוא עורבא פרח ואין בכלל תכנית לחפור ברחוב אלנבי, אלא שאיש לא שומע לא והוא מפוטר ולבסוף מאושפז. גורי אינו מפריז במשחק. הוא מאופק די הצורך ואינו מתפרע ולכן הוא משחק באורח נהדר וראוי.

יצחק חזקיה מגלם את צוקרמן השען ולמרות שזהו תפקיד שקטן על חזקיה הענק, הוא מבצע את התפקיד באורח מצוין.

נטע גרטי היא דבורה צוקרמן המאורסת כבר חמש שנים לציגלר ומשחקה נעים ומוצלח.

יואב לוי מגלם גם את אחד הדיירים וגם את שולטהייס מנהל אגף הכבישים וככזה הדמות היא ציורית, מגוחכת כהלכה ומצוינת.

גולן גרוס מגלם גם את הדייר הרופא וגם את עוזר ראש העיר והביצוע שלו הוא מעולה.

רוני גולדפיין מגלמת את אשת הרופא ואת מזכירתו של קובישבסקי מהעירייה ודמותה כמזכירה היא נפלאה ביותר. הקטע שלה כמלצרית בסעודת התה היא מופלאה.

עזרא דגן כשכן חרש ונרגן וכראש העיר הוא כליל השלמות. עזרא מגלם את ראש העיר הציורי והנטול חוט שדרה באורח ראוי לכל תשבחת. דגן הוא שחקן מקצועי מצוין.

קובי פרג' מגלם באורח טוב מאוד את השוטר אזולאי ואבי טרמין מגלם בהצלחה את רב פקד לבקוביץ.

שמואל וילוז'ני מצוין כדר' קובישבסקי מהעיריה. וילוז'ני הוא קומיקאי בחסד והוא מקפיד לא לחרוג מגבולות הטעם הטוב , אינו מתפרע או צורח וכל משחקו הוא מאופק, מענג, מהנה ונופת צופים. וילוזני הוא שחקן נהדר.

מי שגונבת למעשה את ההצגה ודווקא בתפקיד משני היא איה גרניט-שבא . איה מגלמת את הדיירת יאקוסטה, תפקיד שאותו גילמה בסרט אימה , זהרירה חריפאי וכן את המזכירה איילה. איה בהחלט גונבת את ההצגה דווקא בתפקיד המשני של המזכירה של שולטהייס בזכות הליכתה, ציוציה ומשחקה המלא כישרון ויכולת מימיקה מצויינים, המעניקים לתפקיד מימדים קריקטוריסטים וכאילו נלקחו מסרט מצויר.

ברק פרידמן ורעיה לידר משלימים את הלהקה בתפקיד פועלים ובבצוע יפה.

ערן עצמון עיצב תפאורה פשוטה מאוד של יריעת בד ענקית המדמה את הבניין והרחוב והתוצאה בהחלט מעניינת ומיוחדת ונאה. אורנה סמורגונסקי עצבה את התלבושות הנאות והמוצלחות. קרן גרנק אחראית לתאורה הראויה.

שבחים מיוחדים מגיעים ליניב הדר על הכוריאוגרפיה המופלאה במיוחד בסצנת סעודת התה.

הבעיה בהצגה שהצופים משווים אותה מיד לסרט הנוסטלגי , אך הדבר אינו כך. הסרט היה ויהיה סרט קאלט וזכור לטוב גם בשל השחקנים האדירים שכיכבו בו, ובין היתר שרגא פרידמן הגאון ובומבה צור, זהרירה חריפאי וכל הקאסט ההוא. בבואתם בהצגה אינה משתווה להם אמנם, אבל גם כך, למען הדור שלא ידע את בומבה ואת קישון, זוהי הצגה שנעים להתרפק עליה ולהעביר שעה וחצי של קורת רוח .

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
קול קורא למועמדים: פרס האזרח הגלובלי לשנת 2026
חברת Henley & Partners, חברת תכנון מגורים ואזרחות בינלאומית מובילה, בשיתוף פעולה עם Andan Foundation, ארגון הומניטרי ללא מטרות רווח שוויצרי, שמחה להודיע ​​על הקריאה להגשת מועמדויות לפרס האזרח הגלובלי לשנת 2026.

Bitget מעניקה לבינה מלאכותית חשבון מסחר משלה, ומתקדמת לעבר בורסה טבעית עבור סוכנים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, הציגה מבנה חשבון חדש המאפשר לסוכן המסחר מבוסס הבינה המלאכותית שלה, GetClaw, לבצע עסקאות באופן אוטונומי בתוך סביבת חשבון ייעודית, ובכך מסמנת שלב חדש בהתפתחות של מסחר מונע בינה מלאכותית.

Bitget מכניסה קריפטוגרפיה להוצאות היומיומיות עם השקת Bitget Card באזור אסיה פסיפיק
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, בשיתוף פעולה עם Visa ו-DCS, השיקה את Bitget Card בשווקים נבחרים באזור אסיה פסיפיק (APAC), והרחיבה את השימוש במטבעות קריפטוגרפים מעבר לבורסות, אל תוך ההוצאות היומיומיות, כשהיא מסמנת צעד נוסף לקראת חוויה פיננסית אחודה יותר בה נכסים דיגיטליים פועלים בשקט ברקע של חיי היומיום.

Egg Medical משיקה את EggNest™ Complete Flex: הגנה ללא סינר, ללא בנייה, השבתה או שיבושים
Egg Medical מכריזה על השקת EggNest™ Complete Flex, התקדמות פורצת דרך בתחום ההגנה מפני קרינה המאפשרת לרופאים לעבוד בבטחה ללא סינר או עם סינרי עופרת קלים במיוחד - ללא צורך בבנייה, שינויים מבניים או זמן השבתה פרוצדורלי.

מנכ"ל Datavault AI, נתניאל ט. בראדלי, יעביר נאומים מרכזיים בנושא פורץ דרך בתחום אסימוני נכסים מציאותיים
מנכ"ל Datavault AI, נתניאל ט. בראדלי, יעביר נאומים מרכזיים בנושא פורץ דרך בתחום אסימוני נכסים מציאותיים RWA בכנס CONV3RGENCE לונדון ו- AssetRush × Zurich 2026 בניית מומנטום עולמי לקראת אירוע XRP בטוקיו הקרוב

Axi משיקה סדרת וובינרים חינמית בנושא פורקס להעצמת סוחרים חדשים באמריקה הלטינית
ברברה מורנו, סוחרת ומאמנת חשיבה ידועה, מובילה יוזמה חינוכית כדי לענות על הביקוש הגובר למיומנויות מסחר מעשיות ברחבי אמריקה הלטינית

מידע למשקיעי DNOW: אם סבלתם הפסדים ב- DNOW Inc. (NYSE: DNOW), אתם מוזמנים ליצור קשר
מידע למשקיעי DNOW: אם סבלתם הפסדים ב- DNOW Inc. (NYSE: DNOW), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי דין בנוגע לזכויותיכם.

ביטגט משיקה תוכנית VIP Fast Track לניהול חוזים עתידיים, ספוט ואחזקות נכסים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה היום את תוכנית ה-VIP Fast Track, קמפיין חדש שנועד לעזור למשתמשים להגיע לרמות VIP גבוהות יותר באמצעות מסלולי מסחר מותאמים אישית בחוזים עתידיים, ספוט ואחזקות נכסים.

Gradiant זכתה בחוזה מים משמעותי עבור מרכז נתונים היפרסקייל בבריטניה
Gradiant, חברה עולמית מובילה לפתרונות מתקדמים למים ושפכים, זכתה בחוזה לתכנון והקמה של מתקני טיפול במים עבור מרכז נתונים היפרסקייל בדידקוט, אוקספורדשייר בבריטניה.

U.S. Polo Assn. תמכה באליפות הבין-מכללתית הלאומית של ליגה א, והציגה את עתיד ספורט הפולו
גמרי הנשים והגברים של ליגה א ישודרו בתוכנית 'Breakaway: Polo in College' ב-ESPN
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI