זה הזמן לבצע בדיקה מקיפה של הגג, ולדאוג לאיטום מחדש אם יש צורך בכך, לפני שיתחילו לבקר הגשמים הנוטים להציף את הסדקים הקטנים, אשר לא מפריעים לנו כלל בעונת הקיץ. יורם טל המנהל את חברת א.א.א אוטמים המבצעת עבודות איטום גגות, אומר כי בעונת הגשמים מתבצעים רק תיקונים נקודתיים של חורים וסדקים שהתגלו באיטום. כך מגיעים מוכנים לעונת הגשמים הבאה.
העונה הלחוצה של התחום מתחילה בחודש אוגוסט וממשיכה עד דצמבר. בחורף ובגשם יש בעיה לאטום, כי מזג האוויר משתנה וצריך לחכות ליום לא גשום.
בעלי המקצוע, בתחום הגגות, פנויים יותר בעונות החמות ולכן כדאי מאוד להזמין בעל מקצוע בזמנים תחרותיים. כך תוכלו ליהנות ממחירים תחרותיים, מבצעים והנחות.
אל תהססו, תיקון הגג בטרם עונת הגשמים, יחסוך לכם פעמיים- גם על התיקון היקר של הגג בחורף, וגם על תיקון הנזקים שהיו נגרמים בעקבות חדירת המים.
ישנן 3 שיטות עיקריות אשר משמשות לאיטום גגות, כאשר חשוב להבדיל בין סוגי הגגות השונים, על מנת לבחור בשיטת האיטום המתאימה והטובה ביותר לגג.
זיפות - שימוש בזפת לאיטום גגות היה נפוץ מאד בעבר, וגם כיום ישנם רבים שמשתמשים בה בשל מחירה הזול. בשוק הישראלי היום קיימים סוגים שונים של זפת באיכות גבוהה מאוד. איטום גגות באמצעות זפת דורש ידע וניסיון רב חשוב לבחור בעל מקצוע מנוסה ומקצועי כדי לא לסבול מנזילות כבר בחורף הבא. יריעות ביטומניות - שיטת איטום זו מתאימה לגגון בטון או בטקל, או לגגות מרוצפים. מדובר על 2 שכבות של יריעות איטום חזקות, אשר מונחות על כל שטח הגג, כאשר עליהן מונחת שכבה של אגרנט לבן – שנועדה להגן על היריעות בעונת הקיץ, מחום השמש. להמשך קריאה איטום בהתזה - חומרים פולימריים נמרחים על הגג בדומה לזפת, אך בניגוד לזפת, הם לבנים ואינם קולטים חום, וגם אינם פולטים חומרים רעילים בשום מצב, כך שהם מתאימים לשימוש בכל עונות השנה. עם זאת, חשוב לדעת שהאחיזה של החומרים הפולימריים בגג חלשה יחסית, ולכן הם מתאימים בעיקר לגגות שאינם מיועדים לדריכה. חשוב לדעת, שחומרים פולימריים מנוגדים ליריעות הביטומניות. לכן, אם אוטמים את הגג בשיטה אחת, לא תהיה אפשרות לאטום אותו לאחר מכן בשיטה השנייה.