יש לשים את הדגש האם מדובר בעסק שטרם קיים, באחד שכבר קיים ונתקל בקשיים או למעשה מדובר במקרה קריטי של הצלת עסק לפני פשיטת הרגל על מנת לדעת איך להיערך לפרויקט. כמובן שהדבר האידאלי הוא לבצע ייעוץ עסקי טרם פתיחת העסק וכך ניתן להתחיל את הדרך בצורה נקייה תוך הובלתו בנתיב מסודר ובטוח שתואם לו במיוחד.
כאשר מחליטים להקים עסק בתחום מסוים אשר יש לכם בטחון כי אתם שולטים בו ויודעים אותו על בוריו, זה עדיין לא אומר שהעסק שלכם ישרוד ובטח שלא מבטיח הצלחה. אז רגע לפני שאתם שמים את כל החסכונות שלכם ויוצאים למסע של הקמת עסק, וודאו כי אתם ערוכים לכך ויודעים לנתב בתוך הדרך העקלקלה והתובענית זו. חשוב ללמוד את הנושא ולהבין את השוק ואת הפוטנציאל הטמון בכל אחד מהתחומים בענף אליו המקום משתייך.
ייעוץ עסקי – מי צריך את זה בכלל?
לכל עסק, קטן וגדול, תמיד יש מה לשפר וכך יהיה ניתן לגדול ולהרחיב אותו בתחום בו הוא עוסק. לכל מי שמעוניין לפתוח עסק קטן ובינוני או כבר בעל עסק, כדאי להתייעץ עם המומחים בתחום ולמצוא את האיזון הנכון למנהל ולעסק על מנת להפחית ממנו את העומס על ידי ארגון מחדש של תחומי האחריות.
כל מנהל צריך להבין ולזכור – לא ניתן לבצע הכל לבד. קיימים מגוון רחב של תחומים אשר יש למנות אחראי מטעם המנהל עליו ואשר הוא יוריד את העול מכתפיו של המנהל, כי לא יכול להיות שאדם אחד יעשה את כל העבודה. כמו כן במידה ויש בעסק מספר עובדים, כדאי לבדוק כי חלוקת העבודה היא נכונה ומאוזנת ובצורה זאת לאפיין את התפקיד של כל עובד על פי עקרונות שתואמים את הצפיות המשותפות שלכם. באמצעות ייעוץ עסקי תוכלו לעשות סדר בבלאגן ולצמוח מהמקום הזה, תוך שיפור ההתנהלות אשר באופן ישיר משפיע על איכות המוצר שאתם מספקים והלקוחות ירגישו זאת מיד.
כמו כן, יש להפריד בין התחום של מכירה ושיווק לבין התניית שירות או אספקת המוצר ולשאול את עצמנו מי עושה מה? מפני שכל עסק צריך שיווק והשאלה היא האם יש מספיק כוח אדם לשם כך, או לחלופין האם יש לך לעסק את הידע המקצועי על מנת להביא אליו לקוחות? כל אלו שאלות הכרחיות שכדאי לשאול את עצמנו במידה ואנחנו בעלי עסק או מעוניינים לפתוח עסק בעתיד.