חדירת רטיבות מחוץ למבנה, עלולה לפגוע בצורה משמעותית בשכבות השפכטל והטיח. ישנן מספר סיבות מדוע הרטיבות הצליחה לחדור, לתוך המבנה תוך כדי גרימה לאזורים לחים בקירות הפנימיים. ניתן לראות חדירת רטיבות על ידי, התקנה לא נכונה של צנרת מזגן או כל צנרת הנכנסת לתוך המבנה. ניתן גם לראות קירות עם חיפויים שונים אשר אינם אוטמים את הקירות ואף ניתן לראות סדקים חיצוניים המצביעים על האפשרות לחדירת רטיבות ופגיעה בקירות.
כך או כך לרוב מדובר בחדירה של רטיבות מחוץ למבנה, אל תוך הקירות וגרימה למצב המחייב טיפול.
כמובן שיש לאטום את מוקד הרטיבות החיצוני על מנת לטפל בקירות הפנימיים, אך המאמר שלפניכם מדבר על השלב שאחרי זיהוי מקור החדירה ואיטומה. כמובן שיש להמתין מספר שבועות, על מנת לקבל התייבשות מלאה של האזור "הנגוע". כל ניסיון להקדים או לזרז את התהליך, עלול לגרום להתנתקות חומרים אשר ימרחו על האזור הלח והקורוזובי.
ישנה מעיין קורוזיה אשר מתפתחת על ידי החומרים בתוך הקירות שלנו, כאשר מגיעים במגע עם רטיבות לאורך זמן. ניתן לראות סוג של קצף לבן או התפוררות דקה מאוד בגוון לבן, על גבי האזורים הפגועים. ישנם גם סוגי כתמים שונים אשר יכולים להופיע, כמו הכתמים הכתומים אשר הינם תוצאה של קורוזיה המגיעה מתוך ברזלי הזיון אשר נמצאים בבטון. ניתן גם לראות סימנים אפורים המעידים על עובש או ממש ירקת, המעידה על אזורי התרכזות של הרטיבות.
איך מטפלים ברטיבות בקירות?
אז כמו שאמרתי, מדובר אך ורק על קירות יבשים לגמרי ולאחר שבוצע איטום חיצוני. צריך להתחיל לקלף שכבות רופפות ומומלץ להגיע עד לשכבת הטיח, אותה שכבת בסיס המשמשת כשכבה ראשונה לפני כל השפכטלים והצבע. לאחר קילוף וגירוד, ניתן לשייף את האזור ולבדוק אם נייר השיוף נרטב או שנשאר יבש. לאחר השיוף ובמצב של נייר יבש, ניתן למרוח שתי שכבות של פריימר מקשר. אני ממליץ על פריימר מקשר על בסיס שמן, לדעתי מדובר בחומר בעל עמידות גבוהה יותר. לאחר מריחת הפריימר, מורחים שפכטל חוץ בשכבה נדיבה וממתינים ליבוש מלא. מומלץ למרוח שכבה נוספת של פריימר ולאחר מכן למרוח שכבה נוספת של שפכטל אמריקאי להחלקה סופית.ולצבוע בצבע מתאים.