דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: קומדיה של טעויות – שייקספיר הזוי ומבדר בסגנון מחזמר מודרני – בית צבי
ביקורת: קומדיה של טעויות – שייקספיר הזוי ומבדר בסגנון מחזמר מודרני – בית צבי
חיים נוי 09/03/15 |  צפיות: 2582

ביקורת: קומדיה של טעויות  – שייקספיר הזוי ומבדר בסגנון מחזמר מודרני – בית צבי

מאת חיים נוי

"קומדיה של טעויות " בהפקה חדשה של בית צבי הוא מופע מבדר והזוי, עשוי היטב, שאפילו ויליאם שייקספיר, אין ספק, היה מגרגר בהנאה למראה הבלילה בסגנון מחזמר מודרני שמעלה ההפקה. הבמאי מיטקו בוזקוב הצליח ללהטט עם להקת שחקנים נהדרים והתוצאה היא מענגת ביותר.

המחזה הזה הוא כנראה הראשון שכתב שייקספיר הצעיר ואחת ההפקות המוצגות ביותר ברפרטואר הבינלאומי והפופולארית מבין מחזותיו. כל הפקה מתירה לעצמה דרור ליצירתיות ומעלה את ההצגה בסגנונות שונים, בלבוש מודרני, כמיוזיקל או כשעטנז המורכב מרבדים משונים ובאתרים רבים ומגוונים.

העלילה מתמקדת בחילופי זהויות בין שני זוגות תאומים, שניהם בשם אנטיפולוס. השניים נפרדו כתינוקות בעת סערה בים, וכל אחד מהזוגות נקלע לעיר אחרת. הסיפור מסתבך לאחר שכל אחד מהם מוצא לעצמו משרת בשם דרומיו שגם הוא אחד מתאומים שנסחפו באותה סערה. כמובן ששני הזוגות אינם יודעים זה על זה, והבלבול מתחיל כאשר הם נקלעים לאותה עיר. התסבוכת מתחילה כאשר כל צמד נקלע לתרחישים שונים ומשונים בבית המשפחה עד לסוף הטוב והכול בא במקומו בשלום.

קומדיה של טעויות היה המחזה השייקספירי הראשון שהוצג בארץ. הוא הוצג בעברית לפני 104 שנים בבית הספר לבנים של אגודת כל ישראל חברים בירושלים וכמו בימי שייקספיר, לוהקו להצגה בנים בלבד. הבמה המקצועית הראשונה שבה הועלתה ההצגה הייתה ב-1964 בתיאטרון הבימה, בתרגום של דן אלמגור שאף זכה מאז לפרסים רבים על התרגום.

ההצגה הועלתה מאז בתיאטרונים ובהפקות רבות וכל פעם מיקמו אותה הבמאים באתר שונה ובתקופה שונה ובסגנון חדש.

ההפקה של בית צבי היא בלבוש מודרני ועם הרכב נגנים, חברי הלהקה עצמה שיודעים גם לנגן ואפילו לשרוק את המוזיקה שעליה הופקד נתן סולומון. ההצגה מלווה בשירים ובריקודים ובתלבושות מודרניות ועליזות, צבעוניות וססגוניות.

הנוסח העברי הפעם הוא של דורי פרנס והוא עכשווי , קולח ומוצלח מאוד.

המופע משובץ בפרקי שירה, מחול, נגינה וכאמור שריקות בביצוע שחר פולאק ונעמה פרידמן. נעמה היא גם זמרת מעולה וגם פורטת להפליא על פסנתר חשמלי.

הבמאי מיטקו בוזקוב לא חסך אפקטים, פעלולי במה ואפילו אקרובטיקה ובנוסף העלה על הבמה קטנוע אמיתי.

עיצוב התלבושות של יהודית אהרון הוא מצוין במיוחד. בין השאר של שמלות מרשרשות וגם תחפושות של הרופא , השוטר ובמיוחד של אלכסה לרנר בדמות צעיר פוחח עם סיגריה בזוית פיו.

קסניה מרקוזה הקסימה בדמות טבחית דשנה ובעלת שפם , נוסח המאמות האיטלקיות.

שחר פולאק גילם את אגאון , אביהם של שני התאומים, וכמו כן היה בהרכב הנגנים והיה מוצלח במיוחד בשריקת המוזיקה.  שני גרובר כאם המנזר שבו מצא מפלט אחד מהם, הייתה מוצלחת מאוד.

נדיר אלדר כאנטיפולוס מסירקוז משחק בצורה מהנה ומבדרת , בעל יכולת שירה נאה ומשלים אותו ברוב טעם וכישרון  גיל כהן כתאומו, אנטיפולוס מאפזוס.

עמית גיל כצורף אנג'לו גילם את התפקיד באורח יפה מאוד.

מור כהן , היא לוציאנה והיא מפגינה יכולת שירה מצוינת וכישרון תנועה ומשחק נהדרים.

נדב הנדלר היה מקסים בתפקיד השוטר האהבל, והיוצמכיות שלו היא טובה ובולטת על הבמה.

יעל חיימובסקי כאדריאנה, אשת אחד התאומים, מפגינה משחק משובח ויכולת שירה מעולה.

יהב קדוש מגלם את אחד המשרתים דרומיו והוא מפליא בגילום התפקיד. גם במשחק ובתנועה ואפילו באקרובטיקה. יש לו יכולת וירטואוזית.

נאור מזרחי הוא דרומיו התאום השני והוא מקסים בתפקיד ובמשחק.

אבירם אביטן מתבלט כרופא האליל פינץ' ומשחקו מצוין .

 מאי אזולאי גילמה מעין כתבת רדיו המסקרת את האירועים וביצועה הוא נעים וראוי לתשבחות.

נועה לבנת היא גם בהרכב הנגנים ומגלמת גם את הנערה הפרוצה. משחקה הוא מוצלח במיוחד והיא ראויה למחיאות כף מיוחדות.

ראויים לציון יהושע אינדורסקי שקפץ לתפקיד השליט בהתרעה של כמה שעות, בשל מחלת השחקן המככב. דין עובדיה מצוין כסוחר איש המאפיה. גל זמיר מוצלח כנגן וכמשרת. הפנטומימה שלו כאילו הוא יורד במדרגות נעות היא מעולה.

הודיה אביטן, חברת הלהקה, אחראית לכוריאוגרפיה המופלאה , המצוינת והשובת עיניים.

סשה ליסיאנסקי אחראי לעיצוב התפאורה היפה והמוצלחת. סשה סיקרין אחראי לתאורה הראויה.

המוזיקה של נתן סולומון היא מעולה וקסומה.

שייקספיר בהחלט היה נהנה לצפות בהצגה, למרות שבימים האחרונים צצו הטענות הישנות כאילו לא הוא היה בעצם המחבר של המחזות. קומדיה של טעויות נחשבת להצגה המצחיקה ביותר של שייקספיר. ההפקה שלפנינו היא גם מענגת וגם מבדרת ואם תרצו, גם שייקספיר וגם בידור בכרטיס אחד.

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
התראת מועד אחרון לתביעה נגד QUBT: רוזן, משרד עורכי דין נודע, מעודד את משקיעי Quantum Computing Inc להשיג ייעוץ
התראת מועד אחרון לתביעה נגד QUBT: רוזן, משרד עורכי דין נודע, מעודד את משקיעי Quantum Computing Inc להשיג ייעוץ לפני המועד האחרון החשוב של 28 באפריל בתביעה ייצוגית בניירות ערך - QUBT

AI-Media חושפת את LEXI Voice בתערוכת NAB 2025 - זמין גלובלית עם תרגום קולי מועצם בינה מלאכותית
מובילי השידור מאמצים טכנולוגיית תרגום חי פורצת דרך המציעה דיוק, קנה מידה ומחיר סביר ללא תחרות

eXp Realty נכנסת לטורקיה, ומסמנת את ההתרחבות הגלובלית השנייה תוך ארבעה שבועות בלבד
טורקיה הופכת למדינה ה-26 שמצטרפת לרשת הבינלאומית הצומחת במהירות של eXp Realty, ומציעה לסוכנים יותר חופש, פוטנציאל השתכרות וטווח הגעה גלובלי

טקס חלוקת הפרסים של יפן לשנת 2025 נערך בנוכחותם הנכבדה של קיסר וקיסרית יפן
ראסל דין דופיס, דוקטור בתחום המדע וייצור חומרים והייצור וקרלוס מ. דוארטה, דוקטור בתחום הייצור הביולוגי, אקולוגיה/סביבה

CGTN: סין ומלזיה מאחדות כוחות לקהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף
CGTN פרסמה מאמר המדגיש כיצד ביקור נשיא סין שי ג'ינפינג שרטט תוכנית פיתוח חדשה ליחסי סין-מלזיה ל-50 השנים הבאות וכיצד שתי המדינות מקדמות במשותף קהילה אסטרטגית ברמה גבוהה עם עתיד משותף כדי להביא יתרונות נוספים לשני העמים ולתרום לשגשוג האזורי.

ניצחונות לבינה המלאכותית בתחרות הנחשבת ביותר לרחפנים אוטונומיים באבו דאבי
*רחפנים המופעלים באמצעות בינה מלאכותית מביסים מטיס אנושי בסדרה הנחשבת והמאתגרת ביותר של אליפות A2RL x DCL לרחפנים אוטונומיים ורושמים פריצת דרך בחדשנות של הטיסה האוטונומית

ציון שורס הוכרזה
בפעם הראשונה ביוטה: לרכוב על הגלים, לחיות במקום ולגלות אורח חיים מונע הרפתקאות

Bitget משיקה לראשונה בתעשיית הבלוקצ'יין תוכנית שותפים עם החזרים כספיים של 40% כדי לתמוך ביוצרי תוכן
Bitget, הבורסה המובילה למטבעות קריפטוגרפים וחברת ה-Web3, השיקה תוספת פורצת דרך לתוכנית השותפים שלה: יוזמת השותפות הראשונה ברשת הבלוקצ'יין, עבור מגזר הבורסות הקריפטוגרפיות, המציעה לשותפים עד 40% החזרים כספיים לצד מבני העמלות הקיימים.

4oceanו- U.S. Polo Assn. מגדירות ציון דרך חדש לניקוי 350,000 פאונד של אשפה מהאוקיינוסים של העולם
U.S. Polo Assn., המותג הרשמי של איגוד הפולו של ארצות הברית (USPA), בשותפות עם 4ocean, חברה שפועלת מפלורידה ומשימתה לשים קץ למשבר הפלסטיק באוקיינוס, שמחה להכריז על המשך פינוי האשפה מהאוקיינוסים בעולם כשותפת ניקוי מוסמכת.

OMP ממוקמת גבוה מכולן בקטגוריית יכולת הביצוע ב-Gartner® Magic Quadrant™ לשנת 2025 עבור פתרונות תכנון שרשרת אספקה
OMP, מובילה עולמית בפתרונות תכנון שרשרת אספקה, הוכתרה כמובילה ברביע הקסם של Gartner בפעם העשירית ברציפות.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI