דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: "נשוי במנוסה" – קומדיה מטורפת של ריי קוני – הצופים נשכבים על הרצפה – תיאטרון הקאמרי
ביקורת: "נשוי במנוסה" – קומדיה מטורפת של ריי קוני – הצופים נשכבים על הרצפה – תיאטרון הקאמרי
חיים נוי 07/08/15 |  צפיות: 3090

ביקורת: "נשוי במנוסה" – קומדיה מטורפת של ריי קוני – הצופים נשכבים על הרצפה – תיאטרון הקאמרי

מאת חיים נוי

"נשוי במנוסה" ,היא קומדיה מטורפת שרקח המחזאי ריי קוניי והעולה בתיאטרון הקאמרי. המחזה הוא פארסה הזויה על חיי הנישואין וייחודה בכך שהיא גורמת לצופים להתפתל מצחוק בחלקים רבים של ההצגה, לעוויתות משונות בשרירי הפנים והגוף  ולתור ארוך בכניסה לחדרי השירותים בסיומה.

המחזאי והשחקן, ריי קוני נחשב לאחד ממלכי הקומדיות השנונות הבריטי, שהקומדיות שלו שוברות שיאים ברמות הצחוק שאינו יודע סייגים. ההצגה שביים אלון אופיר מתוזמרת להפליא ומשוחקת נהדר בזכות להקת השחקנים המוכשרת. זהו בידור שנועד בעצם רק להצחיק ובקול גדול, להימלט מכל טרדות היום יום, ההסכם עם איראן וענייני הגז, לשכוח מהחום השורר בחוץ ופשוט לשבת באולם הממוזג, ליהנות עד תום ממשחק משובח ומדיאלוג מושחז ואחר כך לצאת אל החיים שבחוץ כאילו לאחר בילוי בספא תענוגות.

להציג קומדיה זו מטלה די קשה לשחקנים. צריך כישרון להיות רציניים כאשר הטקסט מכתיב שורות מטורפות וסצנות שכאילו נלקחו מעולם הזוי. רק שחקנים באמת מוכשרים יודעים כיצד להציג קומדיות , לגרום לקהל להשתולל ולהפגין רצינות תהומית, כאשר מסביב העולם הוא הפוך.

המחזה כבר הועלה בשעתו בגרסה דומה על ידי תיאטרון יובל ובית ליסין וכיכב בו ספי ריבלין. ההצגה גם עלתה בבית צבי ברמת גן. היא נכתבה בשנת 1983 ורצה במשך מספר שנים בלונדון וברחבי תבל. ההצגה גם הופקה לסרט לפני כשלוש שנים.

העלילה עוסקת בנהג המונית ג'ון סמית שהצליח להינשא לשתי נשים בשתי שכונות בלונדון , כאשר אחת אינה יודעת כמובן על רעותה. עיסוקו כנהג מאפשר לו לבלות בין שני הבתים שלו ולא לטעות, עד אשר הוא מסייע לגברת קשישה שנופלת קורבן לשודדי ארנקים. אולם, האישה מניסה את השודדים וחובטת עד זוב דם בראשו של ג'ון, המאושפז ללילה בבית חולים ומאז השתבש לוח הזמנים שלו ושגרת יומו מאבדת את הצפון.

שני חוקרי משטרה מנסים לפתור את הקשר והשוני בכתובות שלו ואגב כך כולם מסתבכים בשקרים ובעלילות מופרכות .

גיבור המחזה הוא שמואל וילוז'ני כסמית נהג המונית. הוא מתרוצץ על הבמה, מאופק מתמיד, עטור שיער ג'ינג'י וחבוש בראשו. וילוז'ני הוא שחקן מקצועי , המסוגל להצחיק גם כשהוא רציני. משחקו הוא מעולה ומענג.

נדב אסולין מגלם את השכן סטנלי גן, בטלן שהופך למרכז העניינים ועליו לשתף פעולה עם סמית, כדי להצילו ממפגש משותף עם נשותיו. נדב גונב לא אחת את ההצגה ויש לו מספר סצנות פרועות שבהן הוא מצליח להשכיב את הצופים בארשת פנים רצינית תהומית ועד להגחכה עצמית.  משחקו הוא מוקפד ומצטיין.

אנדריאה שוורץ , בשיער ג'ינג'י, מגלמת את אשת הנהג השנייה,ברברה, ומשחקה אמין, מקצועי ועשוי באורח מושלם. אנדריאה משחקת בטבעיות, אך המצבים המשונים שהיא נקלעת אליהם, מוסיפים לאווירה הקומית ועם זאת היא משחקת בקפידה וברצינות ולכן, התוצאה היא מעולה.

לימור גולדשטיין היא האישה הראשונה,מרי סמית ומשחקה משובח ונהדר. יש לה יכולות דרמטיות וקומיות מצטיינות. לימור מפגינה כישרון רב והיא מקסימה. גם כשהיא דופקת ראשה בקיר מרוב ההתפתלויות בעלילה הקודחת, היא עדיין מאופקת וכמובן שמצחיקה מאוד.

עידו מוסר מגלם את הסמל טרוטון ומשחקו כליל השלמות, קולח, רהוט ומשובח. הוא בעצם גורם לסיום הנפלא של ההצגה, אם כי הוא היה צפוי מראש. עידו הוא שחקן טוב מאוד.

עמית רייס מגלם את השכן העליז ומשחקו מרהיב, מצטיין ומלא עושר הבעה ומקצועיות. התפקיד מגולם על ידי עמית ללא רבב, באורח אמין ומצוין.

איוון לוריא מגלם את צלם העיתון שמוסיף לקלחת התסבוכת ומשחקו יפה מאוד.

אלי גורנשטיין המעולה מגלם במקצועיות רבה ובכישרון מופלא את תפקיד הסמל פורטרהאוס. אלי מבליט את המבטא היקה של האנגלי ובה בעת רק חסר שיפצח באיזה שיר אופראי עם קולו העמוק והמצוין. מכל מקום, גורנשטיין הוא שחקן בעל יכולות מדהימות ומקצועיות משובחות מאוד.

הנוסח העברי החדש של דורי פרנס הוא קולח, ברור ועכשווי. אורן דר עיצב את התלבושות היפות והמוצלחות, בעיקר של הנשים.  

לילי בן נחשון עיצבה תפאורה יפה של דירה בריטית טיפוסית עם דלתות נפתחות. קרן גרנק עיצבה תאורה נאותה ומוצלחת, במיוחד בקטע הסיום.

קטעי המוזיקה והשירים התקופתיים לוקטו בידי הבמאי והשרו אוירה מתאימה.

כל המשתתפים, למעט הצלם, עטו פאות נכריות מצחיקות, במיוחד בלטו פאות האפרו של בלשי המשטרה, דבר שהוסיף לזווית הקומית של המחזה.

אין ספק כי ההצגה המטורפת הזו היא תחליף מזגן ומפלט מטרדות היום-יום והיא פשוט מצחיקה, בעלת רמה נאותה וכהצגת בידור, היא חוויה מושלמת לערבי הקיץ הלחים שלנו.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Bitget מפיצה סרטון חדש עם זוכה גביע העולם בכדורגל חוליאן אלברס, והופכת את המסחר לחנות ענק של UEX מכל הסוגים
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה סרטון חדש המופץ ברחבי העולם בהשתתפות זוכה גביע העולם חוליאן אלברס, המשתמש בתרבות הכדורגל כדי להסביר רעיון פשוט: אם אתם רוצים לסחור בעולם, אתם לא צריכים לחפש מחירים והנחות.

הסקירה של Bitget ל-2025: UEX מובילה את ההתכנסות של שווקי קריפטוגרפים ומסורתיים
Bitget, הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את הסקירה השנתית שלה המכסה את הרחבת מודל הבורסה האוניברסלית (UEX) שלה המשלבת מסחר קריפטוגרפי, שווקי בלוקצ'יין ואסימונים של נכסים מסורתיים תחת חוויית מסחר אחת ואחודה ב-2025.

מדד האקוסיסטם של היזמות הדיגיטלית העולמית חושף פער בולט בין מוכנות דיגיטלית ליכולת צמיחה
מדד ה-DEE הגלובלי החדש מראה שתשתיות דיגיטליות בפני עצמן כבר אינן מניבות הצלחה של יזמות

מנתוני ניתוח של ריסקיפייד עולה כי 1 מתוך כל 4 דולרים של החזרים כספיים נובע מניצול לרעה
החברה מציגה את "Dynamic Returns" - תכונה חדשה ב-Policy Protect, שמטרתו להגן על ההכנסות תוך הגדלת שביעות רצון הלקוחות

Primient תרכוש בעלות מלאה על Primient Covation, LLC
חברת Primient, מובילה עולמית בתחום הייצור הביולוגי, הודיעה היום כי היא הסכימה לרכוש את יתרת הבעלות ב-Primient Covation, LLC Primient Covation")"), ובכך תהפוך לבעלים היחידים של החברה ותסמן פרק חדש ומלהיב בצמיחתה של Primient בכלכלה הביולוגית.

אטלנטה שומרת על תואר "הכתר" כשדה התעופה העמוס ביותר בעולם לשנת 2025, בעוד שדובאי צוברת תאוצה, כך מגלים נתוני OAG.
*אטלנטה הרטספילד-ג'קסון (ATL) נשאר שדה התעופה העמוס ביותר בעולם בשנת 2025 עם 63.1 מיליון מושבים *דובאי אינטרנשיונל (DXB) נשאר במקום השני בעולם וממשיך בצמיחה מהירה לטווח הארוך

גרסה חדשה של ScyllaDB היא חלופה ל-DynamoDB בעלת יכולת התאמה מהירה יותר שעולה 50% פחות
החיסכון בעלויות נובע מהימנעות מהקצאת יתר ומהיעילות המובנית של ארכיטקטורת ScyllaDB

חברת MBAK Energy Solutions, Inc. (OTC:MBAK) ממנה את ד"ר קונדה שיבה לדירקטוריון
ד"ר קונדה שיבה מחזיק ב-8 פטנטים והוא מחבר של תריסר פרסומים שעברו ביקורת עמיתים. הרקע הנרחב שלו בחדשנות בתחום אחסון וחלוקת אנרגיה חשמלית מתחיל עוד בעבודתו הפוסט-דוקטורט באוניברסיטת טקסס עם חתן פרס נובל, פרופ' ג'ון גודנוף, ועבודתו בפיתוח סוללות במרכז המחקר והפיתוח של ניסאן בצ'נאי, הודו.

הצהרה משותפת בין-תעשייתית: יש לאמץ עיבוד משותף בתעשיית המלט באופן נרחב יותר לניהול גלובלי של פסולת בר-קיימא
ארגונים מובילים בתעשייה פרסמו הצהרה משותפת המדגישה את התרומה המשמעותית והחיובית שתעשיית המלט יכולה לתרום להתמודדות עם האתגר העולמי הדחוף של פסולת שאינה ניתנת למחזור ובלתי ניתנת לשימוש חוזר.

Andersen Consulting מרחיבה את הצעת ההון האנושי עם הצטרפותה של Jakarta Consulting Group
Andersen Consulting מעמיקה את יכולותיה באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם Jakarta Consulting Group (JCG), חברה המתמחה בייעוץ לשינוי ארגוני, אסטרטגיית הון אנושי ופיתוח מנהיגות.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI