דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: ז'קו – הצגת בידור שזורה בשחקני משנה משובחים
ביקורת: ז'קו – הצגת בידור שזורה בשחקני משנה משובחים
חיים נוי 20/12/15 |  צפיות: 3101

ביקורת: ז'קו – הצגת בידור שזורה בשחקני משנה משובחים – הפועל הפשוט שחוזר לנקום בחורשי רעתו – תיאטרון הבימה

מאת חיים נוי

ז'קו בתיאטרון הבימה היא הצגת בידור מקורית מאת אילן חצור , העוסקת בפועל ייצור בעיירה דרומית היוצא לנקום באנשים שגרמו לו רע. ההצגה מלוהקת בשורה של שחקנים משובחים ובראשם יעקב כהן, אך דמויות המשנה גונבות את ההצגה.

ההצגה כבר עלתה בעבר בתיאטרון בית ליסין בכיכובו של משה איבגי.

העלילה עוסקת בפועל ייצור פשוט בשם ז'קו, המועסק במפעל טוויה בעיירה דרומית. ביום בהיר אחד נוחתות עליו הצרות בזו אחר זו. אשתו נכנסת להריון מחברו הטוב ביותר במפעל שהוא גם יושב ראש הועד. הזכייה שלו בכמה מיליונים בפיס מתפוגגת, כיון ששכח לשלוח את הטופס. המנהל של המפעל מפטר אותו, כיון שזו ההמלצה היחידה של החברה לייעול העבודה. ז'קו מחליט שאין טעם לחייו והוא מגיע לעולם הבא ושם הוא נוכח שהבירוקרטיה מצויה גם שם, אלא שבזכות התסבוכת הפקידותית הוא זוכה בהארכה ושב לעולמנו כדי לנקום בכל מי שהזיק לו ופגע בו . הסיום כמובן הוא טוב, פחות או יותר .

איציק ויינגרטן ביים את ההצגה באורח קולח ושזור בהברקות בימוי, בזכות הצוות המשובח ובמיוחד מספר שחקני משנה.

יעקב כהן מגלם את ז'קו, הפועל הפשוט שמוצא עצמו בסבך החיים הכושלים בביתו ובמפעל. כהן מצליח להפיק משחק רגיש ויפה, לפעמים מרגש.

קובי מאור נפלא בתפקיד דוד אלקלעי, יושב ראש הועד. משחקו הוא מוצלח ושזור ברגעים קומיים ודרמטיים.

עם זאת, את ההצגה גונבים אורי הוכמן, עמי סמולרצ'יק ובן יוסיפוביץ בשלל דמויות. הוכמן מגלם את המנהל הקריקטורה והנבזה וגם , ביחד עם עמי ובן, את המלאכים, ועוד מגוון תפקידי משנה ואפילו דגים. השלישייה מצחיקה, משחקת באורח נהדר ומוסיפה למשחק, אפילו בזכות מימדי גופם הגולשים מבעד לגופיות או מכנסיים מופשלים קמעא, כמו של עמי הדקיק.

מיקי פלג-רוטשטיין היא אשתו של ז'קו ומשחקה טוב מאוד ויפה.

רבקה גור מגלמת את שמחה, אימו של ז'קו בהצלחה רבה  והיא מצוינת.

נעמה ארמון מעולה כפנינית המזכירה ובמיוחד כנחמה פקידת מודעות האבל. משחקה מוצלח ומרגש כאחד.

לילי בן נחשון עיצבה תפאורה יפה מאוד. דליה פן עיצבה את התלבושות הנהדרות. אורי וידיסלבסקי אחראי למוזיקה הנפלאה. מאיר אלון עיצב תאורה ראויה ויפה. גליה פרדקין עיצבה את התנועה המוצלחת של השחקנים בקטעים הרבים.

ז'קו היא הצגה שאינה מתיימרת להיות ביקורת חברתית או בעלת מוסר השכל. זו פשוט הצגה סולידית שאמורה להעלות בת צחוק ולהנעים את הזמן כהצגת בידור.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מחקר גלובלי: המחסור באחיות ובאחים מחייב פתרונות מדיניות כוח אדם, ולא רק קמפיינים לגיוס עובדים
הסיבות לכך שאנשים בוחרים במקצוע הסיעוד, והסיבות לכך שהם עוזבים אותו, מסתכמות באותם גורמים

CMiC מרחיבה את NEXUS עם יכולות בינה מלאכותית חדשות בתחומי תמחור העבודות ותפעול הפרויקטים
השדרוג האחרון מביא סוכני בינה מלאכותית חדשים, אמצעי הגנה חזקים יותר על שכר ונראות רבה יותר לתהליכי עבודה יומיומיים בבנייה

קירגיזסטן ממקמת את טמצ'י על מפת ההשקעות העולמית בוועידת AIM בדובאי
אזור טמצ'י (Tamchy) – אזור פיננסי והשקעות מיוחד (SFIT) – חיזק את מעמדו הבינלאומי במסגרת המהדורה ה-15 של ועידת AIM בדובאי; האזור השתתף כנותן חסות רשמי לארוחת הגאלה והציג את מודל הפעילות שלו כישות פיננסית חדשה, המקשרת בין הון גלובלי לבין הזדמנויות עסקיות ברחבי קירגיזסטן ומרכז אסיה.

מציוד חכם לחיות מחמד ועד ניהול בריאות מבוסס בינה מלאכותית: PetSuper הציגה את עתיד הטיפול בחיות מחמד בתערוכת IFA 2026
PetSuper, מותג טכנולוגיה חכמה לחיות מחמד המתמקד בפיתוח מוצרים חכמים המשפרים את הטיפול היומיומי בחיות המחמד, ערך את הופעת הבכורה שלו בתערוכת IFA 2026.

תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי חתמה את מהדורתה השלישית עם תנופה מסחרית המקדמת את התחרותיות התעשייתית של סעודיה
תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי (Saudi Wood Forum), חתמה את מהדורתה השלישית במרכז הכנסים והתערוכות הבינלאומי של ריאד, לאחר שלושה ימים של פעילות עסקית, תצוגות טכניות ודיונים מקצועיים ייעודיים, אשר הפגישו בין מקבלי החלטות לבין אנשי מקצוע מתחומי העץ והריהוט מערב הסעודית ומהשווקים הבינלאומיים.

A2RL קבעה רף בינלאומי חדש עם מרוץ המכוניות האוטונומיות הראשון באירופה בהשתתפות חמש מכוניות
· קבוצת Kinetiz מאיחוד האמירויות הערביות זכתה במרוץ הראשון של A2RL מחוץ לאבו דאבי, שנערך במסגרת סוף שבוע המרוצים של ACI במסלול האייקוני Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari באימולה

TripGift משיקה את פלטפורמת הערך הגלובלית שלה לנסיעות מהדור הבא
הפלטפורמה, התומכת ב-103 מטבעות, מאגדת כרטיסי מתנה גלובליים לנסיעות, תוכניות תגמול ותמריצים, שוברי מבצע הניתנים לתכנות ואפשרויות מימוש עבור נסיעות – וכל זאת ביותר מ-180 מדינות.

יעדי הפחתת פליטות הפחמן של IPC Systems אומתו בידי Science Based Targets Initiative
האימות מאשר כי יעדי הפחתת פליטות גזי חממה לטווח קצר והשגת רמת אפס נטו של IPC, כולל אפס נטו לאורך שרשרת הערך שלה עד 2050, תואמים למדעי האקלים

Cylake סוגרת סבב גיוס בהיקף של 245 מיליון דולר לקראת השקת גרסת בטא למוצר אבטחת סייבר מהדור הבא
המימון יתמוך בצמיחה המתמשכת של הצוות ויאיץ את פיתוח פלטפורמת אבטחת הסייבר המלאה, מבוססת הבינה המלאכותית ומונעת הנתונים של Cylake עבור המוסדות הגדולים והמוסדרים ביותר בעולם

כוח חדש בכלכלה של הפארקים לגלישה
AWM ו-China Tourism Group משיקות את Eastern Swell Dynamics
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI