דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: הוא הלך בשדות– עיבוד חדש ומרגש למחזה הנוסטלגי – תיאטרון בית ליסין
ביקורת: הוא הלך בשדות– עיבוד חדש ומרגש למחזה הנוסטלגי – תיאטרון בית ליסין
חיים נוי 13/11/16 |  צפיות: 3765

ביקורת: הוא הלך בשדות– עיבוד חדש ומרגש למחזה הנוסטלגי– תיאטרון בית ליסין

מאת חיים נוי

ההפקה החדשה של המחזה הנוסטלגי של משה שמיר "הוא הלך בשדות" , המועלית בתיאטרון בית ליסין היא מרגשת מאוד, מרשימה וצובטת בלב . העיבוד החדש והמרענן בבימוי ובתפאורה הם אות כבוד להפקה משובחת של המחזה שלא נס לחו.

ההצגה מטפלת ביחסים שבין דור הבנים לדור האבות בקיבוץ, ובהגנה על הישוב. הצגת הבכורה של "הוא הלך בשדות" נערכה בתיאטרון הקאמרי ב – 31 במאי 1948, בעצם ימי מלחמת העצמאות. הוצג פעמיים בקאמרי וגם בתיאטרון חיפה וכן הועלה פעמיים בבית צבי ברמת גן.

המחזה מבוסס על רומן מאת משה שמיר, שיצא לאור בשנת1947. הרומן נחשב לאחת היצירות המרכזיות שנכתבו בספרות העברית החדשה, ולאחד הטקסטים המכוננים של החברה הישראלית לאחר קום המדינה.

שם הספר לקוח משורות מתוך שירו של נתן אלתרמן, "האם השלישית": "בני גדול ושתקן / ואני פה כותונת של חג לו תופרת / הוא הולך בשדות. הוא יגיע עד כאן. / הוא נושא בלבו כדור עופרת".

הספר זכה בשנת 1948 בפרס אושיסקין. הוסרט ב-1967, בבימויו של יוסף מילוא, ובכיכובם של אסי דיין, באחד מתפקידיו הראשונים, ואיריס יוטבת. הספר תורגם לאנגלית, איטלקית, וספרדית והמחזה הוצג ברחבי העולם.

העלילה מתרחשת בשנת 1944, כאשר ברקע מתקיים המאבק של אנשי היישוב בערבים מצד אחד ובבריטים מצד שני, לפני קום המדינה. הספר מתאר את חייו של אורי,בן הקיבוץ שמצטרף לפלמ"ח , ואת אהבתו הגדולה למיקה, נערה עולה, שחוותה את מוראות השואה, אולם הסופר דילג על אותם ימים עכורים, והותיר אותם עלומים לגביה. אורי, הילד הראשון של קיבוץ "גת העמקים", בן 19. הוא בעל ביטחון עצמי, וחש מחויבות עמוקה לארצו, למשפחתו, לחבריו ולמשימות הצבאיות שהוטלו עליו. מיקה, בת זוגו, היא עולה חדשה מפולין, פליטה חסרת כל שמוצאת נחמה בין זרועותיו של הצבר החסון.

שחר פנקס עיבדה מחדש באורח נהדר את המחזה ונפחה בו תצורה וממימדים חדשים , אך הותירה על כנם את ההתרחשויות ואת הנוסח העלילתי המרגש של משה שמיר.

כפיר אזולאי ביים להפליא הצגה המושתתת על עבודת צוות נפלאה ועל תצורה חדשנית שבה השחקנים שוהים בחלקים רבים של הסצנות על הבמה , מגלמים שני תפקידים וגם מהווים מעין מקהלה של זיכרונות והתרחשויות .

גל אמיתי מגלם בכישרון רב וברגש את אורי כהנא, הצעיר שמתנדב לפלמח , מתאהב במיקה ומוצא את מותו בפעילות מבצעית. גל מגלם את התפקיד במשחק אמין ומשובח.

אגם רודברג הנהדרת מוכיחה שוב כי היא שחקנית אופי מצוינת. אגם מגלמת את מיקה בכישרון וברגש ודומעת יחד איתה בסצנות המרטיטות.

אגב, אגם וגל הם גם בני זוג במציאות ומאורסים זו לזה.

מאי קשת מגלמת את חברת הקיבוץ ואת החובשת והיא מוצלחת מאוד ומרשימה בתפקידים . הביצוע שלה לשיר דודו הוא ענוג וסוחט דמעה.

הדר שחף מוצלחתכגיטה והיא בעלת כישרון משובח.

נעמה שפירא מגלמת את רותה, אימו של אורי ומשחקה הוא מוצלח במיוחד, מרשים ונהדר.

אופיר וייל, מגלם את חבר הקיבוץ פסח ואת איש הפלמח סמיון ומשחקו הוא בית ספר למשחק מצטיין. אופיר הוא אחד מהשחקנים הבולטים בעולם התיאטרון של תפקידים קומיים ומרגשים כאחד.

גיל וסרמן מוצלח במיוחד בתפקיד ביברמן מזכיר הקיבוץ . גיל מגיש משחק מרשים.

יורם יוספברג מגלם את אברהם גורן בן זוגה החדש של רותה ומשחקו הוא מוצלח מאוד ואמין. יורם מצליח להפגין נוכחות בימתית משובחת.

קובי ליבנה מגלם את וילי, אביו של אורי ומשחקו הוא טוב מאוד . הוא מצליח לעורר הזדהות עם התפקיד והסצנה שלו עם מיקה היא מרגשת ומעולה.

ויקטור סבג מוצלח מאוד כג'ינג'י מפקד בפלמח. ויקטור מפגין יכולות תיאטרליות מצוינות ואין ספק שמדובר בשחקן עם פוטנציאל רב בתיאטרון.

לילי בן נחשון עיצבה את התפאורה שבעצם הנוכחות שלה על הבמה היא מינימלית ונוצרת על ידי השחקנים תוך כדי משחק. הבמה כותרה בכתלים שחורים ועליהם משרבטים השחקנים אימרות ומשפטים או איורים. הרעיון הוא ייחודי ומוצלח מאוד.

עפרה קונפינו עיצבה את התלבושות התקופתיות והנאות.

אמיר לקנר אחראי למוזיקה המקורית היפה.

זיו וולושין עיצב את התאורה הנאותה.

עמית זמיר אחראי לתנועה היפה של השחקנים שמוסיפה מימד חדש ומעניין.

"הוא הלך בשדות" הוא מחזה מיוחד במינו , משובח ומרגש, שמעניק לצופים הצצה נוספת ונוסטלגית מאותם ימים רחוקים-קרובים שבעצם שזורים גם בהווה שלנו ובמשפחות השולחות את בניהם אל הקרב.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום-כפיר בולוטין


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Egg Medical משיקה את EggNest™ Complete Flex: הגנה ללא סינר, ללא בנייה, השבתה או שיבושים
Egg Medical מכריזה על השקת EggNest™ Complete Flex, התקדמות פורצת דרך בתחום ההגנה מפני קרינה המאפשרת לרופאים לעבוד בבטחה ללא סינר או עם סינרי עופרת קלים במיוחד - ללא צורך בבנייה, שינויים מבניים או זמן השבתה פרוצדורלי.

מנכ"ל Datavault AI, נתניאל ט. בראדלי, יעביר נאומים מרכזיים בנושא פורץ דרך בתחום אסימוני נכסים מציאותיים
מנכ"ל Datavault AI, נתניאל ט. בראדלי, יעביר נאומים מרכזיים בנושא פורץ דרך בתחום אסימוני נכסים מציאותיים RWA בכנס CONV3RGENCE לונדון ו- AssetRush × Zurich 2026 בניית מומנטום עולמי לקראת אירוע XRP בטוקיו הקרוב

Axi משיקה סדרת וובינרים חינמית בנושא פורקס להעצמת סוחרים חדשים באמריקה הלטינית
ברברה מורנו, סוחרת ומאמנת חשיבה ידועה, מובילה יוזמה חינוכית כדי לענות על הביקוש הגובר למיומנויות מסחר מעשיות ברחבי אמריקה הלטינית

מידע למשקיעי DNOW: אם סבלתם הפסדים ב- DNOW Inc. (NYSE: DNOW), אתם מוזמנים ליצור קשר
מידע למשקיעי DNOW: אם סבלתם הפסדים ב- DNOW Inc. (NYSE: DNOW), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי דין בנוגע לזכויותיכם.

ביטגט משיקה תוכנית VIP Fast Track לניהול חוזים עתידיים, ספוט ואחזקות נכסים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה היום את תוכנית ה-VIP Fast Track, קמפיין חדש שנועד לעזור למשתמשים להגיע לרמות VIP גבוהות יותר באמצעות מסלולי מסחר מותאמים אישית בחוזים עתידיים, ספוט ואחזקות נכסים.

Gradiant זכתה בחוזה מים משמעותי עבור מרכז נתונים היפרסקייל בבריטניה
Gradiant, חברה עולמית מובילה לפתרונות מתקדמים למים ושפכים, זכתה בחוזה לתכנון והקמה של מתקני טיפול במים עבור מרכז נתונים היפרסקייל בדידקוט, אוקספורדשייר בבריטניה.

U.S. Polo Assn. תמכה באליפות הבין-מכללתית הלאומית של ליגה א, והציגה את עתיד ספורט הפולו
גמרי הנשים והגברים של ליגה א ישודרו בתוכנית 'Breakaway: Polo in College' ב-ESPN

Axi Select מציינת ציון דרך משמעותי כאשר סוחר רביעי מאסיה השיג מעמד של Pro M וחשבון ממומן של מיליון דולר
ספקית המסחר המקוון הגלובלית Axi הודיעה היום על ציון דרך חדש בתוכנית הסוחרים הממומנת שלה, Axi Select, שחוגגת את הישגיה של גב' וואנג ליניאן, שהפכה לסוחרת הרביעית מאסיה שהגיעה למעמד Pro M ברמה הגבוהה ביותר בתוכנית בשנת 2026.

Datavault AI Inc (נאסד"ק: DVLT) וDemora Foundation- מוציאות לדרך הסכם שילוב טכנולוגיות שיפעיל את הפלטפורמה הגלובלית של K-Entertainment ו-K-Wave
DVLT × Demora Foundation: ערמת הבינה המלאכותית הארגונית של Datavault AI נפרסה כשכבת בינת הנתונים וייצור אסימונים מבוססי נכסי עולם אמיתי עבור הקניין הרוחני של הפופ, הדרמה, הבידור והתרבות הקוריאניים - והיא משרתת מעל 200 מיליון מעריצי הגל הקוריאני (האליו) ב-156 מדינות באמצעות יותר מ-500 עסקים קטנים ובינוניים של הרשת הקוריאנית K2Global, ובאמצעות שלוש ערי חדשות גל קוריאני בארצות הברית

מנכ"ל Datavault AI, נתניאל בראדלי, יציג את טכנולוגיות DataValue(R), DataScore(R) ו- Information Data Exchange(R) בכנס XRP טוקיו 2026.
Datavault AI Inc. ("Datavault AI" או "החברה") (נאסד"ק: DVLT), מובילה בטכנולוגיות מוניטיזציה של נתונים, אימות אישורים, מעורבות דיגיטלית ואסימוני נכסים מציאותיים (RWA), הודיעה היום כי המנכ"ל נתניאל (נייט) ט. בראדלי יציג את טכנולוגיות סוכני הבינה המלאכותית של החברה, DataValue®, DataScore®, Data Vault Bank® ו- Information Data Exchange® הרשומות כפטנטים של החברה בכנס XRP Tokyo 2026 ב-7 באפריל 2026, ב-Happo-en בטוקיו, יפן.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI