ג'רמנטאון, מרילנד ובאר שבע, ישראל, 23 באוגוסט 2018, (GLOBE NEWSWIRE):
אורג'נסיס בע"מ (NASDAQ: ORGS), יצרנית, ספקית שירותים ומפתחת של טיפולים תאיים מתקדמים, יחד עם BGN Technologies והמכון הלאומי לביוטכנולוגיה בנגב (NIBN), ששניהם מסונפים לאוניברסיטת בן גוריון בנגב (אב"ג), הודיעו היום על שיתוף פעולה בפיתוח ובמסחור של טכנולוגיית פיגומי אלגינט חדשנית בהשתלת תאים, עם התמקדות ראשונית במחלות אוטואימוניות. את הטכנולוגיה המציאה ופיתחה פרופ' סמדר כהן, מרכז המחקר לרפואה מחדשת ותאי גזע (RMSC) והפקולטה להנדסת ביו טכנולוגיה, אב"ג ופרופ' אלון מונסונגו, הפקולטה למדעי הבריאות ו-NIBN, אב"ג. לפי הסכם הרישוי, אורג'נסיס תקבל את הזכות הכלל העולמית הבלעדית לייצר, לפתח ולמסחר מוצרים באמצעות טכנולוגיית הפיגומים החדשנית, בכפוף להשגת אבני דרך מסוימות.
ורד קפלן, מנכ"ל אורג'נסיס, אמרה: "אנחנו גאים ליצור שותפות עם מדענים מובילים באוניברסיטת בן גוריון, שפיתחו פלטפורמה פורצת דרך להשתלת תאים, שמספקת סביבה אימונו רגולטורית אידיאלית בתוך פיגום אלגינט עם מקרו נקבוביות מאוד נימי. אנחנו מאמינים שטכנולוגיית הפיגומים המתקדמת הזאת מציעה כמה יתרונות מבטיחים כולל אימונו מודולציה משופרת, תצורת תא תלת מימדית שמיועדת להגביר את הביצועים של תאי המטרה ובמבנה פיגום מאוד נימי כדי לשפר את הספקת החמצן אל תאי המטרה. הניסויים הראשוניים, במעבדה ובחיים, היו חיוביים, ואנחנו נלהבים מהפוטנציאל של הטכנולוגיה הזאת לשפר מגוון רחב של טיפולים תאיים אוטולוגיים ואלוגניים".
ד"ר אורה הורביץ, סגנית נשיא בכירה לפתוח עסקי ב-BGN Technologies, אמרה: "אנחנו נרגשים ליצור שותפות עם אורג'נסיס, מובילה וחלוצה בתחום הטיפולים התאיים. באמצעות השילוב של טכנולוגיית הפיגומים שלנו עם כמה מהטיפולים התאיים הייחודיים שאורג'נסיס מפתחת, יחד עם שותפי פיתוח משותף אחרים של אורג'נסיס, אנחנו מאמינים שהטכנולוגיה שלנו יכולה לאפשר סבילות חיסונים ולשפר את ביצועי התאים אחרי ההשתלה, ובכך לשפר פוטנציאלית את התוצאות הקליניות. יתר על כן, אנחנו מאמינים שאורג'נסיס פיתחה פלטפורמה מאוד מדרגית וכדאית כלכלית למסחור של טיפולים תאיים חדשים, כולל פיתוח קליני, ייצור תאים ולוגיסטיקה, שתוכל פוטנציאלית לעזור להאיץ את הדרך לשוק של הטכנולוגיות פורצות הדרך האלה".
אודות BGN Technologies
BGN Technologies היא חברת הטכנולוגיות של אוניברסיטת בן-גוריון, ישראל. BGN Technologies מביאה חידושים טכנולוגיים מהמעבדה אל השוק ומקדמת שיתופי פעולה ויזמות במחקר בקרב חוקרים וסטודנטים. עד היום, BGN Technologies הקימה יותר ממאה חברות הזנק בתחומי הביוטק, הייטק וקלינטק וגם יזמה מרכזים, חממות ומאיצים טכנולוגיים מובילים. בעשור האחרון BGN Technologies התמקדה ביצירת שותפויות ארוכות טווח עם חברות רב לאומיות שמבטיחות ערך וצמיחה לאוניברסיטת בן-גוריון וגם לאזור הנגב. למידע נוסף, בקרו בבקשה באתר של BGN Technologies.
אודות NIBN
ה-NIBN, מכון מחקר ייחודי שנמצא בתוך אב"ג, הוא גוף המחקר העצמאי עם ארגון עצמי הראשון שהוקם כחברה בחסות אוניברסיטה בישראל. המשימות של NIBN הן א) לנהל, לעודד ולממן מחקר ממוקד תגליות חדשני, יצירתי ובחזית הקידמה, ב) "לגשר על הפער" בין מחקר ביו טכנולוגי בסיסי ויישומי מתוך מטרה לאפשר האצה של פיתוח פרה-קליני, ג) למסחר רעיונות, טכנולוגיות וקניין רוחני חדשניים שמפתחים החוקרים של NIBN, ד) ליצור שיח צולב בין ה-NIBN וענף הביו כדי למקסם את הפוטנציאל של החלפת רעיונות וטכנולוגיות, ושיתוף פעולה מחקרי בין שני הגורמים.
אודות אוניברסיטת בן-גוריון
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא אחת מאוניברסיטאות המחקר המובילות בישראל ובין המובילות בעולם בתחומים רבים. באמצעות חברת העברת הטכנולוגיות שלה, BGN Technologies, שאחראית גם על תיק הפטנטים של האוניברסיטה, האוניברסיטה יוזמת, מובילה ומיישמת פרויקטים עם מוסדות, חברות וקרנות בכל העולם, ומושכת שותפים וממציאים אסטרטגיים בתחומי המדע, טכנולוגיה ותעשייה, כולל בטחון פנים, ביו אינפומטיקה, רובוטיקה, אנרגיה ודלקים, ארגונומיה, אבטחת סייבר, ננו טכנולוגיה, משאבי מים, אקולוגיה וסביבה, גנטיקה אנושית, אפידמיולוגיה, תאי גזע, סוכרת, סרטן, תרופות מתקדמות, ביו טכנולוגיה וטכנולוגיה חקלאית, טכנולוגיית המידע ותקשורת, עיבוד מים סביבתי ומקורות אנרגיה חלופית.
אודות אורג'נסיס
אורג'נסיס היא חברת ביו-פארמה משולבת אנכית עם מומחיות וניסיון ייחודי בפיתוח ושירותי תמיכה של טיפולים תאיים. באמצעות חברת הבת הישראלית שלה, אורג'נסיס בע"מ, אורג'נסיס מפתחת טכנולוגיה שמיועדת לתכנת מחדש בהצלחה תאי כבד של בני אדם לתאים מפיקי אינסולין (IPC) מתפקדים באופן מלא ומגיבים לאינסולין. אורג'נסיס מאמינה שלהפיכת הרקמות של חולה הסוכרת עצמו לתאים מפיקי אינסולין יש פוטנציאל להתגבר על הבעיות החמורות של מחסור בתורמים, עלות וחשיפה לטיפול שגורם לדיכוי כרוני של המערכת החיסונית שקשור להשתלת תאי איים. באמצעות חברת הבת שלה Masthercell Global, קבלנית פיתוח וייצור (CDMO) גלובלית, אורג'נסיס מסוגלת לספק יכולות תיעוש תהליכים ממוטבות לארגוני טיפולים תאיים ולהאיץ את ההגעה של הטיפולים שלהם לשוק. מבחירת טכנולוגיות ועד לבניית מודל עסקי, ייצור GMP, פיתוח תהליכים וניהול איכות, הצוותים של Masthercell מחויבים באופן מלא לעזור ללקוחותיהם למלא את מטרתם לספק טיפולים בני קיימא ונגישים כספית לחולים שלהם. Masthercell פועלת במתקן גמיש שקיבל תוקף שנמצא במרכז האסטרטגי של אירופה באשכול שירותי הבריאות הוואלוני, Biowin. הגישה המשולבת הזאת תומכת בפילוסופיה העסקית של החברה שהיא הבאה לשוק של טיפולים רפואיים משפרי חיים משמעותיים. למידע נוסף, בקרו בבקשה באתר www.orgenesis.com.
איש קשר של אורג'נסיס: David Waldman Crescendo Communications, LLC Tel: 212-671-1021 [email protected]
אשת קשר של אב"ג: ציפי הייטובסקי אשת קשר למדיה הגלובלית BGN Technologies טל. +972-52-5989-892 [email protected]
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE
חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים