במאמר שלפניכם תלמדו כיצד לבחור מצלמות אבטחה לבית, לעסק ולכל מקום שתצטרכו לאבטח. אף על פי שהאפיון נעשה על ידי חברת אבטחה, מומלץ לקרוא את שכתוב בשורות אלה. כאשר יש לכם ידע בנושא מצלמות, וחברת האבטחה שלכם קיבלה החלטה מה להתקין אצלכם, אתם עשויים למנוע טעויות שמהוות חוסר הבנה של מה שביקשתם, לעומת תוצאת האבטחה בפועל. בתחום כמו מצלמות טעויות כאלה נפוצות מאד. לדוגמה, אתם חשבתם שמצלמת האבטחה נועדה לצלם תווי פנים מדויקות של אדם וגיליתם לתדהמתכם שהיא בכלל מצלמת מרחבים, ובני האדם מצולמים בשחור בגלל קרינת שמש. כיצד מונעים תקלות מהסוג הזה? קראו את השורות שלפניכם ותלמדו.
מה רוצים לצלם?
זו השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני ביצוע בחירת המצלמה. אם המטרה היא לצלם מרחב, אתם תצטרכו עדשה בעלת אורכי מוקד קצרים, ואם המטרה היא לצלם אובייקט אחד מפורט בלי מה שמסביב, אתם תזדקקו לעדשה שאורכי המוקד שלה ארוכים. מדד זה נמדד במילימטרים ורשום על כל עדשה באזור הטבעת שלה.
באיזו רמת דיוק רוצים לצלם?
רמת הדיוק רלוונטית בעיקר למי שמתכנן לעשות פעולות פורמליות עם התיעוד: לתבוע בבית משפט או לגשת למשטרה לצורך זיהוי פנים. במוסדות הללו יש כללים מאד ברורים לגבי טיב התמונה. מדד זה נקבע על ידי החיישן. רוב חיישני מצלמות האבטחה בימינו הם בגודל 1/3" או 1/2.5", אבל נתון זה משלים את נתון העדשה לגבי נפח התיעוד. הנתון שמעניין אתכם בסוגיית טיב הזיהוי הוא כמות האור שמצויה בכל פיקסל (כמה שיותר, יותר מדויק), והמרחק מפיקסל לפיקסל (כמה שיותר גדול, יותר מדויק), וכל אלו נקבעים על ידי טווח הרזולוציות של החיישן.
מהי תוצאת הצילום?
צילמתם מרחב, במצלמה עם חיישן בעל רזולוציה גדולה: מה התוצאה של התמונה? בני אדם שמצולמים כצלליות או זיהוי צבעים מלא? לוחיות רישוי מטושטשות או מספרים ברורים? תוצאת הצילום נקבעת על ידי המעבד. יש גם השפעה על כמות האור בסביבה. למשל, אם המטרה היא לצלם לוחית רישוי המעבד שתזדקקו לו הוא מעבד תמונה מסוג HLC (מפשר האור הגבוה, האור שממול). אם המטרה היא לצלם אדם שמפריעה לתמונה שלו שמש יוקדת תצטרכו או BLC (מפשר אור אחורי) או WDR (גרסה מתקדמת יותר למפשר אור אחורי).
מיי.קאמ - מצלמות אבטחה - כל סוגי מצלמות אבטחה במקום אחד!