תכנון והתאמה של ימי גיבוש בצפון
ימי גיבוש בצפון מאפשרים להנות משלל האפשרויות שמציע לנו אזור הצפון: החל מימי גיבוש שכוללים פעילויות רטובות כמו למשל רפטינג, ועד לפעילויות אקשן יבשות כמו טרקטורונים. העושר הקיים בצפון גם מאפשר להנות מפינוקים ואטרקציות רגועות יותר כמו קטיף, ביקור ביקבים ובמחלבות גבינה.
יום כיף חורפי טיפוסי
עונת החורף מהווה הזדמנות מצוינת להנות מהעושר הפראי של הצפון בעונת החורף ולשלב טיולי הליכה בתוך נחלים, הליכה בין מפלים, ורפטינג.
אפשרות טיפוסית לארגון יום כיף לעובדים בצפון מתחילה בהפסקת בוקר משותפת על אם הדרך בבית קפה או במסעדה חלבית. הפסקת הבוקר נועדה לקרב בין המשתתפים ולהטעין באנרגיה. לאחר הפסקת הבוקר רצוי להתחיל בפעילות מגבשת שבה רמת האנרגיה היא גבוהה – כמו רפטינג או טרקטורונים. לאחר הפעילות העיקרית של יום הכיף רצוי להעשיר את הלו"ז בהרצאה או סדנה מעניינת שתהווה עניין עבור העובדים. ולאחר הפסקת הצהריים תוכלו לשלב פעילויות רגועות ומפנקות יותר כמו סיור טעימות יין, ביקור במחלבת גבינות, בבוטיקי שוקולד או בבתי בד לייצור שמן זית.
עושרו של הצפון מאפשר לשלב כל כך הרבה אפשרויות ופעילויות במהלכם של ימי כיף ולהנות ממנעד רחב של פעילויות והנאות ביום מרוכז.
סגנונות שונים של ימי גיבוש
כאשר מתכננים יום כיף לעובדים בצפון הארץ חשוב לקחת בחשבון את סוג הקהל. אם מדובר על קהל של עובדים שכבר יצאו לגמלאות הרי שאופיו של יום הכיף יהיה שונה לעומת קהל של עובדים צעירים. בנוסף, אם מדובר על יום כיף לארגון או מקום עבודה בו עובדות רק או בעיקר נשים - הרי ששוב חשוב לקחת בחשבון בתכנון שיבוץ של פעילויות מתאימות, וכך בהתאמה לגבי התאמת יום הכיף לקהל מסורתי, דתי או חילוני.
הארוחות
היבט חשוב בתכנון ימי הכיף לעובדים הוא האוכל. במהלך יום הכיף מתקיימות הפסקות אוכל – בין אם כהפסקות קטנות בקופסאות ארוזות ובין אם במסעדה. יש לקחת בחשבון הגבלות שונות של העובדים מבחינת סוגי המזון והכשרות כדי להימנע מהפתעות לא נעימות במהלך יום הכיף עצמו.