בשנים האחרונות יש התעוררות מוגברת של אנשים שמעוניינים להישאר במקום המגורים שלהם והיו שמחים רק לשדרג ככל האפשר את הבניין הקיים. יש כאלה שמקבלים אישור לעשות זאת בסיוע ש פרויקט מסוג פינוי בינוי, וישנם אחרים שמתקדמים אל עבר פרויקט פינוי בינוי שעבורו חייבים להבין את הפרטים טרם הכניסה לסוג כזה של הרפתקה.
מבינים את הפרוצדורה
כל מי שהיה מעורב בצורה חלקית או מלאה בפרויקט של פינוי בינוי יודע היטב עד כמה פרויקטים מן הסוג הזה מצריכים הרבה מאוד סבלנות, בעיקר כי מדובר בפרוצדורה שלוקחת הרבה מאוד זמן רק על מנת לאשר אותה, גם לאחר שהתקבל האישור של הדיירים עצמם.
ישנו פרויקט פינוי בינוי שכולל הוספה של קומות בלבד, כזה שכולל הוספה של כמה בניינים בודדים וכזה שכולל הקמה של כמה וכמה בניינים עבור פינוי של כמה רחובות עם בנייני רכבת גם יחד. כל אלה הם אולי מצריכים את אותם התהליכים, אבל הם כאלה שנעשים מורכבים יותר ונעשים לרוב בשלבים, בשל המורכבות הגדולה שמקימה שלב אחר שלב בניינים והכנסת הדיירים המפונים נעשית אף היא לא בבת אחת, אלה בשלבים.
מה זה אומר בסך הכל? כי ככל שמדובר בפרויקט בעל שאיפות הרבה יותר גבוהות, כך יש לצפות כי הוא יתארך לו עם שנים ארוכות של תכנון ובניה, ויש לקחת בחשבון את הזמן הזה שאולי אין בהכרח לכל אחד, במיוחד אם מדובר באדם קשיש שמעוניין וצריך לעבור מאותו מיקום בעייתי וישן.
איך בוחרים את הפרויקט הכי טוב? כאן יש לבחון בקפידה את השלב שבו נמצא הפרויקט. האם הוא כבר בבנייה? האם ישנם היתרים? האם עדיין מקבלים את החתימות מן הדיירים, ומי בכלל אמון על התכנון מבחינת חברה אדריכלית שלה יש ניסיון בתכנון של פרויקט מן הסוג הזה באופן מוצלח.