דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: יהודים רעים – קומדיה מרגשת על אמונה ומשפחה – תיאטרון הספרייה
ביקורת: יהודים רעים – קומדיה מרגשת על אמונה ומשפחה – תיאטרון הספרייה
חיים נוי 17/08/21 |  צפיות: 2508

 

ביקורת: יהודים רעים – קומדיה מרגשת על אמונה ומשפחה – תיאטרון הספרייה

מאת חיים נוי

יהודים רעים , העולה בתיאטרון הספרייה, מיסודו של בית צבי, ברמת גן, היא קומדיה מרגשת מאת המחזאי האמריקני ג'ושוע הרמון, פנינה תיאטרלית נפלאה , קולחת וסוחפת, בבימוי מבריק של ארתור קוגן שלהטט עם שחקנים מוכשרים ומרשימים.

זהו מחזה הביכורים של המחזאי הרמון שעלה לראשונה לפני 9 שנים כמחזה קריאה, הופק להצגה מצליחה בברודווי ועלה גם בווסט אנד . הרמון סיפר בשעתו כי המחזה קשור לחוויה אישית שחווה באירוע זיכרון לשואה ושרבט את השם של ההצגה ומספר מילים.

העלילה עוסקת בשלושה בני דודים שנפגשים בדירה משפחתית לאחר הלווית סבם, ניצול השואה, כאשר אחד מהם מגיע עם ארוסתו, אמריקנית ממוצא גרמני.

המפגש בין הנוכחים הופך להיות מסע מטורלל בנבכי ההוויה היהודית, ענייני אמונה ומשפחה , כשגולת הכותרת היא למי יוענק מדליון ח"י מזהב שהסבא המנוח אצר מתחת ללשונו בכל תקופת השואה.

ארתור קוגן, המנהל האמנותי של התיאטרון, הצליח להעלות הצגה מבריקה, מצחיקה עד דמעות ועם זאת רוויה בהברקות בימוי ומרגשת מאוד. קטע הסיום הוא גולת הכותרת של ההצגה ועם נוסיף משחק מהוקצע ותמונות הזויות, הרי שקוגן מגיש לצופים חוויה תיאטרלית שכה נחוצה בימים טרופים אלה, תרתי משמע.

נועה כדריה מגלמת את דיאנה שמתעקשת שיקראו לה דפנה, ציונית ומסורתית, המבקשת לעלות לישראל ולהתגייס לצה"ל. היא מעוניינת לקבל את התליון כזיכרון מהסבא. נועה היא שחקנית נפלאה בעלת עוצמה קולית מרשימה, משחקה קולח ומבדח, יש לה יכולות דרמטיות מעולות וכל רגע שלה על הבמה הוא מחזה בפני עצמו: שנון וחד, רועם ומצחיק עד כלות וגם מרגש מאוד.

נוי קלימן מגלמת את מלודי, ארוסתו של ליאם, נוצרייה מבית טוב וגם גרמני. חיש קל היא הופכת לנושא שנוי במחלוקת. נוי היא אחת השחקניות המוכשרות בתיאטרון , עם כישרון משחק דרמטי וקומי ויכולות ווקאליות. אחד משיאי ההצגה הוא הרגע בו היא מתבקשת להשמיע שיר , כיאה ל"בוגרת אקדמיה למוזיקה ושירה אופראית". נוי פוצחת בזיוף מופלא של השיר הנודע סאמרטיים מתוך האופרה פורגי ובס. היא זוכה כמובן למחיאות כפיים סוערות.

אוהד פונטה מגלם היטב את ליאם ,העומד להציע נישואין למלודי. הרעיון שלו הוא להציעלה את הנישואין ובמקום טבעת, להשתמש בתליון של הסבא וזוכה להתקפה פראית של דפנה. אוהד מגלם את התפקיד באורח משובח ואין ספק שמדובר בשחקן עם פוטנציאל מרשים.

ליאור משיח מגלם את ג'ונה , המקפיד על ניטרליות , אך נקלע לסיטואציות משונות. ליאור מגלם את התפקיד היטב, יש לו יכולות משחק יפות ודינמיקה מוצלחת. גם כשהוא שותק – יש לו הילת משחק נהדרת מרוחה על פניו.

התרגום של רבקה משולח הוא מוקפד ורהוט. במבי פרידמן עיצב תפאורה סולידית ונאותה. עדי ביבר עצבה תלבושות יפות. אורי רובינשטיין עיצב את התאורה המוצלחת.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

צילום- שמחה ברבירו


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
קירגיזסטן ממקמת את טמצ'י על מפת ההשקעות העולמית בוועידת AIM בדובאי
אזור טמצ'י (Tamchy) – אזור פיננסי והשקעות מיוחד (SFIT) – חיזק את מעמדו הבינלאומי במסגרת המהדורה ה-15 של ועידת AIM בדובאי; האזור השתתף כנותן חסות רשמי לארוחת הגאלה והציג את מודל הפעילות שלו כישות פיננסית חדשה, המקשרת בין הון גלובלי לבין הזדמנויות עסקיות ברחבי קירגיזסטן ומרכז אסיה.

מציוד חכם לחיות מחמד ועד ניהול בריאות מבוסס בינה מלאכותית: PetSuper הציגה את עתיד הטיפול בחיות מחמד בתערוכת IFA 2026
PetSuper, מותג טכנולוגיה חכמה לחיות מחמד המתמקד בפיתוח מוצרים חכמים המשפרים את הטיפול היומיומי בחיות המחמד, ערך את הופעת הבכורה שלו בתערוכת IFA 2026.

תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי חתמה את מהדורתה השלישית עם תנופה מסחרית המקדמת את התחרותיות התעשייתית של סעודיה
תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי (Saudi Wood Forum), חתמה את מהדורתה השלישית במרכז הכנסים והתערוכות הבינלאומי של ריאד, לאחר שלושה ימים של פעילות עסקית, תצוגות טכניות ודיונים מקצועיים ייעודיים, אשר הפגישו בין מקבלי החלטות לבין אנשי מקצוע מתחומי העץ והריהוט מערב הסעודית ומהשווקים הבינלאומיים.

A2RL קבעה רף בינלאומי חדש עם מרוץ המכוניות האוטונומיות הראשון באירופה בהשתתפות חמש מכוניות
· קבוצת Kinetiz מאיחוד האמירויות הערביות זכתה במרוץ הראשון של A2RL מחוץ לאבו דאבי, שנערך במסגרת סוף שבוע המרוצים של ACI במסלול האייקוני Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari באימולה

TripGift משיקה את פלטפורמת הערך הגלובלית שלה לנסיעות מהדור הבא
הפלטפורמה, התומכת ב-103 מטבעות, מאגדת כרטיסי מתנה גלובליים לנסיעות, תוכניות תגמול ותמריצים, שוברי מבצע הניתנים לתכנות ואפשרויות מימוש עבור נסיעות – וכל זאת ביותר מ-180 מדינות.

יעדי הפחתת פליטות הפחמן של IPC Systems אומתו בידי Science Based Targets Initiative
האימות מאשר כי יעדי הפחתת פליטות גזי חממה לטווח קצר והשגת רמת אפס נטו של IPC, כולל אפס נטו לאורך שרשרת הערך שלה עד 2050, תואמים למדעי האקלים

Cylake סוגרת סבב גיוס בהיקף של 245 מיליון דולר לקראת השקת גרסת בטא למוצר אבטחת סייבר מהדור הבא
המימון יתמוך בצמיחה המתמשכת של הצוות ויאיץ את פיתוח פלטפורמת אבטחת הסייבר המלאה, מבוססת הבינה המלאכותית ומונעת הנתונים של Cylake עבור המוסדות הגדולים והמוסדרים ביותר בעולם

כוח חדש בכלכלה של הפארקים לגלישה
AWM ו-China Tourism Group משיקות את Eastern Swell Dynamics

ההון הקריפטוגרפי שומר על ערכו ב-2026, בעוד הביטקוין נסוג משיאי כל הזמנים
ברחבי העולם ישנם 135,694 מיליונרים מתחום הקריפטוגרפיה, שכל אחד מהם מחזיק בנכסים דיגיטליים בשווי של מיליון דולר ומעלה – ומתוכם 92,272 הם מיליונרי ביטקוין – כך עולה מדו"ח Crypto Wealth Report 2026 שפורסם היום על ידי חברת הייעוץ הבינלאומית Henley & Partners, המתמחה בתחומי תושבות ואזרחות.

IPS 2026: הון גלובלי בתחום הנדל"ן פוגש את נוף הפיתוח המשגשג של דובאי
המהדורה ה-22 מארחת מפתחים מובילים ולמעלה מ-300 מציגים, המציגים הזדמנויות השקעה עצומות
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI