דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: יהודים רעים – קומדיה מרגשת על אמונה ומשפחה – תיאטרון הספרייה
ביקורת: יהודים רעים – קומדיה מרגשת על אמונה ומשפחה – תיאטרון הספרייה
חיים נוי 17/08/21 |  צפיות: 2461

 

ביקורת: יהודים רעים – קומדיה מרגשת על אמונה ומשפחה – תיאטרון הספרייה

מאת חיים נוי

יהודים רעים , העולה בתיאטרון הספרייה, מיסודו של בית צבי, ברמת גן, היא קומדיה מרגשת מאת המחזאי האמריקני ג'ושוע הרמון, פנינה תיאטרלית נפלאה , קולחת וסוחפת, בבימוי מבריק של ארתור קוגן שלהטט עם שחקנים מוכשרים ומרשימים.

זהו מחזה הביכורים של המחזאי הרמון שעלה לראשונה לפני 9 שנים כמחזה קריאה, הופק להצגה מצליחה בברודווי ועלה גם בווסט אנד . הרמון סיפר בשעתו כי המחזה קשור לחוויה אישית שחווה באירוע זיכרון לשואה ושרבט את השם של ההצגה ומספר מילים.

העלילה עוסקת בשלושה בני דודים שנפגשים בדירה משפחתית לאחר הלווית סבם, ניצול השואה, כאשר אחד מהם מגיע עם ארוסתו, אמריקנית ממוצא גרמני.

המפגש בין הנוכחים הופך להיות מסע מטורלל בנבכי ההוויה היהודית, ענייני אמונה ומשפחה , כשגולת הכותרת היא למי יוענק מדליון ח"י מזהב שהסבא המנוח אצר מתחת ללשונו בכל תקופת השואה.

ארתור קוגן, המנהל האמנותי של התיאטרון, הצליח להעלות הצגה מבריקה, מצחיקה עד דמעות ועם זאת רוויה בהברקות בימוי ומרגשת מאוד. קטע הסיום הוא גולת הכותרת של ההצגה ועם נוסיף משחק מהוקצע ותמונות הזויות, הרי שקוגן מגיש לצופים חוויה תיאטרלית שכה נחוצה בימים טרופים אלה, תרתי משמע.

נועה כדריה מגלמת את דיאנה שמתעקשת שיקראו לה דפנה, ציונית ומסורתית, המבקשת לעלות לישראל ולהתגייס לצה"ל. היא מעוניינת לקבל את התליון כזיכרון מהסבא. נועה היא שחקנית נפלאה בעלת עוצמה קולית מרשימה, משחקה קולח ומבדח, יש לה יכולות דרמטיות מעולות וכל רגע שלה על הבמה הוא מחזה בפני עצמו: שנון וחד, רועם ומצחיק עד כלות וגם מרגש מאוד.

נוי קלימן מגלמת את מלודי, ארוסתו של ליאם, נוצרייה מבית טוב וגם גרמני. חיש קל היא הופכת לנושא שנוי במחלוקת. נוי היא אחת השחקניות המוכשרות בתיאטרון , עם כישרון משחק דרמטי וקומי ויכולות ווקאליות. אחד משיאי ההצגה הוא הרגע בו היא מתבקשת להשמיע שיר , כיאה ל"בוגרת אקדמיה למוזיקה ושירה אופראית". נוי פוצחת בזיוף מופלא של השיר הנודע סאמרטיים מתוך האופרה פורגי ובס. היא זוכה כמובן למחיאות כפיים סוערות.

אוהד פונטה מגלם היטב את ליאם ,העומד להציע נישואין למלודי. הרעיון שלו הוא להציעלה את הנישואין ובמקום טבעת, להשתמש בתליון של הסבא וזוכה להתקפה פראית של דפנה. אוהד מגלם את התפקיד באורח משובח ואין ספק שמדובר בשחקן עם פוטנציאל מרשים.

ליאור משיח מגלם את ג'ונה , המקפיד על ניטרליות , אך נקלע לסיטואציות משונות. ליאור מגלם את התפקיד היטב, יש לו יכולות משחק יפות ודינמיקה מוצלחת. גם כשהוא שותק – יש לו הילת משחק נהדרת מרוחה על פניו.

התרגום של רבקה משולח הוא מוקפד ורהוט. במבי פרידמן עיצב תפאורה סולידית ונאותה. עדי ביבר עצבה תלבושות יפות. אורי רובינשטיין עיצב את התאורה המוצלחת.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

צילום- שמחה ברבירו


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Telnyx משיקה תשתית מעבדים גרפיים ריבונית בדובאי, מעבדת ומאחסנת נתונים מ-MENA באזור עצמו
תשתית היסק עבור סוכנים שפועלים אמת פעילה כעת באיחוד האמירויות הערביות. לקוחות Telnyx יכולים להריץ היסק על גבי GPU שבבעלותם בתוך המדינה, כך שנתוני הארגון מאוחסנים ומעובדים מבלי לצאת מהאזור.

U.S. Polo Assn. חזרה לטורניר ה-DMMI Royal Charity Polo Cup לשנת 2026 כנותנת החסות הרשמית לביגוד ולנבחרות.
המותג הגלובלי תומך באירוע הפולו הפילנתרופי של נסיך ויילס, ומגייס מעל מיליון ליש"ט

ביקורת: בין קודש לחול, בין ייאוש לתקווה: "פליישר" בבית צבי - יצירת מופת נוקבת
14/07/26 | תיאטרון
ישנן הצגות שנכנסות לאולם ומעוררות סקרנות, וישנן הצגות שמכות בך בבטן הרכה מהדקה הראשונה ועד לירידת המסך. "פליישר", המחזה האיקוני של יגאל אבן-אור ז"ל, שעולה בימים אלה בבית צבי ברמת גן, שייך ללא ספק לסוג השני

ג'טקס ג'קרטה: ג'טקס מכריזה על כניסתה לשוק התעופה של אינדונזיה
Jetex, המותג המוביל בעולם בתחום התעופה הפרטית, חתמה על הסכם להרחבת פעילותה לאינדונזיה – צעד המהווה אבן דרך חשובה בהמשך הצמיחה של החברה באזור אסיה-פסיפיק.

QualityKiosk מאיצה את חזון האמינות של בינה מלאכותית עם מינויים אסטרטגיים להנהלה
QualityKiosk ממנה את צ'יטרה רמסוואמי לתפקיד מנהלת בכירת - חדשנות וטכנולוגיה; את רבישנקר גופאלאן לתפקיד מנהל תפעול ראשי ואת סאיראם ודאם לתפקיד מנהל שיווק ראשי

The Rock-It Company מתרחבת ומגיעה לדובאי, מחזקת את מיצוב ההון כמוקד גלובלי ליוקרה, לתרבות ולאירועים מרכזיים
The Rock-It Company ‏(Rock-It), אחת הספקיות המובילות בעולם ללוגיסטיקת מומחים במגזרים עם ערך גבוה וחשיבות קריטית לזמנים באירועים חיים ומוצרי יוקרה, הרחיבה את נוכחותה באיחוד האמירויות לאבו דאבי, בשותפות עם משרד ההשקעות של אבו דאבי (ADIO).

Russell Investments מודיעה על בעלים חדשים לטווח ארוך
קונסורציום משקיעים בהובלת B Capital, הכולל גם את CalPERS, יעמיד הון לטווח ארוך שיאפשר ל-Russell Investments להרחיב את השירותים והיכולות המוצעים ללקוחותיה ולהאיץ את תהליכי החדשנות

רוזן, משרד עורכי דין ותיק, מעודדים את משקיעי Nano-X Imaging Ltd לקבל ייעוץ
רוזן, משרד עורכי דין ותיק, מעודדים את משקיעי Nano-X Imaging Ltd לקבל ייעוץ משפטי לפני מועד אחרון חשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – NNOX

הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID
הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, מעודד את משקיעי Lucid Group, Inc עם הפסדים של מעל 100,000 דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך - LCID

רוזן, עורך דין מוביל בתחום המשפט, מעודד את משקיעי מיקרוסופט לקבל ייעוץ
רוזן, עורך דין מוביל בתחום המשפט, מעודד את משקיעי מיקרוסופט לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – MSFT
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI