דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: חיים בסרט– מחווה מוזיקלית לקולנוע הישראלי – תוסס, מרגש, כייף של מופע – תיאטרון הספרייה
ביקורת: חיים בסרט– מחווה מוזיקלית לקולנוע הישראלי – תוסס, מרגש, כייף של מופע – תיאטרון הספרייה
חיים נוי 13/02/22 |  צפיות: 2338

ביקורת: חיים בסרט– מחווה מוזיקלית לקולנוע הישראלי – תוסס, מרגש, כייף של מופע – תיאטרון הספרייה

מאת חיים נוי

חיים בסרט, העולה בתיאטרון הספרייה ברמת גן , מיסודו של בית צבי, הוא מופע מוזיקלי תוסס, מרגש, מלהיב ופשוט: כייף של הצגה בימים טרופים אלה של קורונה, ענני מלחמה באירופה, יוקר מחייה וחיים שאינם שגרה.

הבמאי אבישי בן גל רקח מחוה מוזיקלית לקולנוע הישראלי השזור שירים שלא נס ליחם, ולהטט עם להקת שחקנים-זמרים-רקדנים מוכשרים והתוצאה היא הפקה נעימה וסוחפת.

על הבמה המתפרצת בתיאטרון רמת גן הוקם מעין אולם קולנוע קטן וספסלי ישיבה ועל המסך מוקרנים לאורך המופע קטעי סרטים השזורים בשירים שהפכו לפס הקול של חיינו מתוך הסרטים האהובים בעיבודים צעירים וסוחפים עליהם אחראי חזי שקד.

הצופים מתמוגגים מנחת מרצף השירים, המתובלים בקטעי קישור, מתוך גבעת חלפון אינה עונה, הלהקה, קזבלן, שלאגר ודיזינגוף 99, סלאח שבתי ועפולה אקספרס ועוד ועוד.

מיכל שי אחראית לתנועה היפה וזהר אלמליח עיצב את שלל התלבושות המקסימות והתפאורה הפרקטית.

אסף לוי מגלם את דמות הסדרן המספר והמקשר בין כל קטעי השירים במופע. אסף הוא אחד מכותבי הטקסט ביחד עם עמית מינסטר. אסף הוא שחקן מוכשר ובעל יכולות ווקאליות נעימות.

נופר אליהו היא זמרת מקצועית נפלאה ושחקנית מוכשרת שמרגשת מאוד בקטעים המוזיקליים ובמיוחד השיר הענוג תן לי יד. שובל עמיאל ודניאל דדון מקסימות בשלל שירים. הדר דדון מרטיטה בשיר יפו, מקזבלן וטיפת מזל מהסרט בשם זה של זאב רווח שביצעה במקור זהבה בן. הדר היא פרפורמריתמצוינת עם יכולת ריקוד ושירה מקסימים.

ברק תמם , שחקן וזמר רב כישרונות ,מעולה כקוני למל וסלאח שבתי .

יפעת זהר כהן היא שחקנית, זמרת ורקדניתמקצועית בעלת יכולות נהדרות והקטע בביצועה מתוך גבעת חלפון, הוא מקסים.

זהר בדש אחד מהזמרים המשובחים על הבמות נפלא בקטעים מתוך קזבלן, השוטר אזולאי.

ניר שיבר , זמר נפלא, מצוין בשיר שתי אצבעות מצידון. ישראל ארנסט המוכשר מרטיט בשירים בביצועיו. אלון ברקוביץ וטל שדות עצבו סאונד בהיר ונעים. ירון שוש עיצב תאורה נאותה.

זיו עוז ארי הוא עוזר הבמאי וליאורה גלברג ניהלה את ההצגה (לסירוגין עם מאיה פופלינגר).

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום- יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Mavenir מעצימה את ההשקה של My ENet App, ומאחדת סלולר, פס רחב ו-IPTV עבור מנויי ENet בגויאנה
My ENet App מאחדת את כל השירותים למנויים, הקצאת eSIM והתשלומים בפלטפורמה אחת, עם ארנק דיגיטלי מובנה שפותח מקורות הכנסה חדשים עבור Enet

SpaceX הופכת לציבורית: SPCX זמינה כעת למסחר לאחר הופעת הבכורה ההיסטורית בנאסד"ק
EBC Financial Group מעניקה לסוחרים ברחבי העולם גישה דו-כיוונית להנפקה הגדולה ביותר שתועדה, החל מפעמון הפתיחה, עם ויתור על עמלות עסקה לזמן מוגבל

54% מאנשי המקצוע השואפים לעבור בתחום ה-Web3 לא מצליחים למצוא את עבודתם הראשונה - דיווח של Bitget
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את דו"ח Web3 Next-Gen Talent Intelligence שלה שמצא כי חסמי גיוס, ולא מחסור בכישרונות, הם אחד האתגרים הגדולים ביותר של כוח העבודה בתעשייה.

פרופ' מוחמד שמג'י נכנס לנשיאות EAACI עם סיום קונגרס 2026 באיסטנבול
מנהיגות חדשה מתחילה כאשר קהילת האלרגיה העולמית מקדמת את שאיפת חזון האפס של עתיד נקי מנטל אלרגיה ואסתמה

i2c זכתה להוקרה על מערכת גילוי הונאות מבוססת בינה מלאכותית במסגרת פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור MEA לשנת 2026
i2c Inc.‎, חברת טכנולוגיה פיננסית גלובלית וחדשנית, הודיעה היום כי זכתה בפרס 'הפתרון הטוב ביותר לגילוי הונאות מבוסס בינה מלאכותית מצד ספק' בטקס פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור המזרח התיכון ואפריקה לשנת 2026.

אנדרסן גלובל מחזקת את נוכחותה בהודו באמצעות JMP Advisors
Andersen Global חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם JMP Advisors בהודו, ובכך הוסיפה יכולות בתחום המיסוי ליכולותיה המשפטיות הקיימות במדינה.

יפן ודרום קוריאה מובילות את השינוי במגמות התיירות העולמיות בקיץ, על פי נתוני Holafly
טרנדים בטיולי קיץ 2026 של Holafly: עלייתה של אסיה מטייל חוקר מורשת תרבותית עשירה באסיה. על פי דו"ח הנסיעות של Holafly לקיץ 2026, יעדים כמו יפן ודרום קוריאה מובילים שינוי משמעותי בהעדפות הטיולים העולמיות, ומושכים תיירים המחפשים חוויות מגוונות וסוחפות. (צילום Holafly)

U.S. Polo Assn. חשף את קולקציית אביב-קיץ 2027 במהדורה ה-110 של פיטי אימג'ינה אומו
מותג הספורט הגלובלי שם את חולצת הפולו האייקונית במרכז חוויית פיטי אומו שלו

Workvivo משיקה את Workvivo HQ, המטה הדיגיטלי מבוסס הבינה המלאכותית לכל עובד
Workvivo HQ משלב בפלטפורמה אחת תקשורת, ידע ובינה מלאכותית כדי לעזור לכל עובד למצוא תשובות, לבצע את העבודה ולהישאר מקושר

מניעים את שרשראות האספקה ​​המובילות בעולם: 9 לקוחות OMP נכללו ברשימת 25 המובילים של גרטנר לשנת 2026
בעוד מנהיגים עולמיים עוברים מכיבוי שריפות לראיית הנולד, OMP חוגגת את בעלי החזון הארגוניים המגדילים את היקף הבינה המונעת על ידי החלטות בקצב השינוי.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI