דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת מחזמר: פיטר פן - מחזמר תוסס, מושקע, מענג – תיאטרון הקאמרי
ביקורת מחזמר: פיטר פן - מחזמר תוסס, מושקע, מענג – תיאטרון הקאמרי
חיים נוי 02/03/22 |  צפיות: 1787

ביקורת מחזמר: פיטר פן - מחזמר תוסס, מושקע, מענג – תיאטרון הקאמרי

מאת חיים נוי

המחזמר פיטר פן, העולה בתיאטרון הקאמרי (בשיתוף תיאטרון אורנה פורת) הוא מלהיב ותוסס, עטור אפקטים והברקות בימוי, מופע מוצלח לילדים ולכל המשפחה.

הסופר הסקוטי ג'יימס מתיו ברי כתב ספר ילדיםבשם פיטר וונדי אודות הנער הנצחי פיטר פן החי בארץ לעולם לא, שם מתגוררים שודדי ים, בעלי חיים, פיות וילדים שאינם רוצים לגדול. הסיפור עובד להצגה בשם פיטר פן, הנער שלא רצה לגדול בשנת 1904. במרוצת השנים נכתבו והופקו הצגות וסרטים, ספרי המשך ועיבודים שונים לסיפורו של ברי.

המחזמר הנוכחי נכתב בהשראת הסיפור על פיטר פן על ידי רועי שגב ושירילי דשא והוא שונה לחלוטין בפתיח שלו מהסיפור המקורי. במקור ונדי היא בתם הבכורה של שני ילדי משפחת דארלינג והיא מספרת להם סיפורי אגדה שונים. באחת הפעמים פיטר פן הגיח לביתם להאזין לסיפורים והכלבה ננה לכדה את הצל שלו. לאחר ששב לדירה הוא משכנע את הילדים לטוס עימו לארץ הקסומה. במחזמר הנוכחי, ונדי גרה בבית יתומים והיא מספרת להם על עלילות פיטר פן. פיטר שמאזין לה בסתר משכנע אותה לבוא עימו לארץ העלומים הנצחיים, יממה לפני שונדי עוברת לבית הוריה המאמצים החדשים. אל דאגה , כולם יחזרו לבסוף ארצה.

הבמאי גלעד קמחי להטט עם להקת השחקנים המוכשרת והתוצאה היא הפקה מרהיבת עין, חיננית ותוססת, שופעת הברקות בימוי ואפקטים חזותיים במתכונת די נדירה בהפקות המיועדות לילדים ובעצם לכל המשפחה.

אמיר לקנר חיבר מוזיקה מצוינת וקליטה לשירים היפים.

אלון סנדלר מגלם בחן רב את פיטר פן. הוא מבצע סאלטות, מקפץ ומדלג באלסטיות רבה וגם יש לו יכולות ווקליות מעולות.

מיה לנדסמן היא וונדי מצויינת. היא בעלת יכולת משחק, תנועה ושירה ואין ספק כי היא ליהוק מפתיע ונהדר לתפקיד.

עופרי ביטרמן מעולה בשני תפקידים : מנהלת בית היתומים גברת הוקינס בעלת הלבוש המהודס וההליכה המשעשעת וקפטן הוק עם זרוע הקרס , פרי מלחמתו עם התנין הנורא. עופרי גונב את ההצגה בשני תפקידים אלה והוא מוכשר מאוד ומצליח בגילום התפקידים הניגודיים.

אלעד אטרקצ'י כסמי, עוזרו של הוק מגלם נפלא את התפקיד והוא בעל כישרון רב .

נדב נייטס, ערן מור, מני גרוסושון מונגוזה מוצלחים מאוד כילדים ושודדי ים.

מחמאות מיוחדות מגיעות לנעם ברט בתפקיד הפיה טינקר בל, שאותה היא מגלמת במשובת נעורים, במשחק קולח ומענג ומתעלה בהפקת השפה הייחודית לפיות.

ערן עצמון אחראי לעצוב התפאורה הפרקטית שבמרכזה בריכת כדורים המתעופפים לכל עבר.

אורנה סמורגונסקי עצבה תלבושות יפות וצבעוניות. מירי רובינוב וגלעד קמחי אחראים לתנועה המקסימה. עמר חכמון עצבה בובות פנים מופלאות של שודדים . רוני וגנר וירון בראלי עצבו ויצרו בובת תנין ענקית ומוצלחת. נדב ברנע עצב תאורה ראויה.

אין ספק כי ההפקה הזו של פיטר פן היא מוצלחת ומתאימה לילדים ובעצם לכלל המשפחה. ההצגה קולחת ואין בה רגע דל. השירים נעימים והתנועה שופעת קסם.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

צילום- מולי גולדברג


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
קיווה קירין תציג ראיות משלימות חדשות המגדירות עוד יותר את התועלת הקלינית של מוגמוליזומאב בלימפומה עורית של תאי T בכנס WCCL 2026
Kyowa Kirin, Inc, חברת בת בבעלות מלאה של Kyowa Kirin Co. Ltd (TSE: 4151), הודיעה היום כי נתונים חדשים המגדירים עוד יותר את הפוטנציאל של מוגמוליזומאב בטיפול במיקוזיס פונגואידס חוזרת או עמידה ותסמונת סזארי, שני תת-סוגים של לימפומה של תאי T עוריים, יוצגו בקונגרס העולמי ללימפומות עוריות (WCCL) במונטריאול, קנדה.

ביקורת: בין עבר להווה: "קיר זכוכית" - מסע מטלטל בתיאטרון בית ליסין
10/06/26 | תיאטרון
התיאטרון הוא לעיתים קרובות מראה שבורה של המציאות שלנו. לעיתים הוא מצליח לייצר "קיר זכוכית" - אותו קיר פיזי וסמלי שמאחוריו מוצג הר האפר של הנספים. דרכו אנו מביטים אל עברנו ואל הפצעים הפתוחים של השואה, ובו-זמנית פוגשים את האנושיות המזוקקת שנותרה מאחור. המחזה העולה בתיאטרון בית ליסין, פרי עטו של המחזאי אורן יעקובי הוא יצירה שמהלכת על התפר הדק שבין קומדיה שחורה לדרמה אנושית מרטיטה..

פרויקט קומפלקס האנרגיה פנג'ראנג של ChemOne מעניק עבודות EPCC ל-CNCEC
חברת Pengerang Energy Complex Sdn. Bhd. ("PEC") שמחה להודיע ​​על זכייתה בעבודות ההנדסה, הרכש, הבנייה וההפעלה ("EPCC") עבור פרויקט Pengerang Energy Complex - מתחם האנרגיה פנגרנג ("הפרויקט") בג'והור, מלזיה, לחברת ההנדסה הכימית הלאומית של סין - China National Chemical Engineering Company Limited ("CNCEC")

Bitget משיקה את חודש המלחמה בהונאות 2026, מחזירה 32.3 מיליון דולר עבור משתמשים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה את חודש המלחמה בהונאות לשנת 2026 תחת הכותרת "יותר נכסים, מגן חזק יותר. הישארו בטוחים בעידן מרובה הנכסים". היוזמה השנתית מתמקדת בסיוע למשתמשים לנווט בנוף איומים מורכב יותר ויותר, כאשר פלטפורמות נכסים דיגיטליים מתרחבות מעבר לקריפטוגרפיה לאקוסיסטם שמורכב מאפשרויות נכסים רחבות יותר.

500 Global ממנה את סונג וו אהן לשותף בקוריאה, שיוביל את סניף סיאול ויסייע בהרחבת טכנולוגיות קוריאניות לשווקים גלובליים
המינוי משקף את האמון של 500 Global ‎בשוק הקוריאני ומקדם את שאיפותיה של קוריאה בתחום החדשנות הגלובלית, תוך הבאת תשתית השקעות חוצת-גבולות ברמה מוסדית לענפי הטכנולוגיה התחרותיים ביותר במדינה

VeriSilicon מקדמת אימוץ מסחרי של AV2 ביישומי וידאו וסטרימינג מהדור הבא
VC9800D מספקת יכולות עיבוד וידאו בפורמטים שונים עבור בינה מלאכותית במולטימדיה, בנייד ובהתקני קצה חכמים

Mavenir ו-TextNow זוכות בפרס ה-MVNO והתעשייה לשיתוף הפעולה הטוב ביותר בטקס פרסי ה-MVNO העולמי
שיתוף פעולה עטור פרסים מביא לתוצאות ממירות: הפעלות eSIM זינקו מ-2% ל-94% בשישה חודשים ומספר המנויים בתשלום יותר מהוכפל משנה לשנה

U.S. Polo Assn. חזר למרכז לונדון כשותף רשמי של ביגוד וחולצות של צ'סטרטון פולו בפארק
מעל 30,000 משתתפים חגגו את ספורט הפולו ו"אייקון שנולד מהמשחק"

Holafly משתפת פעולה עם שחקן הזוגות המוביל ב-ATP, פרנסיסקו קברל
פרנסיסקו קברל, שחקן הזוגות המדורג בטופ 20 ב-ATP, הצטרף ל-Holafly כשגריר מותג עולמי. כחלק מהשותפות, שחקן הזוגות הפורטוגלי המדורג הגבוה ביותר בתולדות ה-ATP ישתף רגעים מהחיים בסבב ה-ATP. תוכן זה יציג כיצד ספורטאים נשארים מוכנים במהלך נסיעות מתמשכות.

GA-ASI מודיעה על השקעות בשש חברות הולנדיות
מתוך מועמדויות חדשות לשותפויות עסקיות שנוצרו בעקבות אירוע Blue Magic Netherlands האחרון
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI