דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת מחזמר: פיטר פן - מחזמר תוסס, מושקע, מענג – תיאטרון הקאמרי
ביקורת מחזמר: פיטר פן - מחזמר תוסס, מושקע, מענג – תיאטרון הקאמרי
חיים נוי 02/03/22 |  צפיות: 1805

ביקורת מחזמר: פיטר פן - מחזמר תוסס, מושקע, מענג – תיאטרון הקאמרי

מאת חיים נוי

המחזמר פיטר פן, העולה בתיאטרון הקאמרי (בשיתוף תיאטרון אורנה פורת) הוא מלהיב ותוסס, עטור אפקטים והברקות בימוי, מופע מוצלח לילדים ולכל המשפחה.

הסופר הסקוטי ג'יימס מתיו ברי כתב ספר ילדיםבשם פיטר וונדי אודות הנער הנצחי פיטר פן החי בארץ לעולם לא, שם מתגוררים שודדי ים, בעלי חיים, פיות וילדים שאינם רוצים לגדול. הסיפור עובד להצגה בשם פיטר פן, הנער שלא רצה לגדול בשנת 1904. במרוצת השנים נכתבו והופקו הצגות וסרטים, ספרי המשך ועיבודים שונים לסיפורו של ברי.

המחזמר הנוכחי נכתב בהשראת הסיפור על פיטר פן על ידי רועי שגב ושירילי דשא והוא שונה לחלוטין בפתיח שלו מהסיפור המקורי. במקור ונדי היא בתם הבכורה של שני ילדי משפחת דארלינג והיא מספרת להם סיפורי אגדה שונים. באחת הפעמים פיטר פן הגיח לביתם להאזין לסיפורים והכלבה ננה לכדה את הצל שלו. לאחר ששב לדירה הוא משכנע את הילדים לטוס עימו לארץ הקסומה. במחזמר הנוכחי, ונדי גרה בבית יתומים והיא מספרת להם על עלילות פיטר פן. פיטר שמאזין לה בסתר משכנע אותה לבוא עימו לארץ העלומים הנצחיים, יממה לפני שונדי עוברת לבית הוריה המאמצים החדשים. אל דאגה , כולם יחזרו לבסוף ארצה.

הבמאי גלעד קמחי להטט עם להקת השחקנים המוכשרת והתוצאה היא הפקה מרהיבת עין, חיננית ותוססת, שופעת הברקות בימוי ואפקטים חזותיים במתכונת די נדירה בהפקות המיועדות לילדים ובעצם לכל המשפחה.

אמיר לקנר חיבר מוזיקה מצוינת וקליטה לשירים היפים.

אלון סנדלר מגלם בחן רב את פיטר פן. הוא מבצע סאלטות, מקפץ ומדלג באלסטיות רבה וגם יש לו יכולות ווקליות מעולות.

מיה לנדסמן היא וונדי מצויינת. היא בעלת יכולת משחק, תנועה ושירה ואין ספק כי היא ליהוק מפתיע ונהדר לתפקיד.

עופרי ביטרמן מעולה בשני תפקידים : מנהלת בית היתומים גברת הוקינס בעלת הלבוש המהודס וההליכה המשעשעת וקפטן הוק עם זרוע הקרס , פרי מלחמתו עם התנין הנורא. עופרי גונב את ההצגה בשני תפקידים אלה והוא מוכשר מאוד ומצליח בגילום התפקידים הניגודיים.

אלעד אטרקצ'י כסמי, עוזרו של הוק מגלם נפלא את התפקיד והוא בעל כישרון רב .

נדב נייטס, ערן מור, מני גרוסושון מונגוזה מוצלחים מאוד כילדים ושודדי ים.

מחמאות מיוחדות מגיעות לנעם ברט בתפקיד הפיה טינקר בל, שאותה היא מגלמת במשובת נעורים, במשחק קולח ומענג ומתעלה בהפקת השפה הייחודית לפיות.

ערן עצמון אחראי לעצוב התפאורה הפרקטית שבמרכזה בריכת כדורים המתעופפים לכל עבר.

אורנה סמורגונסקי עצבה תלבושות יפות וצבעוניות. מירי רובינוב וגלעד קמחי אחראים לתנועה המקסימה. עמר חכמון עצבה בובות פנים מופלאות של שודדים . רוני וגנר וירון בראלי עצבו ויצרו בובת תנין ענקית ומוצלחת. נדב ברנע עצב תאורה ראויה.

אין ספק כי ההפקה הזו של פיטר פן היא מוצלחת ומתאימה לילדים ובעצם לכלל המשפחה. ההצגה קולחת ואין בה רגע דל. השירים נעימים והתנועה שופעת קסם.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

צילום- מולי גולדברג


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
חדשות למשקיעים ב-TruBridge
חדשות למשקיעים ב-TruBridge: אם סבלתם הפסדים ב-TruBridge, Inc (נאסד"ק: TBRG), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי הדין רוזן בנוגע לזכויותיכם

מועד אחרון לתביעה הייצוגית נגד ZOETIS
מועד אחרון לתביעה הייצוגית נגד ZOETIS: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, מעודד משקיעים ב-Zoetis Inc עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – ZTS

הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID
הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, מעודד את משקיעי Lucid Group, Inc עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – LCID

Mavenir מעצימה את ההשקה של My ENet App, ומאחדת סלולר, פס רחב ו-IPTV עבור מנויי ENet בגויאנה
My ENet App מאחדת את כל השירותים למנויים, הקצאת eSIM והתשלומים בפלטפורמה אחת, עם ארנק דיגיטלי מובנה שפותח מקורות הכנסה חדשים עבור Enet

SpaceX הופכת לציבורית: SPCX זמינה כעת למסחר לאחר הופעת הבכורה ההיסטורית בנאסד"ק
EBC Financial Group מעניקה לסוחרים ברחבי העולם גישה דו-כיוונית להנפקה הגדולה ביותר שתועדה, החל מפעמון הפתיחה, עם ויתור על עמלות עסקה לזמן מוגבל

54% מאנשי המקצוע השואפים לעבור בתחום ה-Web3 לא מצליחים למצוא את עבודתם הראשונה - דיווח של Bitget
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את דו"ח Web3 Next-Gen Talent Intelligence שלה שמצא כי חסמי גיוס, ולא מחסור בכישרונות, הם אחד האתגרים הגדולים ביותר של כוח העבודה בתעשייה.

פרופ' מוחמד שמג'י נכנס לנשיאות EAACI עם סיום קונגרס 2026 באיסטנבול
מנהיגות חדשה מתחילה כאשר קהילת האלרגיה העולמית מקדמת את שאיפת חזון האפס של עתיד נקי מנטל אלרגיה ואסתמה

i2c זכתה להוקרה על מערכת גילוי הונאות מבוססת בינה מלאכותית במסגרת פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור MEA לשנת 2026
i2c Inc.‎, חברת טכנולוגיה פיננסית גלובלית וחדשנית, הודיעה היום כי זכתה בפרס 'הפתרון הטוב ביותר לגילוי הונאות מבוסס בינה מלאכותית מצד ספק' בטקס פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור המזרח התיכון ואפריקה לשנת 2026.

אנדרסן גלובל מחזקת את נוכחותה בהודו באמצעות JMP Advisors
Andersen Global חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם JMP Advisors בהודו, ובכך הוסיפה יכולות בתחום המיסוי ליכולותיה המשפטיות הקיימות במדינה.

יפן ודרום קוריאה מובילות את השינוי במגמות התיירות העולמיות בקיץ, על פי נתוני Holafly
טרנדים בטיולי קיץ 2026 של Holafly: עלייתה של אסיה מטייל חוקר מורשת תרבותית עשירה באסיה. על פי דו"ח הנסיעות של Holafly לקיץ 2026, יעדים כמו יפן ודרום קוריאה מובילים שינוי משמעותי בהעדפות הטיולים העולמיות, ומושכים תיירים המחפשים חוויות מגוונות וסוחפות. (צילום Holafly)
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI