דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: הטנק - מרתק וקסום – מי בלם את הטנק הסורי והכריע את מלחמת העצמאות – תיאטרון הקאמרי
ביקורת: הטנק - מרתק וקסום – מי בלם את הטנק הסורי והכריע את מלחמת העצמאות – תיאטרון הקאמרי
חיים נוי 13/03/22 |  צפיות: 1778

ביקורת: הטנק - מרתק וקסום – מי בלם את הטנק הסורי והכריע את מלחמת העצמאות – תיאטרון הקאמרי

מאת חיים נוי

מי היה הגיבור שבלם את הטנק הסורי בשערי דגניה ובכך הכריע למעשה את מלחמת העצמאות? הסיפור הלא ייאמן של 5 גיבורים הטוענים שהם היו אלה שהכריעו-כל אחד לחוד - את מלחמת התקומה על רקע קורותיהם במלחמות ישראל ובחיי היום יום, שזורים בהפקה המרתקת והקסומה – הטנק, העולה בתיאטרון הקאמרי.

הבמאי עירד רובינשטיין להטט עם להקת השחקנים המוכשרת והתוצאה היא הצגה קולחת ומעניינת, שופעת הברקות בימוי , נוקבת ומענגת.

המחזה של יואב שוטן גושן ועירד רובינשטיין מבוסס על ספרו באותו השם של אסף ענברי ומנציח את הגרסאות לאותו מעמד שבו הגיח טנק סורי בשלהי מלחמת העצמאות לשערי דגניה ואולם נבלם בהתקפת אחד ממגני הישוב ובכך מנע את הפלישה והכריע למעשה את מהלך מלחמת התקומה.

העלילה עוסקת בחמישה אנשים שכל אחד מהם טוען שהוא היה זה שהכניע את הטנק ופגע בו. ברוך בר לב בורקה סיפר כי הערים על צוות הטנק כאשר פתח את השער והם חששו ממלכודת. הוא הצליח לידות לעברו בקבוקי מולוטוב והניס את אנשיו. שלמה אנשל גרס כי הוא שיגר לעבר הטנק רימונים ומספר פגזים ממטול הפיא"ט . יצחק עשת סיפר כי שיגר פגז לעבר יושבי הטנק וחיסל אחד מהם בעוד השני נמלט .דוד זרחיה דוידסקו סיפר כי הצליח להשחיל רימון לתוך הצריח וחיסל את יושביו. שלום אוכבאום ניצול שואה וחבר המשק סיפר כי חיסל את הסורים שבטנק על ידי השלכת בקבוקי תבערה.

למעשה אין זה משנה מי באמת הכניע את הטנק וכל סיפור הרואי חשוב כאמת הבלעדית. קורותיהם של חמשת הלוחמים בדגניה צצים על רקע מלחמת יום הכיפורים ועלילותיהם לאחר המלחמה והם מעניקים לצופים רובד נוסף של סיפורי גבורה והתבונה לרכז את האמת האישית של כל אדם וכיצד היא משפיעה על חייו.

שמחה ברבירו כשלמה אנשל מגלם בכישרון רב את התפקיד ועוד תפקידים והוא גם גונב לעתים את ההצגה בזכות יכולותיו הדרמטיות והווקאליות. השיר יהיה טוב שהוא מוביל יחד עם הלהקה מבוצע נפלא. יואב לוי כזרחיה הוא שחקן משובח ומשחקו הוא מרגש מאוד. נדב אסולין כבורקה מגלם את תפקידו בצורה מעולה. דודו ניב הוא יצחק עשת נפלא ומשה דיין מצוין. מיכה סלקטר כניצול השואה הוכבאום הוא נהדר במשחקו המשובח ובהגשת השיר המונוטוני עד לסיום המר.

שון מונגוזה משחק טוב מאוד את אידי אמין. מורן ארביב-גנס מגלמת ברגש רב את עליזה והמורה. היא שובת לב. טל וייס מצוין כעיתונאי ובתפקידים נוספים. דולב אוחנה משחק ברגש את בנו של זרחיה. גל סרי מצוינת כיהודית הלולנית.

ערן עצמון עצב תפאורה נהדרת שעיקרה שדה עפר הלום קרבות. מוני מדניק על התלבושות המצוינות. כל המשתתפים אגב בעלי כתמי בוץ על מכנסיהם. אבי יונה בואנו עיצב תאורה פרקטית וראויה. עמית זמיר על עיצוב התנועה היפה. רועי ירקוני עיצב מוזיקה מקורית קסומה. אמיר לקנר הלחין את השיר המצוין יהיה טוב.

אין ספק כי ההצגה היא חוויה תיאטרלית ייחודית ומיוחדת ופותחת צוהר לאירוע אולי קטן אך מכריע שהשפיע על המערכה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום- רדי רובינשטיין


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Egg Medical משיקה את EggNest™ Complete Flex: הגנה ללא סינר, ללא בנייה, השבתה או שיבושים
Egg Medical מכריזה על השקת EggNest™ Complete Flex, התקדמות פורצת דרך בתחום ההגנה מפני קרינה המאפשרת לרופאים לעבוד בבטחה ללא סינר או עם סינרי עופרת קלים במיוחד - ללא צורך בבנייה, שינויים מבניים או זמן השבתה פרוצדורלי.

מנכ"ל Datavault AI, נתניאל ט. בראדלי, יעביר נאומים מרכזיים בנושא פורץ דרך בתחום אסימוני נכסים מציאותיים
מנכ"ל Datavault AI, נתניאל ט. בראדלי, יעביר נאומים מרכזיים בנושא פורץ דרך בתחום אסימוני נכסים מציאותיים RWA בכנס CONV3RGENCE לונדון ו- AssetRush × Zurich 2026 בניית מומנטום עולמי לקראת אירוע XRP בטוקיו הקרוב

Axi משיקה סדרת וובינרים חינמית בנושא פורקס להעצמת סוחרים חדשים באמריקה הלטינית
ברברה מורנו, סוחרת ומאמנת חשיבה ידועה, מובילה יוזמה חינוכית כדי לענות על הביקוש הגובר למיומנויות מסחר מעשיות ברחבי אמריקה הלטינית

מידע למשקיעי DNOW: אם סבלתם הפסדים ב- DNOW Inc. (NYSE: DNOW), אתם מוזמנים ליצור קשר
מידע למשקיעי DNOW: אם סבלתם הפסדים ב- DNOW Inc. (NYSE: DNOW), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי דין בנוגע לזכויותיכם.

ביטגט משיקה תוכנית VIP Fast Track לניהול חוזים עתידיים, ספוט ואחזקות נכסים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה היום את תוכנית ה-VIP Fast Track, קמפיין חדש שנועד לעזור למשתמשים להגיע לרמות VIP גבוהות יותר באמצעות מסלולי מסחר מותאמים אישית בחוזים עתידיים, ספוט ואחזקות נכסים.

Gradiant זכתה בחוזה מים משמעותי עבור מרכז נתונים היפרסקייל בבריטניה
Gradiant, חברה עולמית מובילה לפתרונות מתקדמים למים ושפכים, זכתה בחוזה לתכנון והקמה של מתקני טיפול במים עבור מרכז נתונים היפרסקייל בדידקוט, אוקספורדשייר בבריטניה.

U.S. Polo Assn. תמכה באליפות הבין-מכללתית הלאומית של ליגה א, והציגה את עתיד ספורט הפולו
גמרי הנשים והגברים של ליגה א ישודרו בתוכנית 'Breakaway: Polo in College' ב-ESPN

Axi Select מציינת ציון דרך משמעותי כאשר סוחר רביעי מאסיה השיג מעמד של Pro M וחשבון ממומן של מיליון דולר
ספקית המסחר המקוון הגלובלית Axi הודיעה היום על ציון דרך חדש בתוכנית הסוחרים הממומנת שלה, Axi Select, שחוגגת את הישגיה של גב' וואנג ליניאן, שהפכה לסוחרת הרביעית מאסיה שהגיעה למעמד Pro M ברמה הגבוהה ביותר בתוכנית בשנת 2026.

Datavault AI Inc (נאסד"ק: DVLT) וDemora Foundation- מוציאות לדרך הסכם שילוב טכנולוגיות שיפעיל את הפלטפורמה הגלובלית של K-Entertainment ו-K-Wave
DVLT × Demora Foundation: ערמת הבינה המלאכותית הארגונית של Datavault AI נפרסה כשכבת בינת הנתונים וייצור אסימונים מבוססי נכסי עולם אמיתי עבור הקניין הרוחני של הפופ, הדרמה, הבידור והתרבות הקוריאניים - והיא משרתת מעל 200 מיליון מעריצי הגל הקוריאני (האליו) ב-156 מדינות באמצעות יותר מ-500 עסקים קטנים ובינוניים של הרשת הקוריאנית K2Global, ובאמצעות שלוש ערי חדשות גל קוריאני בארצות הברית

מנכ"ל Datavault AI, נתניאל בראדלי, יציג את טכנולוגיות DataValue(R), DataScore(R) ו- Information Data Exchange(R) בכנס XRP טוקיו 2026.
Datavault AI Inc. ("Datavault AI" או "החברה") (נאסד"ק: DVLT), מובילה בטכנולוגיות מוניטיזציה של נתונים, אימות אישורים, מעורבות דיגיטלית ואסימוני נכסים מציאותיים (RWA), הודיעה היום כי המנכ"ל נתניאל (נייט) ט. בראדלי יציג את טכנולוגיות סוכני הבינה המלאכותית של החברה, DataValue®, DataScore®, Data Vault Bank® ו- Information Data Exchange® הרשומות כפטנטים של החברה בכנס XRP Tokyo 2026 ב-7 באפריל 2026, ב-Happo-en בטוקיו, יפן.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI