דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים העניין בבתי ספר למנהל עסקים שורד תפיסת עלויות
העניין בבתי ספר למנהל עסקים שורד תפיסת עלויות
חיים נוי 20/04/22 |  צפיות: 380

העניין בבתי ספר למנהל עסקים שורד תפיסת עלויות

סקר עולמי מגדיר שינויים הנגרמים כתוצאה ממגפה בתארי MBA ותואר שני במנהל עסקים

רסטון, וירג'יניה, 19 באפריל 2022, (GLOBE NEWSWIRE) :

המועצה לקבלה ללימודי ניהול למוסמכים (GMAC™), ארגון עולמי של בתי ספר מובילים לתארים מתקדמים בעסקים, פרסמה היום את סקר הסטודנטים הפוטנציאליים של GMAC – דו"ח סיכום 2022, הבוחן כיצד השתנו העדפות המועמדים במהלך מגפת קוביד-19. הדו"ח התבסס על תגובות לסקר של יותר מ-6,500 אנשים ברחבי העולם שהביעו עניין בלימודים עסקיים לתארים מתקדמים בשנת 2021. בעוד שהעלות נותרה דאגה עיקרית בכלכלה הדינמית של ימינו עם שוק עבודה מהיר ואינפלציה עולה, מועמדים מרחבי העולם ממשיכים לתפוס את ההשכלה הניהולית לתואר שני כדרך בדוקה להתקדמות מקצועית ולמצב את עצמם כדי להשיג את מטרותיהם, בהתאם לרמות שלפני המגפה. ברחבי העולם, 4 מתוך 5 מועמדים הצהירו כי תואר שני במנהל עסקים מאפשר להם להתבלט בעבודה. באופן דומה, תוכנית MBA במשרה מלאה ממשיכה להיות אפשרות התוכנית הפופולרית ביותר, כאשר 1 מתוך 4 מכל המועמדים מעדיפים את הפורמט של שנתיים במשרה מלאה ועוד 1 מתוך 5 המעדיף את הפורמט של שנה אחת במשרה מלאה.

"בעוד המגפה שינתה היבטים של נוף החינוך לניהול בוגרים, התפיסות הבסיסיות של הערך של חינוך לניהול לתארים מתקדמים באופן כללי ואת MBA במיוחד, ממשיכות להישאר איתנות", אמר סנגיט צ'ופלה, נשיא ומנכ"ל GMAC. "בעוד שיש עדיין התפתחויות ביעדי המחקר המועדפים על המועמדים, פורמטי המסירה, מסלולי הקריירה והתפיסות של מדיניות מבחני הקבלה, אם אי פעם היו חששות שהמגפה והשפעותיה יפחיתו את התפיסות של שאיפות בתי הספר למנהל עסקים לגבי הערך של תואר, הממצאים האחרונים של GMAC של סקר הסטודנטים הפוטנציאליים אמורים לסייעלהם ".

ממצאים מרכזיים אחרים

יותר מועמדים מעדיפים ללמוד קרוב יותר לבית בזמן שארה"ב ואירופה מגבירות את התחרות שלהן על מועמדים בינלאומיים

יותר מועמדים משווקי מובייל מסורתיים בוחרים ללמוד קרוב יותר לבית מאשר לפני המגפה. כך למשל, בקרב מועמדים ממרכז אסיה ודרום אסיה, שיעור המעדיפים ללמוד לימודים בינלאומיים ירד מ-89% ל-73% בין 2019 ל-2021. בקרב מועמדים ממזרח ומדרום מזרח אסיה, גם ההעדפה ללימודים בינלאומיים ירדה מ-92% ל-87% בין 2020 ל-2021, אינדיקציה אפשרית לכך שהלימודים בחו"ל הוגבלו בשל הגבלות התנועה הנגרמות על ידי מגפה.

בקרב מועמדים בינלאומיים – מועמדים שיעד הלימודים המועדף עליהם שונה ממדינת האזרחות שלהם – כמעט אותו שיעור אמר ב-2021 שארה"ב ומערב אירופה הן היעד המועדף עליהן (39%, בהתאמה). בקרב מועמדי MBA בינלאומיים בפרט, ארה"ב היא היעד המועדף של מחצית (50%), הרחבת ההובלה שלה על פני המקום השני מערב אירופה (28%) בין 2019 ל -2021. בינתיים, מערב אירופה נותרה היעד המועדף על יותר ממחצית המועמדים לתואר שני בעסקים בינלאומיים.

האמונה בערך החינוך המקוון המלא נותרה נמוכה בעוד שהקבלה של פורמטים היברידיים עולה

המועמדים רואים ערך גבוה יותר בחוויית בית הספר למנהל עסקים בהשוואה לאינטרנט כאשר שיעור המועמדים שהשתתפו בסקר המעדיפים תוכניות מקוונות מלאות נשאר קבוע. בקרב סטודנטים פוטנציאליים גלובליים שהשתתפו בסקר בשנת 2021, רובם חולקים על כך שתוכניות לתואר מקוון מציעות ערך זהה לזה של תוכניות בקמפוס (73%). כמעט 4 מתוך 5 חולקים על כך שהזדמנויות הרשת שוות ערך, ו -2 מתוך 3 חולקים על כך שהזדמנויות הקריירה זהות. עם זאת, השקפות שליליות אלה התרככו מעט בין 2020 ל-2021.

יחד עם זאת, ההעדפה לדגמים היברידיים עלתה משמעותית על פני סוגי המועמדים, במיוחד אלה המעדיפים תוכניות MBA מנהלים, במשרה חלקית וגמישה (44%, מ-30% ב-2019), אך גם אלה שרוצים ללמוד במשרה מלאה כדי להרוויח תואר שני בעסקים (20%, מ-13% ב-2019) או MBA (13%, מ-7% ב-2019). ברחבי העולם, 20% מהמועמדים שהשתתפו בסקר ב-2021 מעדיפים מסירת תוכניות היברידיות, לעומת 14% לפני המגפה. גם מועמדי מיעוטים בארה"ב (28%) מביעים עניין בתוכניות היברידיות, עלייה משמעותית מהרמה שלפני המגפה.

הייעוץ ממשיך להתעלות על תחומי העניין הפוטנציאליים של הסטודנטים, אבל הטכנולוגיה עדיין במגמת עלייה

בקרב מועמדים בארצות הברית, שבה "ההתפטרות הגדולה" זעזעה את שוק העבודה, 42 אחוזים מזדהים כ"מחליפים קריירה" - שמטרתם לשנות תעשיות או תפקידים על ידי קידום תואר עסקי - גבוה משמעותית מהרמות הגלובליות של 32%. כפי שהיה לפני המגפה, ייעוץ ממשיך להיות התעשייה העליונה ותפקוד עבודה הן גברים ונשים מועמדים שואפים. אבל יש עניין גובר בתעשיית הטכנולוגיה, במיוחד בקרב מחליפי קריירה (50%) וסטודנטים לתואר ראשון שאינם עסקים (49%). יתר על כן, בין 2019 ל-2021, העניין בטכנולוגיה עלה גם בקרב נשים (29% עד 34%).

"ככל שאנשים תופסים את העבודה אחרת אחרי המגפה, רבים הופכים להיות יותר פתוחים למגוון נתיבי הקריירה האפשריים שהם יכולים להמשיך בהם. מעודד לראות שיותר נשים רודפות אחר תואר עסקי כדרך לבנות קריירות בתעשיית הטכנולוגיה", אמרה ג'וי ג'ונס, סמנכ"לית מוצר ומנהלת כללית של הערכות ב-GMAC. "חינוך עסקי לתארים מתקדמים ממשיך להיות מבוקש מאוד מכיוון שהוא פותח את הדלת למגוון רחב של תעשיות ותפקידי עבודה, כולל תחומים שפחות חשבו עליהם או לא נחשבו בעבר על ידי מועמדים מסורתיים המבקשים להיכנס לבתי ספר לעסקים"/

בדיקת מדיניות אופציונלית וויתור הובילה לתוצאות לא מכוונות

ברחבי העולם, רוב המועמדים מסכימים כי בחינות הקבלה משפרות את ההגינות והשקיפות של הקבלה לבתי ספר למנהל עסקים. רובם גם מסכימים כי הבחינות משפרות את אמינות בתי הספר בהערכת המועמדים וממחישות את החשיבות שהם מייחסים לאיכות התלמידים שהם מודים בהם. מגמה ברורה בתגובות לסקרים היא שמועמדים בינלאומיים רואים את מבחני הקבלה בצורה חיובית במיוחד. כמחצית אומרים שהשימוש של בית ספר בבחינות הקבלה הוא אינדיקטור לאיכות התוכנית ומהווה קריטריון חשוב לשקול להגיש מועמדות לבית ספר זה, וכפליים מועמדים בינלאומיים מסכימים מאשר לא מסכימים כי בחינות הקבלה הן דרך יעילה לקבוע אילו תלמידים לקבל. בנוסף, כ-2 מכל 5 סטודנטים פוטנציאליים מסכימים כי הקריטריונים לוויתור על בחינות מורכבים ואינם חלים על חלק גדול מהמועמדים, וכ-1 מכל 3 אומרים ויתורים לטובת מועמדים שאינם מוכנים באופן לא פרופורציונלי לתוכנית לתואר שני בעסקים.

"הנתונים מראים כי למועמדים פוטנציאליים יש רגשות מעורבים לגבי ויתור על מבחן ומדיניות אופציונלית בגלל המורכבות שלהם ותפיסות של שקיפות והוגנות מופחתת. מגמה זו של תפיסה היא חריפה במיוחד בקרב סטודנטים בינלאומיים", אמרה מאייט סלזר, סמנכ"לית שיווק ב- GMAC. "ההשלכות הלא מכוונות של מדיניות מבחן אופציונלי וויתור עשויות להיות שהן עלולות להשפיע לרעה על תפיסת המחויבות לאיכות התלמידים של תוכניות המציעות אותם".

במשך יותר מעשור, סקר הסטודנטים הפוטנציאליים סיפק לבתי הספר למנהל עסקים לתארים מתקדמים בעולם תובנות קריטיות על תהליכי קבלת ההחלטות של אלה השוקלים כעת להגיש בקשה לתוכנית חינוך לניהול תארים מתקדמים באמצעות mba.com - אתר GMAC לסטודנטים פוטנציאליים לתואר שני לעסקים. השנה, כדי להגביר את רוחבם ועומקם של קולות הסטודנטים הפוטנציאליים המשתקפים בדו"ח זה, כל האנשים שנרשמו לחשבון mba.com בחודש הקודם הוזמנו לסקר של החודש שלאחר מכן. בנוסף, בפעם הראשונה, המדגם של נרשמי mba.com נוספה על ידי סטודנטים פוטנציאליים שהשתתפו באירועים שאירחו את סיור MBA, ביקרו באתר BusinessBecause , או נרשמו ל- NMATעל ידי מבחן GMAC בהודו - כולם גם מאפייני GMAC. בקרו בכתובת GMAC.comכדי לקרוא את הדו"ח המלא.

אודות GMAC

המועצה לקבלה ללימודי ניהול למוסמכים (GMAC™) היא ארגון מכוון משימה של בתי ספר למינהל עסקים למוסמכים מובילים מכל העולם. GMAC שנוסד ב-1953 יוצר פתרונות וחוויות שמאפשרים לבתי ספר למינהל עסקים ולמועמדים לגלות, להעריך ולהתחבר, אלה עם אלה, טוב יותר.

GMAC™ מספקת מחקר ברמה עולמית, כנסים של הענף, כלי גיוס והערכות לענף לימודי הניהול למוסמכים, וגם כלים, משאבים, אירועים ושירותים שעוזרים להדריך מועמדים במסע ההשכלה הגבוהה שלהם. הבחינה Graduate Management Admission Test™ (GMAT™) שבבעלות וניהול GMAC היא ההערכה לבתי ספר למינהל עסקים למוסמכים שנעשה בה השימוש הרחב ביותר.

יותר מ-12 מיליון מועמדים ללימודים של מנהל העסקים או MBA ביקרו באתר של GMAC mba.com -כדי ללמוד על תוכניות לתואר שני במנהל עסקים וכדי לבחון אפשרויות לבחירת בית ספר למינהל עסקים, להתכונן ולהירשם למבחנים, ולקבל ייעוץ על תהליך הקבלה לתוכניות MBA ומאסטר עסקי. BusinessBecauseו-The MBA Tour הן חברות בנות של GMAC™, ארגון גלובלי עם משרדים בסין, הודו, בריטניה וארצות הברית.

למידע נוסף על עבודתנו בקרו www.gmac.com

ליצירת קשר:

Teresa Hsu
Sr. Manager, Media Relations
202-390-4180 (mobile)
[email protected]

קובץ PDFהקשור להודעה זו זמין בקישור http://ml.globenewswire.com/Resource/Download/d3170b54-b044-4d0c-8850-b3334540861a

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
OMP חושפת את UnisonIQ: פריצת דרך בתחום הבינה המלאכותית שתשנה את תהליך קבלת ההחלטות בשרשרת האספקה
OMP, מובילה גלובלית בפתרונות תכנון שרשרת אספקה, הכריזה על הזמינות של UnisonIQ, מסגרת תיאום מבוססת בינה מלאכותית חדשנית אשר משנה את תהליך קבלת ההחלטות בשרשרת האספקה ​​באמצעות סינרגיה בין אדם לבינה מלאכותית.

OMP חושפת את UnisonIQ: פריצת דרך בתחום הבינה המלאכותית שתשנה את תהליך קבלת ההחלטות בשרשרת האספקה
OMP, מובילה גלובלית בפתרונות תכנון שרשרת אספקה, הכריזה על הזמינות של UnisonIQ, מסגרת תיאום מבוססת בינה מלאכותית חדשנית אשר משנה את תהליך קבלת ההחלטות בשרשרת האספקה ​​באמצעות סינרגיה בין אדם לבינה מלאכותית.

Poppulo הופכת לחברת התקשורת לעובדים והשילוט הדיגיטלי הראשונה שמקבלת הסמכת ISO Benchmark לבינה מלאכותית אחראית
הסמכת ISO 42001 AI מאמתת את המוניטין של Poppulo לממשל, אבטחת נתונים ומדרגיות ארגונית

Andersen Consulting מחזקת את הפלטפורמה עם NewVision Solutions
Andersen Consulting ממשיכה להרחיב את היכולות שלה באמצעות הסכם שיתוף פעולה עם NewVision Solutions, חברת ייעוץ המתמחה באסטרטגיית כניסה לשוק, מחקרי שוק ופתרונות תשתית והנדסה.

פתרון הרחפנים מבוסס הבינה המלאכותית בקצה של Lantronix משלב את פלטפורמות Gremsy ו-Teledyne FLIR להשגת זמני טיסה ארוכים ויעילים יותר
שיתוף פעולה אסטרטגי זה ממצב את Lantronix לצמיחה ארוכת טווח עם בעלת שולי רווח גבוהים בשווקי הרחפנים הביטחוניים והמסחריים, שצפויים להגיע להיקף של 57.8 מיליארד דולר עד 2030*

רשות שוק ההון של ערב הסעודית מבקשת להתייעץ עם הציבור על פתיחת השוק הראשי לכל קטגוריות המשקיעים הזרים שאינם תושבי חוץ
רשות שוק ההון של ערב הסעודית קראה לגורמים הרלוונטיים ובעלי העניין המשתתפים בשוק ההון לשתף את המשוב שלהם על פתיחת השוק הראשי לכל הקטגוריות של משקיעים זרים תושבי חוץ ולאפשר להם להשקיע בו ישירות.

MidOcean Energy של EIG רוכשת שליטה ב-LNG Canada מ-PETRONAS
MidOcean Energy ‏("MidOcean"), חברה לגז טבעי נוזלי (LNG) אשר נוסדה ומנוהלת על ידי EIG, במגזרי האנרגיה והתשתיות העולמיים, הכריזה כי חתמה על הסכם סופי לרכישת 20% מהשליטה בישויות מפתח של PETRONAS בקנדה.

WeRide משיקה פיילוטים של רובוטקסי ורובובוס בראס אל-ח'ימה, ומתרחבת לאמירות השלישית באיחוד האמירויות
WeRide (נאסד"ק: WRD), מובילה עולמית בטכנולוגיית נהיגה אוטונומית, הודיעה היום על השקת פעולות הפיילוט של Robotaxi GXR ו-Robobus בשותפות עם רשות התחבורה של ראס אל-ח'ימה (RAKTA).

מנתונים להחלטות: ממשלות יכולות לחסוך מיליארדים בעזרת תובנות לווייניות מונעות בינה מלאכותית
הפיכת נתוני לוויין למודיעין ברמת החלטות מחזקת את הריבונות, מאיצה את התגובה ומפחיתה את הוצאות הממשלה

Transoft Solutions מקבלת הסמכת AiRAP
Transoft Solutions הוכרזה כחברה הראשונה בצפון אמריקה שהפכה לספקית נתונים מוסמכת של AiRAP עבור הערכות דרכים גלובליות של iRAP
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI