דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: אני לא רפפורט – הצגה מרגשת, מבדחת ונוקבת – תיאטרון הבימה
ביקורת: אני לא רפפורט – הצגה מרגשת, מבדחת ונוקבת – תיאטרון הבימה
חיים נוי 16/05/22 |  צפיות: 1555

ביקורת: אני לא רפפורט – הצגה מרגשת, מבדחת ונוקבת – תיאטרון הבימה

מאת חיים נוי

ההצגה אני לא רפפורט, העולה בתיאטרון הבימה, היא מרגשת מאוד, מבדחת ונוקבת ומעניקה הזדמנות לשחקנים הראשיים, נתן דטנר ונורמן עיסא , להפגין יכולות משחק משובח , להתפרע על הבמה בטוב טעם ואפילו לגרום ללחלוחית קטנה בעיניים.

המחזאי והקריקטוריסט האמריקני הרב גרדנר כתב את המחזה ב-1983 ושנה לאחר מכן הוא עלה בברודווי ואחר כך ברחבי העולם. זהו אחד המחזות המופקים ביותר ואפילו בישראל עלה במשך השנים בתיאטראות רפרטוארים ובתי ספר למשחק. ההצגה זכתה לפרס טוני ופרסי תיאטרון נוספים. גרסת סרט הופקה ב-1996 עם וולטר מתיאו הנודע. הרב גרדנר מת ב-2003 ממחלת ריאות בביתו במנהטן.

העלילה עוסקת בשני גברים בני 81 המבלים את ימיהם ברביצה על ספסל בסנטרל פארק במנהטן בניו יורק. אחד מהם הוא מייד קרטר, אמריקני שחור, שעדיין עובד כאיש תחזוקה בבית מגורים גדול בעיר ושם הוא גם מתגורר בקומת המרתף. חברו לספסל הוא תימהוני מסתורי ששמו כנראה נט מויר, המפליג על כנפי הדמיון , מספר בדותות על עצמו ולסובבים אותו ולפעמים השקרים עולים לו במהלומות שהוא חוטף מבריוני הפארק. סביב השניים נמצאים דמויות קרובות ומזדמנות. בתו של נט מבקשת להכניס את אביה לבית אבות או לשכנעו לגור איתה, העיקר שלא יסתובב ברחוב. נציג ועד הבית מודיע לקרטר כי הבניין ינוהל מעתה בידי חברת ניהול והוא מסולק מתפקידו וגם ממגוריו. נט מצליח לגרום לכך שנציג הועד חוזר בו מכוונותיו וזאת בזכות אחת מהבדיות שלו. בחורה מסתורית בשם לורי המציירת באחת מפינות הפארק, נתונה לסחיטה מצד בריון שהלווה לה כסף והיא ניצלת בזכות בדותה נוספת של נט. בריון נוסף הסוחט זקנים בפארק תמורת דמי חסות ומעבר בטוח בפארק, דווקא אינו נופל בשקרים של נט ומפליא בו את זעמו.

שמו של המחזה נעוץ בבדיחה נבובה הלקוחה ממופעי הוודביל שהיו רווחים בארצות הברית ושאותה מרבה נט, בעל אלף השמות, להשמיע כל הזמן.

נתן דטנר מרשים בגילום של נט וביכולות המרגשות שלו גם כשהוא סופג מכות וגם כשהוא ניצב ללא חת מול בריונים וסחטנים. משחקו הוא נפלא ומעורר אהדה רבה.

נורמן עיסא מצוין כקרטר שאינו רואה כמעט ומשחקו נפלא גם כשהוא מגשש באפלה. גם משחק קומי אבל זהו משחק שזור בעצב רב.

שחר רז מפגין משחק נפלא כנציג ועד הבית ואין ספק כי שחר הוא שחקן נהדר.

ריקי בלוך טובה מאוד כקלרה בתו של נט המנסה להצילו מסכנות הרחוב.

רונית אפל נהדרת כבחורה המסתורית בפארק ומשחקה מעורר אהדה רבה ובמיוחד בסצנה של התקיפה בידי הסחטן.

שלומי יפרח טוב מאוד בגילום הסחטן שתובע כסף מזקנים בפארק תמורת ליווי וטל קלאי מצוין כסחטן הכספים מהנערה.

הבמאי רוני ניניו להטט עם להקת השחקנים והתוצאה היא קומדיה אנושית, חכמה ונוקבת, עטורה בהברקות בימוי.

התרגום של אלי ביזאווי קולח ורהוט.סבטלנה ברגר עצבה תפאורה נהדרת. ארנה ברנט שמעוני עצבה תלבושות נאות. אבי בנימין אחראי למוזיקה הנעימה. זיו וולושין עצב תאורה ראויה וקים גורדון אחראית לתנועה המוצלחת.קרבות הבמה עוצבו בידי לירן מזרחי.

אין ספק כי זו הצגה העושה כבוד לגיל השלישי, המנון לחיים הללו שהם הבקרוב של כולנו.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים

צילום –רדיי רובינשטיין


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
ZincFive עוברת אבן דרך של 2 ג'יגה-וואט, מה שמדגיש את האימוץ המסחרי של ניקל-אבץ במרכזי נתונים
® ZincFive, המובילה העולמית בפתרונות מבוססי סוללות ניקל-אבץ (NiZn) עבור יישומי חשמל מידיים, עברה את רף ה-2 ג'יגה-וואט (GW) בהספק המסופק או תחת חוזים ברחבי העולם, והיא מחזקת את האימוץ הגובר של ניקל-אבץ כחלופה מועדפת לטכנולוגיות סוללות מדור קודם בתשתיות מרכזי נתונים.

Yazaki בוחרת בפלטפורמת AQX של Anaqua לניהול קניין רוחני גלובלי
Anaqua, ספקית מובילה של פתרונות ושירותים טכנולוגיים לניהול חדשנות וקניין רוחני (IP), הודיעה היום כי Yazaki Corporation, מובילה עולמית בתחומי רתמות חיווט ורכיבים חשמליים לרכבים, בחרה בפלטפורמת ניהול הקניין הרוחני®AQX מועצמת הבינה המלאכותית של Anaqua כדי לייעל, לאחד ולשפר את ניהול פורטפוליו הקניין הרוחני הגלובלי שלה.

Ceres משיקה את Ceres® Endura™- פלטפורמת תחמוצת מוצקה פורצת דרך
• מעוצב בקנה מידה גדול – מפחית סיכונים ומאיץ פריסה • בנוי להחזיק מעמד - עובד בעולם האמיתי, עם חיי סטאק של חמש שנים • עלות נמוכה – עד שליש פחות בעלות מערכת תאי דלק בקנה מידה

ביטגט משיקה את תוכנית Broker Max Check עם עד 12,000 USDT עבור ברוקרים חדשים
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, השיקה היום את תוכנית Broker Max Check, קמפיין תמריצים חדש לברוקרים המצטרפים החל מ-1 באפריל 2026.

שיהיה לכם קיץ תפוח* - Have a Puffy* Summer
*קל, בשכבות, וללא ספק Moncler

AC Milanו‑Corpay Cross-Border מרחיבות את שותפותן
שני המותגים מאשרים מחדש את מחויבותם לחבר בין אנשים ועסקים ברחבי העולם, בהובלת חזון חדשני.

ספקית טיפולי פוריות ואריכות ימים מבוססת בינה מלאכותית, ONTO Health, סוגרת סדרה של 20 מיליון דולר במימון ARTIS ו-Humania
עם המימון ירחיבו את טיפולי הפוריות המתקדמים ברחבי ארה"ב ויניעו את ההתרחבות לאזור המפרץ

אנדרסן גלובל משיקה את Andersen בפקיסטן
Andersen Global אנדרסן גלובל ממשיכה את הצמיחה האזורית שלה בדרום אסיה עם הצטרפותה לאחרונה של Andersen בפקיסטן כחברה בארגון הגלובלי.

מחקר מגלה "פער אמון" המאיים על אימוץ בינה מלאכותית בארגונים
מחקר מגלה "פער אמון" המאיים על אימוץ בינה מלאכותית בארגונים: 66% מהארגונים אומרים שנתונים בזמן אמת אינם ניתנים למשא ומתן מחקר עולמי חדש שנערך בקרב 850 מנהלים מגלה גם כי מקורות נתונים מקוטעים וחוסר ריבונות מעכבים את המעבר מתובנות בינה מלאכותית לפעולה מבוססת בינה מלאכותית

קרדו מגיעה להסכם לרכישת דאסטפוטוניקס, ומאיצה את כניסתה לפוטוניקה סיליקונית ולפתרונות חיבוריות אופטית מתקדמים
הרכישה תביא לייצור פנימי של טכנולוגיית ה-PIC המובילה בתעשייה בתחום הפוטוניקה הסיליקונית, תרחיב את השוק הפוטנציאלי של Credo, ותעמיק את פורטפוליו החיבורים האופטיים שלה בטווחי 800G, ‏1.6T ו-3.2T NPO ו-CPO.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI